perjantai 29. maaliskuuta 2019

Keväinen aurinko on herättänyt

Tämä on nyt ensimmäinen kevät, kun olen lopullisesti luopunut omasta pihasta. Sinne ei ole paluuta. Kolme vuotta sitten olin kaupungissa  "harjoittelemassa" pihatonta kevättä, silloin oli kyllä vaikeaa katsella kasvun alkamista. 
Sitten olin pari kevättä vielä siellä omalla pihalla. Mutta jotenkin oli ”maku” poissa, en saanut itseä innostumaan enää siellä yksin laittelemaan juuri mitään.
 ensimmäiset pikkunarsissit
 
Kirjastoon oli tuotu iso pinkka puutarhalehtiä vapaasti otettavaksi ja satuin siihen, niin otinpa sitten muutamia niistä. Koetin lehden etusivun perusteella valita sellaisia joissa olisi ollut parvekeviljelystä, parvekkeen sisustamisesta ym artikkeleita. Mullahan nyt on parvekkeen sisustaminen ja siellä kasvattaminen ajankohtaista. Ei ole vielä kasvatusastioita, ei multia ei paljon tietoa, ei suunnitelmiakaan juuri vielä.

On vaan tämä vanha penkki, jonka päälle aion laitella kukkia.

Kun katselee hienoja kuvia ja kertomuksia kauniista pihoista ja kukista, niin se on kuin ”veistä kääntäisi haavassa” vieläkin. Niinpä ei oikein kiinnosta lehdistäkään sellaisia katsella. Mutta kyllä se tästä tasoittuu vielä.

Muuten olen ollut tyytyväinen täällä asumiseen ja olemiseen. Tunnen kävellessäni nyt jo puhtailla kaduilla tyytyväisyyttä. Ei tarvinnut kahlata lumihangissa viimetalvena, kadut olivat pääosin hyvin hiekoitettuja, bussit kulkevat, jos ei jaksa kävellä. Kaupat ovat lähellä, kirjasto on lähellä ja auki joka päivä. Mikä ei ollut ennen mahdollista. 


Lumitilanne tänään Pyynikin kirkkopuistossa
 Vähän kyllä lenkkarit kastuu vielä tuolla kävellessä
Lumitilanne tänään Pyhäjärven rantamaisemissa

Jäätilanne Pyhäjärvessä

Tässä kuussa vaihdoin asuntoa ja alkaa nyt kotiutuminen oikeasti. Nyt en haaveile enää muuttavani minnekkään. Näillänäkymin pysyn tässä, talo vaikuttaa rauhalliselta, on keskeinen sijainti. Nyt voin alkaa sisustaa jotenkin asuntoa ja järjestellä tavaroita.


Pyhäjärvessä jäitä tänään
Tässä asunnossa on vähän säilytystilaa. Jotain hyllyä tai lipastoa pitänee hankkia, mitä pientä nyt mahtuu vaikka onkin pieni asunto.


Selattuani puutarhalehtiä vein ne pois, en halua säilytellä mitään enää. Lainasin parvekeviljelystä kirjan josta jotain vinkkejä löytyi siihen mitä kasvattaa. Hipelöin kyllä kaupassa siemeniä ja kaksi pussillista ostinkin ja kylvin. 


Tuoksuherne ja krassi
Oli tuo multa vaan aika turvepitoista. Ostin vaan kun löysin Lidlistä halvalla. Näkee sitten miten kasvaa siinä, ikinä ei näistä mullista tiedä millaisia ne ovat. Olen monesti ennenkin pettynyt. Ennen vaan oli hiekkaa itsellä, mitä voi lisätä ja omassa maassa multaakin, joista monesti sekoittelin itse.

Ostan taimena pelargonit, mansikan, tomaatin ja joitain yrttejä. Ja Kukkia . Parvekkeelle en voi kaiteelle mitään kiinnittää enkä seinille voi kiinnittää mitään, joten jotain muuta pitää keksiä.
kun vaan näen vilauksen kuusta, niit pitää heti koettaa kuvata, olen kuu-hullu :))))
Maaliskuu on kohta ohi. Mulla olikin aika raskas taas tämäkin kuukausi. Sain helmikuun lopussa tietää, että saan tämän "uuden" asunnon. Entisen irtisanominen, takuuvuokran ja uuden vuokran maksut, sähkösopimukset, muuttoilmoitukset, muuttoauton hankinta, nettiliittymän tilaus, entisen irtisanominen ja kaikenlaista on muutakin ollut. Vielä jäi paljon muuttoauton kyydistä tavaraakin sinne ja ne sitten kuljettelin kun kävin siivoamassa entistä asuntoa.  

Näsinpuistoa
Eilen sitten käytiin vuokranantajan kanssa katsomassa entinen asunto ja annoin avaimet pois, niin jotenkin toisaalta helpotti ja toisaalta on kuitenkin haikea, kun oli siellä ihan mielenkiintoinen alku mun täällä asumiselle.
Kävellyt olen paljon tässä kuussa. Puhelimeen asennettiin joku (Fit) sovellus tms, josta voi seurata askelia ja kilometrejä, joka sitten kehuukin, kun on saavuttanut asetetut tavoitteet. Ne ovat ihan kohtuulliset, ja monena päivänä ovat ylittyneet helposti. 

Aurinko tuntuu nyt hienolta, saa sitten nähdä miten alkaa tulla liiankin kuumaa, mutta se on sitten sen ajan huoli. 

Oikein hyvää kuun vaihdetta ja kevään jatkoa kaikille täällä kävijöille!   
Tulipa tästä nyt pitkä postaus :D

8 kommenttia:

  1. Parvekettakin on kiva sisustaa ja laittaa sinne kukkia, ja muitakin kasveja jos haluaa. Onko ihan lasitettu? Meillä ei ollut koskaan lasitettua parveketta, silloin kun kerrostalossa asuttiin.Hienoa on kun kevät tulee, vaikka nyt luvattiinkin taas kylmempää...Mukavaa viikonloppua..ja muistetaan siirtää kelloa :(

    VastaaPoista
  2. Parvetkettakin suapi sisustettuu kesäkukilla ja ruukuilla. On niissäkin hommoo ja iloa tuottavat kukinnallaan. Jopa suuhunpantavookin pystyy kasvattamaan.
    Mukavoo huhtikuun alakuu!

    VastaaPoista
  3. Parvekekasvatus on nykyään pinnalla ja siihen saa helposti ohjeita. Nykyään on monia hyötykasvilajejakin, joita voi viljellä ruukussa. Ja valmiilla kukilla saa nopeasti väriä ja vihreää ;)

    VastaaPoista
  4. Parvekkeelle saa varmasti paljon kaikkea kivaa myös. Kaverini kasvatti tuijaa parvekkeella! Muuttaminen on raskasta. Hienoa, että löytyy hyviä puolia kaupungissa asumisesta. Iloa kevääseen <3

    VastaaPoista
  5. Silloin, kun muutettiin tähän pieneen asuntoon, sanoin ekana syksynä, että toivottavasti tulee runsasluminen talvi...meillä, kun oli omakotitalossa ihan valtavasti lumitöitä...ja ruohonleikkuuta..:)

    VastaaPoista
  6. Saat parvekkeesi kauniiksi,aivan varmasti,jossa mukava juoda kahvit ,istuskella ,lukea ja nauttia aurinkoisesta/tai vesi:)sateesta:)
    Kauniita puistoja,,,kevät jo tosi pitkällä.
    Meillä lumikinokset vielä korkeat:)
    Oikein mukavaa alkanutta huhtikuuta:) ja iloista kevät mieltä:)) Emilie,sinulle!

    VastaaPoista
  7. Wonderful photos.
    Daffodils are beautiful and delicate flowers.
    Have a nice Sunday
    Greetings
    Maria
    Divagar Sobre Tudo um Pouco

    VastaaPoista
  8. Meillä on vielä piha, taka- ja etupiha, mutta en juurikaan ole istuttanut sinne mitään, luopumista täällä, kerrostaloasuntoa etsitään. Ihanat kuvat Sinulla ♥ oikein ihanaa kevättä Sinulle toivottelen ♥

    VastaaPoista