perjantai 14. huhtikuuta 2023

Pääsiäisen jälkeinen viikko

 Viikko on mennyt pääsiäisen jälkeisessä "olossa",  ensin piti syödä mämmi ja täytekakku pois. Erehdyin suunnittelemaan pääsiäis-kääretortun tekemistä, mutta pannukakkuhan siitä pohjasta tuli. En tiedä mikä meni pieleen(ohjeen mukaan tein kerrankin), mutta ei tullut ollenkaan joustava pohja, että olisi saanut käärittyä tortuksi, niin tein vaan sen kakuksi. Ei "lapset" halunneet syödä makeaa (vaikka eihän se kovin makeaa ollut). Ihan hyvä kakkuhan siitä tuli... Itehän se piti syödä, samoin mämmiä tuokkonen...

Muutamat suklaamunatkin piti maistella

Samassa uuninlämmössä tein myös perunakakkarat, kun huomasin että Mummonmuusijauhe alkaa mennä vanhaksi. Piti joskus ostaa varastoon muusijauhe, vaikka yleensä en ole sellaista käyttänyt. Mutta oli kyllä helppo siitä tehdä perunakakkarat.

Pääsiäisen aikaan myös aloittelin polkupyörällä ajamista taas. Vähän huteraa oli aluksi, mutta pikkuhiljaa...

Oli niin kauniita ilmoja, että kokeilin aluksi pyöräillä taas minnekäs muualle kuin Hatanpään arboretumiin. 

 Mennessä metsätien varrella näin ekat sinivuokot

Arboretumissa ei näkynyt muita kukkia kuin nämä lumikellot vielä,

12.4.23
Ensimmäisen perhosen näin myös kun se lepatteli siinä, se ei oikein suostunut kuvattavaksi.

Hatanpään lähellä oli taas uusia kaivutöitä, sinnekin on suunnitteilla yhtä ja toista työmaata. Onneksi ei vielä ole suljettu kaikkia polkuja siinä

Vihiojan lähellä linnut jäällä 12.4.23

 

Tässä lähialueella olen seurannut jäiden vähenemistä tässä ympäristössä. Eilen ei vielä ollut kaikki jäät sulaneet, eikä lintuja uiskentele ihan rannassa vielä.

10.4. 2023

11.4.23 Meriharakat

12.4.2023

13.4. 2023

Eilen oli kyllä kylmä pohjoistuuli ja jäätkin saivat sitten kyytiä lähemmäksi rantaa.

Kun nyt ei enää "tarvitse" herkutella, ja kun on kuulunut käsky ihan ylimmältä taholta alkaa liikkua enemmän, pitää taas ottaa itseään niskasta kiinni. Kuntosalikäynnitkinkin on tässä olleet vähempänä viimeviikkoina. Pitää pyöräilyä harjoitella joka päivä, käydä ainakin se pari kertaa viikossa kuntosalilla ja kävelemässä sitten muuten pari kertaa päivässä. 
On mennyt aika sohertaessa askartelujakin, mun ns.bullet journali pullistui liikaa, ja vähensin siitä puolet pois, se pitää nyt sitoa yhteen vihkoseen niihin kansiinsa ja aloittaa uusi ylijääneistä papereista. Teepusseja vaan kummasti kertyy lisää ja eilen kokeilin taas värjätä kangaspaloja tee/kahvi keitoksessa. Ne saavat kuivua rauhassa. 
 
Kirjojakin pitäisi taas saada luettua. On kumma kun muutaman kirjan lukee hyvin nopeasti ja seuraavat sitten alkaa "tökkiä" vaikka ei pitäisi kirjassa olla vikaa.
Nyt on menossa Cecelia Ahern, Loppusanat-romaani. Siinä päähenkilöllä on 7 vuotta sitten kuollut mies. Jotain samaa kuin itselläkin tapahtui n.7 vuotta sitten...

Hyvää huhtikuun jatkoa ja kevään odotusta!

Ps: Jostain kumman syystä blogin roskapostiin oli laitettu yli 50 kpl viestejä, omia oli suurin osa. Jotkut olivat  10 v.vanhojakin Olen odotellut että ne poistuisivat kun olivat aiheetta sinne menneetkin, mutta nyt poistin ne kuitenkin tai palautin kommentteihin. Huomasin että kaikissa taisi olla huutomerkki tai hymiömerkki sanan perässä. Onko teillä ollut samanlaista ilmiötä?

4 kommenttia:

  1. Pitääkin kokeilla joskus noita perunarieskoja. Muusia jää usein yli.
    Oi oi miten ihanan keväistä siellä on
    Meillä ei lumi vähene millään, vaikka tänäänkin paistoi aurinko. Ukko laski, että hanki on vielä 50 - 60 cm takapihalla. Pälviä on jo auratuilla teillä ja teiden varsilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä pitää talvi tiukasti otteessa.
      Valmiista pottu-, tai muustakin soseesta on helppoa tehdä "kakkaroita". Lisään vain kananmunan ja jauhoa.
      Näin yksin ollessa harvemmin tulee leivottua tai edes perunamuusia tehtyä.

      Poista
  2. Ihania leipomuksia olet tehnytkin! Perunamuusijauheesta teen itsekin välillä tuollaisia pikku rieskoja.
    Aurinkoista kevättä sinulle!

    VastaaPoista