torstai 18. helmikuuta 2021

Heleää on ollut helmikuussa

 Oikein ISO kiitos kaikille kommenteista edelliseen postaukseen! Nyt taas asettui se pupunteko-innostus, jotain muuta pitäisi keksiä tilalle. 


 Lukemista kyllä harrastan koko ajan, eilen kävin kirjastosta kirjoja. Varasin Sylvi Kekkosen Kootut teokset ihan sen Johanna Venhon Ensimmäinen nainen-romaanin innoittamana. 

Aloitin kuitenkin kirjan Jouppilan nelosista (eli Helena Jouppila-Sanna Wallenius; Neloset). Siinä yksi  nelosista Helena muistelee lapsuuttaan ja yllättävän moni asia oli minunkin lapsuudessa samantapaista aikaa vielä -60 luvulla. Vähän mietin itekki  kirjoittaa tänne postausta lapsuudesta Miltä tuntui olla lapsi, Marja-Tertun (Ruusun tuhkaa-blogista) innoittamana.

Kävelyllä 13. päivä laskiaissunnuntain aattona ihmettelin kuinka paljon oli porukkaa (nuo pienet mustat pisteet) Näsijärven jäällä. Oli aika viileä ilma, ja todella paljon liikkujia oli ulkona. 

Olen kävellyt joka päivä ainakin tunnin. Mutta nyt kovalla pakkasella pitää vähän rauhoittua, koska kasvot jäätyy ainakin, muutenkin kylmä kai vaikuttaa. Joskus lonkkaan alkaa koskea, että on työ ja tuska päästä sisälle. Luulen, että käveleminen varoen, kun on monessa paikassa liukkautta, tekee kipuja lonkkiin ja polviinkin. Keljumaista, jos ei voi kunnolla ottaa askelta, kun viiltää jonnekkin. Koetan kaksi lyhyempää lenkkiä tehdä päivittäin kuitenkin, jotta ei kokonaan rapistu tänne sisälle. Olen jo rapistunut liikaakin

Jääsauna piti käydä katsomassa sunnutaina ihan päätäkauten, kun luin lehdestä sellaisesta.

Kohta, ilmojen lämmetessä on tiedossa lepän siitepölyä

Ainakin Koko elämä-blogin Repu on aloittanut lankapaaston ja moni on liittynyt siihen...  Mietin itekki, mutta ei mulla ole monia kiloja lankoja, enkä tiedä onko innostusta neuloa mitään. Mun tekemisiin, kuten näihin pupuihin ei mene paljoa lankaa.  Enkä ole ajatellut ostaa lankoja.

Sensijaan on ihan pakko aloittaa herkku-ja sokeripaasto. Jostain syystä olen alkuvuodesta alkanut leipoa korvapuusteja ja muita herkkuja, kuten taas ruunebergin torttua ja porkkanatorttua nyt viimeksi. Ne vaan on liian herkullisia, vaikka kuinka vähemmän laitan niihin sokeria kuin ohjeessa. Yleensähän en ole leiponut pitkiin aikoihin mitään, enkä käyttänyt sokeria mihinkään. Silloin ei makeaa kaipaa missään. 

Laskiaissunnuntain porkkanaleivostorttu

Laskiaisena myös söin hillolla ja kermalla jalostettuja korvapuusteja, ja vielä piti ostaa melkein kilo lakuja, koska tarvitsin muovisen rasian pistokkaille. Kääk. En vaan pysty syömään karkkeja"vähän" jos niitä on. Eli ei pidä ostaa mitään makeaa tai kahvileipää, vaikka ehkä on vielä pakkasessa pari palaa korvapuustia. Olkoot pakkasessa.

Alkaa käydä liian tutuiksi täälläkin nämä samat kävelypaikat jo, vaikka kuinka koetan vaihdella eri paikkaan eri päivinä. Jotenkin rantamaisemat vaan viehättää meikeläistä.


Tuolla on talvellakin uimareille uintipaikka. olen katsellut etteivät uimarit pelkää lintuja, kun niitä on yleensä siinä jään reunalla tosi paljon. Uintia sorsien seurassa :)

Tallipihalla näkyi tällainen värikäs jäälinna

Eilen aamulla näkyi jo ikkunasta, että tulee huikean kaunis ja huurteinen päivä. 
Kuvaan vaan ei ne huurteiden kimallukset näy.

Päivällä kävin sitten pienellä lenkillä ennen kirjastoon menoa, niin oli aivan huikean kaunista.
Luulenpa etten ole koskaan aikaisempina talvina näin paljon ihaillut ja nauttinut huurteisista puista ja kauniista aurinkoisista näkymistä.
Mun mies oli metsuri, niin hän ei pitänyt ollenkaan tällaisista keleista,
 jolloin lumet putosi puuta kaataessa niskaan. 

Nyt kun ei ole vähään aikaan satanut lunta, niin on saatu kävelytiet aurattua ja monissa paikoissa on hyvin hiekoitetut väylät. Kadulla kävellessä on jännä, kun jonkin kerrostalon etu on hiekoitettu kunnolla ja seuraavassa ei ola yhtään. Koko ajan pitää katsoa mihin astuu ja suojatiet ovat paikoin aivan peilijäässä ja isoja polanteita on autojen jäljiltä tullut.



Tässä puistossa on hyvä kävellä.

Uloshan se on suunnattava tänäänkin, taitaa taas aurinkokin näkyä, kun aamun on ollut pilvisempää. Vähän on pakkanenkin lauhtunut aamun -26 asteesta.
Mukavaa helmikuisen viikon jatkoa ja kiitokset kommenteista!

Kuihtuu nämäkin





16 kommenttia:

  1. Olipas sinulla suloisia pupuja tuolla aiemmin!
    Lankapaasto ei ole kyllä minun heiniäni... en pysty myöskään pitämään herkkuhimoa kurissa, jos on jotain tarjolla. Tämän asian kanssa olen pystynyt olemaan nyt vähän "paastolla". Töissä on vaikea olla ja kumarrella ja kyykistellä, jos on paino noussu ja housut kiristää. isommat vaatteet ois tietty yks ratkaisu ;)
    Tuo jääpalikkalinna on hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan! Kyllä minuakin keljuttaa kun illalla kiristää rinstikat, että kyllä ne päivän syömiset siellä jossain vatsassa on. Aamulla ei niinkään. Mulla on tullut joskus ostettua sellaisia joustavia farkkuja, joten kummasti housut joustaa. Pitäähän ne pitää niin kauan kuin kestävät :) Onneksi tänne ei kukaan muu kanna herkkuja kuin minä ite. Kaupassa kun vaan pystyis ne hyllyt kiertämään...
      Löysin tänään toisen jääpalikkalinnan :)

      Poista
  2. Kauniita talvikuvia. Tuo liukkailla köpöttely kyllä kipeyttää. Pahinta on justa se, jos osa tiestä on hiekoitettu ja osa ei. Mutta ulkoilu kannattaa muuten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tänään laitoin varuilta jääpiikit kenkiin niin sai kävellä reippaammin. Täälläkin on noita osittain hiekoitettuja kävelyteitä.

      Poista
  3. Kiitos sinulle! Hyää viikonloppua myös!

    VastaaPoista
  4. Täällä on nyt lauhtunut,melkein nollassa asteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on lauhtunut pakkanen, kun vaan ei sataisi enää lunta lisää.

      Poista
  5. Tallipihan jäinen väriaita on hieno.
    Piikkipohjakengät on täällä kyläteillä ihan pakko olla, jos ei ole potkukelkkaa. Minullakin on sellaiset irrotettavat piikkiset kuminauhat kun autoillessa ei voi pitää muita, ne voi sujauttaa kenkien pohjiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irrotettavat on mullakin, laitan ennen ulosmanoa tuolla portaikossa ne. Uudet ostasin jos löydän jostain vastaavat, koko kengän alalla olevat.
      Nyt on muotia nuo värilliset jääpalikkalinnat :)

      Poista
  6. Talvella liikkumisen kanssa on vähän hankalaa, kun pitää varoa ettei liukastu.Minä käytän nastakenkiä. Nyt on ollut raosakoita pakkasia. Postia on nipistellyt ja kylmyys tuntuu menevän luihin ja ytimiin. Nytkin tässä neulomaani vilttiin kääriytyneenä toukkana luen blogeja 😄 Auringonpaistetta viikonloppuusi! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Taisi tulla ihan lumisade täksi päiväksi ainakin.

      Poista
  7. Kauniit talaviset kuvat. Meillä on liukuesteet kengissä liukkailla. Nyt talavisydän on männy iliman kun ei liukkaita oo ollu. Mie oon vähän ulukoillu kun kovat pakkaset on ollu. Nyt pakkanen on lauhtunu -13 ja lunta sateloo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan! Ei yleensä pakkasilla olekaan liukasta, muutenkuin traktorin aurauksen jälkeen. Lumisade alkoi nyt iltapäivällä, kävin kävelyllä ennen sitä, mutta ei oikein huvittanut tälläkertaa.

      Poista
  8. Piikkikengät jalassa.
    tään satoi lunta ja tuuli kiillotti pyörätiet petollisen liukkaaksi ,uusilumi päällä ja kuperkeikkakeli lumen alla.
    Kauniita talvikuvia.
    Tuo lumi/jääsauna ois mielenkiintoinen testata:)
    mukavaa sunnuntaita...Sinulle Emilie!🌷🌞

    VastaaPoista
  9. Ihanat tulppaanit ja aivan ihanat talviset kuvat! Ja noissa tulppaaneissa on viehätystä kuihtuneinakin. Minäkin meillä sellaisia maljakossa pidin ja kameralla sihtailin.

    VastaaPoista
  10. Oi, minä rakastuin tuohon Tallioihan jäälinnaan 😍😍😍 Mulla oli vaan jäälyhty. Ja todellakin OLI. Vesisade tuhosi aarteeni 😟

    VastaaPoista