tiistai 25. huhtikuuta 2023

Erinäisiä huomioita

 Oli tässä keväinen viikko, aurinko paistoi lämpimästi ja jäät sulivat järvestä. 

eilen vielä oli senverran jäälauttoja että lokit pääsi kuhertelemaan jäällä
Kukkiakin näkyy ikkunasta 
 
Pakkohan niitä oli käydä läheltä katsomassa.
 
Viime viikolla ajelin polkupyörällä kaupungissa. Käytiin jälkikasvun kanssa syömässä intialaista ja apteekista silmätippoja yms.Silmät vuotaa vettä ja on hiekkaa silmissä, ei tietty ole, mutta ajattelin kokeilla ensin silmätippoja jos olis apua yhtään. Jotenkin tuntuu että tänä keväänä ovat enemmän arat silmät. Ei vaikuta käyttääkö aurinkolaseja, tuuleeko yms. Sisällä ei silmät vuoda kuitenkaan.


Keskustorin kukka-astiassa kukkii, tällä kylällä ei ole kukka-astioita, eikä kukkiakaan kuin nuo siniset.
 
Tänään olikin vaihteeksi sateinen ilma, hyvä juttu.
Kävelin tänä aamuna ensimmäisen lenkin, ja huomioin, että on tainnut ylen roskienkeruukanmpanja auttaa täälläkin.  Ei näy roskia niin valtavasti kuin yleensä. Kyllä itekki kerään niitä usein, mutta en oikein halua laittaa niitä kotitalon roskiin paljoa. Tässä lähellä oli ihan valtavat tuulen kuljettamat roskakasat, pahvia yms isoa. Ne jos laittas talon keräykseen niin täyttyisi astiat heti.

Lähellä olevat rakennustyömaat ovat hiljentyneet, joku kerrostalo on valmistunut, mutta näyttää olevan paljon rakennuksien alkuja joissa ei ole tapahtunut vuoteen mitään. Eiköän mene kaupaksi asunnot...Sattuneesta syystä katselin myytäviä asuntoja tässä lähistöllä. On niitä paljon, hyvin pieni alkurahoitus osuus näyttää olevan ja toista sataa tuhatta tai enemmän taloyhtiönvelkaosuutta.  En ostais vaikka olisi sen verran rahaakin, velkaosuus lankeaa kuitenkin maksettavaksi.
****
Olen kokeillut taas mustia vaatteitani, koska on ne ystävän hautajaiset tulossa.
Huh, ei oikein mahdu. Jostain kumman syystä on tuo "päärynä" kasvanut, vaikka kuinka olen koettanut liikkua ja käydä kuntosalillakin koko talven.  Ehkä kuitenkin jotenkin saan yhdisteltyä päällepantavaa ettei tarvi ostaa uutta, mutta kirpputorille kyllä joutaa muutama musta vaate, joita en ole yhtään pitänyt, eikä mahdu

Eilen illalla sitten innostuin jumppaamaan matolla, jotenkin vaan sain läskit vatsassa kipeytymään, mikä suolenmutka lie ollut pahasti. Yölläkään ei meinannut saada nukuttua kun ei voinut kääntyä, kun koski. Jospa se siitä menee ohi, ei onneksi kävellessä koskenut.
Ruokavalioo pitäisi korjata, koska liikunta ei auta. Mutta jos ei syö päivällä tarpeeksi, illalla sitten pureksis vaikka pahvilaatikoita.
******

Tässä jokunen päivä sitten sohersin ostamastani lahjakassista "kirjan" kannen

Sisäpuolelle liimasin kankaan Erikeeperillä, sen piti kuivua kunnolla ja sitten ompelin reunaan siksakkia.Ja "hapsut" ne pitää olla...voi miettiä koristelenko kansia mitenkään.

Tänään sitten ompelin kaksi "vihkosta" sisälle
Ruutupaperin kanssa piti suunnitella reikien paikat. Isän tekemä naskali on ollut tallessa, ja se on nyt tarpeen reikien tekemiseen.  Paksu kirja tai alunen pitää olla reikien pistelyyn.

Jotain olevinaan vahvempaa lankaa kaksinkertaisena, jolla ompelin. Ei minulla ole kunnollisia lankoja, mutta eiköhän tuo kestäne. Kaksi "vihkosta" tein erilaisista papereista ja lehdistä (esim Daphnes Diary), 8 kpl A4 arkkia yhdessä ja kakkupaperi. Ei muuten kannattaisi laittaa kakkupaperia ensimmäiseksi, koska ei meinaa nähdä sitä tehtyä reikää mihin ommella.  Ohjeen tähän puuhaan olen katsellut monta kertaa Youtubesta. 


Siinäpä on alku nyt, kun vaan se luovuus puhkeaisi kukkaan :)  koristella ja täyttää tämäkin.

Hyvää huhtikuun viimeistä viikkoa teille!

8 kommenttia:

 1. Wau miten ihanan junkkiksen olet tehnyt. Kaunis tuo ruusukansi ja tuommoinen reikänaskali olisi juurikin hyvä tuohon askarteluun. Noita on kyllä ihanaa tehdä ja ainakin minä olen jäänyt jopa koukkuun.

  Minullakin oli lähiomaisen hautajaiset helmikuussa. Kaikki musta vaate oli mustaa pitsia ja nahkaa, koska käyn kuuntelemassa hevikeikoilla kunnon mummomusiikkia. Eihän ne vaatteet käy hautajaisiin ja kauppaan oli pakko mennä. Jotenkin nuo vaatteet kutistuvat pesussa. Surraava hevikeikka ei onnistu vanhoissa vermeissä. Mikähän siinä on kun maha kasvaa 65-ikävuoden jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Kiitos!
   Miekin olen säilyttänyt hautajaisvaatteita, vanhimmat ehkä v;lta 1997. Jonkun kerran olen käyttänyt, hartioista mahtuis mutta napit ei. Mulla on jotenkin tässä kotoilun aikana ja eläkekin kun alkoi, niin eipä vaatteita ole "tarvinnut" ostaa, kun en käy muualla kuin kaupassa ja pyöräilemässä. Niihin välttää lenkkeiluvarusteet. En ole rohjennut lähteä edes hevikeikoille, vaikka niitä olisi tässä lähelläkin :))

   Poista
 2. Minullakin silmät vuotaa koko ajan ulkona. Kaikenlaisia silmätippoja on tullut kokeiltua. Yritän, josko saisin jotain tehoallergialääkettä.
  Hieno kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, olen ajatellut ettei muilla ole samaa vaivaa silmien kanssa. Mietin että välttäiskö pyrkiminen terveyskeskukseen vai silmälääkärille, luulen että ei mulla mitään allergiaa ole ollut, mutta tiedähän ei milloin se voi alkaa. Kilpirauhasta olen epäillyt syylliseksi, en tiedä.
   Kiitos, sinä se osaisit tehdä hienompia kirjoja!

   Poista
 3. Allekirjoitan tuon saman, että vaatteet iän myötä kutistuvat. Varsinkin tuollaiset, joita tulee harvemmin käytettyä.
  Hienon kirjan sait taas tehtyä, eiköhän se sisältökin siihen aikaa myöten synny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, kummasti kutistuvat kaapissakin vaikka ei edes pese niitä.

   Poista
 4. Keväiset kukat on kauniit! Kauniit on kirjatkin mitä oot tehny.

  VastaaPoista