sunnuntai 4. marraskuuta 2012

On synkkä ja kostea päivä..

Onneksi ei myrskyä kuitenkaan. Märkää ja märkää ja sohjoista, eilen illalla satoi valkeata sohjoa, joka on sulanut tänään. Pimenee jo iltapäivällä. Ei ihme jos mielikin on maassa.
Yritin etsiä kynttilänjalkoja (lasisia festivoita), en tiedä minne olen ne laittanut, en löytänyt. Löytyy ne sitten kun en niitä etsi.

Sitten mukavampaan asiaan. Löysin kirjastosta leivontakirjan.


Vähän olen leiponut gluteenittomia- tai vähähiilihydrattisia leipomuksia, mutta tässä kirjassa on ihan kivoja ohjeita. Karppisokeria eli erytitolia eli Sukrinia en onnistunut löytämään kaupasta perjantaina, joten tein vähemmällä sokerilla. (mulle on yleistä se, että en löydä sitä mitä etsin)


Tein näitä Äidin kookosruutuja.
Ohje:
"Aineet:
100g voita
4 munaa
1 dl karppisokeria
3 dl mantelijauhetta
1rkl psylliumjauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta

Kuorrute:
75 g voita
1,5 dl karppisokeria
1 keltuainen
kookoshiutaleita

Lämmitä uuni 200 asteeseen
sulata voi ja anna jäähtyä
vatkaa munat ja karppisokeri
lisää voi ja sekoita
sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan
kaada taikina uunivuokaa (20x30cm) paista uunin keskiosassa n.30 min, anna jäähtyä.
Sulata kuorrutteeseen voi ja sekoita muut ainekset. Anna hautua hiljaisella lämmöllä, koko ajan hämmentäen. Levitä paistetun kakkulevyn päälle ja sirottele pinnalle runsaasti kookoshiutaleita. anna olla kylmässä ja leikkaa sitten paloiksi."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti