sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Joulukalenterin 23. luukku

Tonttulan joulutouhut jatkokertomus


Oskari-tonttu Petteri-pukin kanssa vielä katselee ikkunasta sisälle varmistaakseen, että Senni-tyttö on kiltisti auttamassa äitiä jouluaskareissa.
Vielä näinkin lähellä joulua tontut käyvät kurkistelemassa ikkunoista, varmuuden vuoksi....jatkuu huomenna...


****************************
Sain Katjalta Viherpiiperrystä sun muuta-blogista tunnustuksen:


Kiitos siitä!
Ohjeiden mukaisesti tämä tunnustus tulee jakaa eteenpäin kahdeksalle blogille, jotka sitten puolestaan kertovat itsestään kahdeksan totuutta ja laittavat tunnustuksen eteenpäin kahdeksalle blogille.

Tässä kahdeksan Jouluista-totuutta minulta:

-joulu on vuoden tärkein juhla.Ihanaa olisi jos perheessä olisi pieniä lapsia, sitten se olisi ehkä vielä tärkeämpi juhla.
-monta joulua olen viettänyt töissä, siinäkin on puolensa, olla tuomassa omalta osaltaan jouluiloa vanhuksille.
-haluan valmistellla jouluruokia itse, kaikessa rauhassa, ilman kiirettä, varsinkin jos ei ole työkiireitä. Jonakin jouluna oli vain kaksi päivää aikaa tehdä jouluvalmisteluja ennen joulua. Silloinkin tuli ihan hyvä Joulu. Enkä siivoa höyrypäisenä ennen joulua, vaan yleensä joulun jälkeen, kun kuusi karisee.
- Joulukortteja lähetän sukulaisille ja ystäville/tuttaville, joiden kanssa ollaan oltu tekemisissä vuoden aikana.
-jouluruokia joista pidän ovat piparit, joulukinkku, rosolli, luumurahka, suklaat ja omenat ja hedelmäsalaatti. Joulujuomana kotikalja, ehkä yksi olut sekä glögiä.
-aito joulukuusi on ollut meillä joka joulu ja siinä on perinteiset vanhat joulukoristeet.
-jouluaattona käymme yleensä viemässä kynttilät haudoille ja jouluhartaudessa kirkossa. Jonakin jouluaattona se reissu (n.150km) on jäänyt väliin, eikä minua se erityisemmin haittaa.
-vietämme jouluaaton aina ihan oman perheen kanssa. Vieraita käy, jos käy vasta tapaninpäivänä. Toki saa tulla meille koska vaan, ei tarvitse erikseen edes sopia. yleensä joku on aina kotona :)

Nyt on joulu jo niin lähellä, että monet ovat jo joulutauolla.

HEI, tämän tunnustuksen saa napata tästä kuka vain haluaa.

1 kommentti: