sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Heinäkuun loppua

 Tervehdys!

Nyt ei oikein sujunut kuvien muokkaus, tuosta kollaasistakin oli tulla ihan kummallinen. 
Olkoon nyt tämä kuukausi vähemmillä kuvilla.
Perjantaina oli kaupunkipäivä ja kävin tutustumassa Kulttuuritalo Laikun näyttelyihin...Tässä on vain kuva sieltä ilkkunasta koskelle päin. Näyttelyn aiheet oli niin kovaa ja pehmeää, joten niistä toisella kertaa. Käytiin jäkikasvun kanssa syömässä ja Vapriikissa museossa, koska museokortit ovat jo olleet aikansa, eikä tullut uusittua ajoissa. Mulla vielä on muutaman päivän voimassa, katotaan ehinkö käydä jossain vielä.

Kollaasin tein kuitenkin tästä heinäkuusta, vaikka tämä ei nyt ollut mitenkään suunnitelmien mukainen kuukausi, vai menikö koko kesä pieleen. Saa nähä.

Kuukausi alkoi ihan kivasti Taidenäyttelyllä Finlayson Art Areassa, mutta sitten iski kuume, eli korona

Niinpä Pilvenvartijana oleskelin toista viikkoa, oli siinä esikoinen seurana tai hänkin taudissa. Kuumeen lisäksi päänsärky, korvakipu yms Migreeniä on ollut sitten usein kun välillä on parannuttu. Yskä on vieläkin, mutta se vaivaa ajoittain, välillä. On sitä sitten toipunut pyöräilemään, joten Hatanpäällä on ruusuja ihailtu ohikulkiessa ainakin muutaman kerran. Perjantaina käytiin vilkaisemassa Finlaysonin Katto-kahvilan maisemia, pitäisi ihan kahvillekin joskus tormistautua menemään. Just oltiin juotu jälkiruokakahvin silloin.
Vielä ihmettelin tuota Keskustoria, eipä siellä montaa ollut silloinkaan kahvilla, voihan se olla myöhemmällä sitten enemmän käytössä. 

Omassa krassissa on ollut kaksi kukkaa, eriväriset. Tuli vaan mieleen että olinkohan silloin yhtä iloinen sadasta kukasta, silloin kun oli puutarhassa enemmän krasseja tai muita kukkia, kuin nyt näistä ekoista yksittäisistä. En varmaan joutanut silloin niistä iloitsemaan.
Niin se on heinäkuu alkaa aika vähissä jo, enkä yhtään ikävöi sitä. Eipä ollut viime vuonnakaan heinäkuu helppo, kuumuus väsyttää jo liikaa. Viime vuonna asuin vielä Aamulehden tutkimuksen kuumimmaksi todetulla kadulla, hih. Nyt oli viileämpi paikka, mutta luulen että helle heikensi vastutuskykyä taudin suhteen nytkin.

Hyvää elokuun alkua teille!



8 kommenttia:

  1. Hienoa kuitenkin, että jaksat jo pyöräillä ja tauti on suurimmaksi osaksi voitettu. Helle ei ole minunkaan mieleeni, mutta nämä loppukuun säät ovat olleet aika mukavia - paistetta ja sadetta vuorotellen sopivasti.
    Kiitos, samoin hyvää elokuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se siitä helpottaa. Säät ovat nyt olleet ihan mukavia, jos ei pidä ovea parvekkeelle auki, niin sisälämpötila saattaa pysyä alle 25 asteessa.
      Tämänpäivänen ukkosrintama kyllä pääsi minut kastelemaan ihan kunnolla, varmaan 5 minuuttia myöhästyin kotiintullessa.

      Poista
  2. Korona väsyttää kuulemma aika pitkään, mutta ei ikuisesti kuten ei helteetkään. Minulta on helteiden sietokyky kadonnut kokonaan. Paljon sinä kuitenkin olet heinäkuussa ehtinyt. Iloa ja terveyttä tälle elokuulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti yskä helpottaa...
      Hyvää elokuun jatkoa sinnekin!

      Poista
  3. Hyvä, että olet kuitenkin jo toipumaan päin. Itse tilasin juuri ajan neljänteen koronarokotukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti rokotus helpottaa, vaikka saisikin tartunnan. Tänään piti tavata vieraita Ruotsista, mutta olikin tulleet kuumeeseen. En tiedä onko korona vai mikä, 4 rokotetta kuulemma oli.

      Poista
  4. Nytkö se iski sinulle! Toivu rauhassa, me oltiin varmaan puolitoista kuukautta tosi väsyneitä sen jälkeen, vaikka tauti oli lievä, minulla ei ollut edes kuumetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuukausi on ollut vähän toistaitoista jotenkin. Yskittänyt. Saany nähä meneekö tää ohi vai pitääkö pyrkiä lääkäriin tään yskän kanssa.

      Poista