sunnuntai 14. heinäkuuta 2024

Vähän hidastunut vauhti

 Tervehdys taas!
Alkoi sopivasti sataa vettä, joten ei ole pakko mennä mihinkään, uloskaan. Kävin jo aamulla kävelyllä ja se saa riittää jos sataa loppupäivän.

Jotenkin noiden alkukuun viikkojen matkojen jälkeen en ole päässyt taas vauhtiin enää. Tuntuu että kaikki jumii, kuntosali, kävelyt eikä askartelukaan suju (se kirjekuorista tehty junkkis) Nukkumisessakin on nyt ollut joinakin öinä hankaluuksia. Sitä ennen nukuin alkukesän hyvin.

Kännykkäkuviakaan ei ole tullut entiseen tahtiin. Musta vaan tuntuu että kuvaan niitä samoja kukkia joka kesä, vaikka oikeasti juurethan ne säilyy ja kukat kasvaa uudelleen niistä.

Keltainen Kanna Van der Schoot

Laukontorin puolella Tammerkoskea kasvaa keltaiset ja Koskipuistossa punaiset Kannat.

Näitä kasvaa täälläkin joka puolella; Seittitakiainen

Mesiangervo

Tammerkosken rannalla on joka kesä vähän eriväriset kukat

Perjantaina mulle sattui aivan yllättäen hieno tilaisuus päästä käymään Varalassa, jossa on Flow Park-kiipeilypuisto
Minähän en kiipeile missään, tuolia korkeammalla paikalla. Mutta porukan alle 10 vuotiaat lapset olivat jo oppineet kiipeilyharrastusta, että jollain tasoilla kiipeilivat itsekseen. Siinä on tarkat ohjeet turvallisuuden takaamiseksi.

Suuria mäntyjä joihin oli kiinnitetty radat. Siis mulle aivan uutta touhua ja hieno paikka Pyhäjärven rannalla Varalan Urheiluopisto.

Sieltä tämä liljakin
Oli hieno päivä, ei ollut hellettä ja muutenkin oli hyvä päivä.Siellä oli kahvila ja ravintolakin, 
joten eipä puuttunut mitään.

Kotiparvekkeella alkoi tomaatit punoittaa.
Ja eilen koetin etsiä mansikoita torilta ym ja olisi voinut hankkia enemmänkin, 
mutta tyydyin yhteen rasiaan. Eipä sitä aina tarvitse kaikkea olla paljoa ja voi herkutella vähästäkin.
 
saa ihmetellä mun karjalanpiirakan päällystä :))
Ite en ole leiponut
 




7 kommenttia:

  1. Samoja tuntemuksia ja kukkakuvia vuodesta toiseen 🤭 Kiitos Tampere-kuvista. Asun siellä, mutta olemme olleet niin tiiviisti maalla, että ei mitään tietoa, miltä keskustassa näyttää. Rakastan kannoja, niitä olen ihastellut Tammerkosken rannassa jo useamman vuoden.

    VastaaPoista
  2. Luulenpa, että valtaosa puutarhaharrastajista ja kasveista pitävistä kuvaa samat kukat joka vuosi. Ne vain ovat aina yhtä kauniita ja kiinnostavia. Sinulla on kyllä usein myös kuvia sellaisista kasveista, joita itsellä ei ole tai en edes tunne. Kiitos niistä!
    Toivottavasti yöunesi paranevat.

    VastaaPoista
  3. Ihan samoin olen monesti miettinyt, että miksi ihmeessä kuvaan samat kukkaset joka vuosi, mutta niin vaan taitavat kaikki kukkien ystävät tehdä. Juuri tänään kuvasin seittitakiaista lenkilläni. Mesiangervo jäi kuvaamatta, vaikka niitäkin oli runsaasti teiden varsilla.
    Hauskaa, että joku muukin kuin minä harrastaa marjojen laittamista leivän tai tässä tapauksessa karjalanpiirakan päälle. Mustikat rieskan päällä ovat jo lapsuudesta tuttu herkku, mutta noita mansikoita en ole kokeillut piirakan päällisenä. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  4. Kauniita kukkia on aina kiva katsella, samojakin. Minulle on paljon uusia näissä sinun postauksissa, kun viljellyt ovat minulle ihan vieraita.

    VastaaPoista
  5. Upeita kuvia olet ottanut. Minäkin kuvaan kukkapenkin kukkia aina uudestaan ja uudestaan joka kesä. Sitä vaan ilahtuu aina uudesta kukinnasta.
    Minä innostuin öttiäisistä tänä kesänä, ja kun ryömin pitkin maita tai juoksen tukka suorana perhosten perässä saa liikuntaakin samalla (hihhhii)

    VastaaPoista