torstai 21. syyskuuta 2023

Syksyinen viikko

 Niin se vaan syksy tulee, tuulee enemmän tai vähemmän. Sateesta en hirveästä pidä, mutta nykyisin olen alkanut pitää tuulesta, ei niinkään myrskystä, koska sähkön hintaa nyt tulee katseltua usein. Tuli otettua  pörssisähkö, kun tähän piti ottaa uusi sopimus, enkä vaan jaksanut alkaa tutkimaan niitä erilaisia sähkötarjouksia, kenellä olisi edullisin. 

Ennen muuttoa ja sen jälkeen oli niin paljon kaikenlaista, mitä piti tilata ja tehdä, ei vaan jaksaisi perehtyä liian moniin asioihin enää, kun päässä vaan surisee. Onneksi alkaa tasoittua surina.

20.9. Pilvet liikkui eilen nopeaan

Olenpa koettanut liikkua ihan perinteisesti kävelemällä ja portaita alas ja ylös kulkemalla, koska nyt pitäisi löytää uusi kuntosali. On jäsenyydet kalliimpia keskustassa. Mutta pakko se on ennen talvea alkaa käymään jossain, sitten kun ei voi enää pyöräilläkään. 

Viime viikolla kävin pitkästä aikaa pyöräilemässä entisillä kulmilla, jossa asuin pari vuotta sitten.


Näsinsilta on muutettu kukka- ja oleskelukeitaaksi ja siinä lähelle rakennetussa puistossakin kasvit oli kasvaneet paljon isommiksi.

Kävin myös ihan edellisen asunnon lähellä metsässä, kun ei tässä nykyisen asunnon lähellä enää ole kunnollista metsää. 
Sieniä löytyi eripaikoista

Tuli mieleen että onkohan orava laittanut sieniä puun koloihin, vai ihanko siinä kasvavat itsestään.

Ehkä siitä innostuin lähtemään sieni-opastustilaisuuteen, Martta-piirin neuvoja oli opastusta pitämässä, ylemmät kuvat

Ja seuraavana päivänä oli myös Vapriikki museon tiloissa isompi sieninäyttely, jossa oli samoja ja paljon muitakin sieniä. Nykyisin ei paljoa kiinnosta sienien kerääminen, koska ei ole metsiä lähellä. Ehkäpä ei vatsakaan tykkäisi niiden syömisestä, mutta periaatteessa voi käydä katselemassa. Uusi yllätys oli tuo oikealla alempana oleva Upea herkkusieni...

Samalla kävin täälläkin

En tiedä mitään stempunkista, ehkä nyt sain jonkin esitteen, ehkä pienen kiinnostuksen ripauksen. Parempi olisi ollut käydä edellisenä päivänä, jolloin oli ollut sinne iso ryntäys ja ohjelmaakin.

Auringonlaskut on aina kiinnostaneet, ja tietysti-nousutkin myös. Ennen ei ole ollut auringon nousuista mitään havaintoa, nyt on  koska ikkunat on sinnepäin. Auringonlaskuja kävin etsimässä yhtenä iltana. Entiseen asuntoon ne näkyivat ihan omalta parvekkeelta. Nyt pitää lähteä ulos katsomaan.

18.9.23

Sama aurinko muutaman minuutin välein

Iltaisin lukemisen ja syömisen välillä aloin taas selvitellä säilöttyjä paperipinojani, ja liimailla niitä uuteen järjestykseen

Suuremmalle paperille liimataan palasia päällekkäin (engl. clusters), joita voi sitten laittaa junkjournaleihin tai mihin vaan, kun ne revitään erilleen
Vanhoista kirjoista ja lehdistä, ilmaisiksi löytyneistä kirjoista, tai ostetuista kuvista, vain mielikuvitus ja taiteellisuus on rajana, joita minulla ei olekaan kyllä yhtään. 
Aina näihin voi lisätä palasia lisää tai jos ei tule hyvä, laittaa roskiin...
Mutta tämä on niin rentouttavaa, rauhoittavaa ja mielenkiintoista, että kiva tehdä, varsinkaan kun kukaan ei ole arvostelemassa tässä :D
 
Mutta nyt aurinko paistaa ja ulos tekee mieli mennä kävelemään tai pyöräilemään. Moi moi taas!

11 kommenttia:

 1. Onpas hauska idea tuo kukitettu Näsinsilta. Kesällä Tampereella vieraillessani ihastelin kaupungin upeita puistoja ja runsaita viheralueita.
  Syksy on ilmeisesti hetkeksi väistynyt taka-alalle. Sää on kesäisen lämmintä, eikä ensi viikoksikaan ole kovin kylmää luvassa.
  Mukavaa lähestyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näyttää kuitenkin syksy tulevan lähemmäksi.

   Poista
 2. The photograph of the Sun on the sea is so spectacular and nice.

  VastaaPoista
 3. Ihana syksypostaus. Kaunista tuolla Näsinsillalla ja kukkiakin vielä vaikka miten paljon. Hauskoja myös nuo sienet. Olisiko orava tai joku lintu tehnyt talvivarastoa.
  Noita clustereita on ihanaa tehdä. Minullakaan ei pienikään silppu jouda roskikseen, vaan näihin saa kaikki silputkin uppoamaan.
  Syksyllä on mielestäni parhaat taivaat. Taivastelen päivittäin ja kuvailen voimallisia pilviä ja taivaan värejä.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika menee niin sukkelaan, että taas on kohta uusi viikonloppu. Mietin vaan tässä että onko se vaan paperipalojen siirtämistä toiseen paikkaan, kun noita palasia sitten siirrän johonkin muualle. Mutta joutavalla jotain pitää olla tekemistä. Joulukorttejakin voisi alkaa värkkäämään taas.

   Poista
 4. Ihania nuo tekemäsi erilaiset paperijutut! Tosi tärkeää minunkin mielestäni on se, että tekeminen itsessään rentouttaa ja tuottaa iloa. Kaunis lopputulos on kiva bonus.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, matka on tärkeämpää, ei niinkään lopputulos. Tai jotain sinnepäin :))

   Poista
 5. Ihania auringonlaskuja. Pitäisi minunkin ottaa se leikkaa-liimaa-askartele kohta bingostani työn alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hienoa, hyvin helppoa on kunhan vähän komentaa alkuun itseä.
   Mulla lipsahti taas postimerkkeilyn puolelle, kun tvssä näytettiin postimerkkien keräilijäpojan saamia postimerkkilahjoituksia.

   Poista
 6. Kivoja nuo sun paperihommelit, mukavaa puuhaa varmasti. Tuli pari uutta sanaa, täytyy googlata ne. Kivaa syyskuun loppua.

  VastaaPoista