lauantai 20. heinäkuuta 2024

Ukkosia ja sateita

 Ensiksikin Suuret 💖 Kiitokset kaikille kommenteista edelliseen postaukseen!

Mihin tämä aika menee nykyisin, kävin kyllä kahdesti kuntosalilla, kerran museossa ja kirjastossa.Sitten kävelyä joka päivä, useinkin pitää koettaa sijoittaa kävelyä siihen aikaan kun ei sada vettä tai ukkosta. Loppuviikko on ollut ainakin hyvin ukkosherkkää ja sateista. Pyörälläkään en ole ajellut, kun ei koskaan tiedä mistä se sadepilvi hyökkää.

Jaahas, kuvien siirto on taas muuttunut

Tampereella alkoi Tammerfest, aika vähän kuuluu musiikki, eikä ainakaan näy mitään, on niin tiukasti kaikki näkyvyys tukittu Ratinanniemeen. Enkä yleensä seuraa nykymusiikkia paljoakaan, joten en tunnista esittäjiä, muuten kuin katsomalla netistä että kuka on milloinkin soittamassa. Paljon on porukkaa ollut liikkumassa iltapäivisin ainakin.

Nyt onkin parina päivänä tullut illemmalla paljon vettä kuuntelijoiden niskaan, eilen vielä ukkonen räväytteli salamoita.

Päivällä jo oli pilviä tulossa kun kävelin kauppakeskukseen, ja satoi kohta
 
On ollut mielessä käydä museossakin, nimittäin Lenin museo sulkeutuu ensi kuussa ja muuttuu sitten erilaiseksi. Vuosia sitten kävin siellä kerran, eikä ollut siitä paljoakaan muuttunut. 
 Lisätty oli yhdelle seinälle viimevuotisista tapahtumista tietoa! 
Oli monia kävijöitä nyt kyllä siellä. Suomen historiallisia tapahtumiahan siellä käsitellään..
 
 tässä vitriinissä on vuoden 1899 tapahtumia.

Eilen kun alkoi sataa ja ukkostaa kesken kaiken Ratinasta tulon, niin käännyin takaisin ja kävin Ratinan kauppakeskuksen yläkerrassa katsomassa "Maailman suurimman palapelin"

Se on niin suuri että on mahdoton kuvattava




Olisiko tässä Pohjois-Amerikan nähtävyyksiä


Siinäpä olisi palapeliharrastajalle pikkuisen puuhaa ;))) jos ostaisi 60 000 palaa käsittävän maailman. 
Voisi olla hyvä ihan varata tuolle oma huone. Joku katsoja ehdotti seinälle liimaamistakin.


15 kommenttia:

  1. Olen tehnyt 3000 palan palapelejä. 60000 palan peli taitaisi jäädä tekemättä.
    Pitkästä aikaa tällainen sateinen kesä. Hyvä sentään, ettei sada päivätolkulla yhteen putkeen. Välillä paistaa aurinkokin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jo on 3000 palassakin tekemistä, tosiaan mulla on muutama 500n palan palapeli, tosin yksi on vielä kokoamatta. Joskus tuli sellainen into niitä ostaa, kun olivat halvalla. Ehkä joskus jos saisi joutavan pöydän mahtumaan asuntoon, niin voisi levitellä jonkun palapelin.

      Poista
  2. Mielettömiä palapelejä! Niiden kanssa aika sujuisi hetken aika rattoisasti ;)
    Olen kuivatellut pyykkejä ulkona koko kesän. Tänään otin selkeän riskin ja nyt roikottelen aivan likomärkiä pyykkejä narulla. Samalla katselen, kun vettä puskee jatkuvasti lisää ;D Moni tapahtumakin menee aika kurjaksi vesisateen takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä huuhtoutuu pyykit lisää :))
      On ihan uskomaton palapeli kyllä. Ei tulis mieleenkään ostaa tuommoista. mulle on 500 palaa ihan riittävä.

      Poista
  3. Meilläkin satoi tännään. Kotiuduin eilen pohjoisen reissulta ja siellä oli kova helle. Meillä oli vaskoolitkin mukana kullanhuuhdontaa varten, mutta oli kamalasti hyttysiä ja kuuma. Ajettiin sitten Norjaan merituuleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, ainakin tvn tietojen perusteella on pohjoisessa ollut hellettä enemmän kuin täällä.
      Vau että ihan kultaa on huuhdottu, jee.

      Poista
  4. Mahtava palapeli, joskin aika vaikea sijoitettava. Sinulla on kyky löytää kiinnostavaa katsottavaa vaikka mistä, museotkin ovat olleet kivoja esittelyineen.
    Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle! Jotain kiinnostavaa aina koettaa itsellekin löytää, ettei ihan tylsisty :))

      Poista
  5. Monia sadekuuroja on tullut sinne Tampereen puolelle, mutta meillä on ollut ihan kuivaa. Pari pientä kuuroa ja yhtenä päivänä ukkonen muutaman kerran äänteli. Siinä kaikki. Ilma on koko ajan hiostavaa. Onneksi pääsee järveen.

    Melkoinen palapeli, sopisi tosiaan tuohon seinälle, mutta en ole lainkaan palapeleistä innostunut, vielä ainakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai on sadepilvet teidät kiertäneet. Outoa. Luulen että ihan tahallaan laski pilvet vettä tänne kun oli festarit. Hiostavaa on kyllä jälleen. Kun vähänkin alan valmistella jonnekin lähtemistä, olen valmiiksi ihan hiessä.
      Välillä mullakin tuli ostettua muutama palapeli, mutta nyt on taas ollut jo yli vuoden tuo paperiaskartelu vimma. Sitä ennen oli neulominen ja välillä virkkasin pieniä eläimiä.

      Poista
  6. Hyvin vaihtelevaa on ilmat olleet täällä Pohjois-Karjalassakin, mutta ollaan saatu nauttia myös auringosta 🌞 palapelit on kiehtovia ja koukuttavia ja tuo on kyllä todella suuri wau 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä on ollut kyllä lämmin ja vaihtelevasti tullut vettä. Olisi se kyllä hienoa olla järven rannalla ja omassa rauhassa, jolloin voi olla vähissä vaatteissa, ei helle haittaa. Teillä on onnea kun on oma kesähuvila.

      Poista
  7. Meillä on ollut tosi kuumaa ja kuivaa pitkään, ihanaa kun tänään alkoi satamaan.
    Tuommoisen palapelin ääressä menisi varmaan loppu-ikäni, varsinkin jos kissat sotkisivat välillä.😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, välillä sade tekee hyvää. Eilen kyllä tuli taas sitä kaatamalla täälläkin ja ukkonen pamautteli kunnolla.
      Kyllä on aikapaljon liian iso työmaa tuossa palapelissä, mutta pitihän sitä käydä ihmettelmässä. Sitä en ymmärrä miten olivat saaneet sen siirrettyä tuonne kauppakeskuksen lattialle.

      Poista