torstai 4. elokuuta 2022

Aurinkoista ja välillä pilviäkin

 Pitää nyt yrittää palata entisiin tapoihin, eli kirjoittelemaan tännekin jotain, ettei kokonaan unohdu. Elokuukin vaihtui ja heti vähän järkytyin, kun ensi viikolla alkaa jo koulut ja liikkeelle tulee taas enemmän lapsia ja koululaisia. Jotenkin sääkin on jo vähän muuttunut, aurinko laskee aikaisemmin ja nousee myöhemmin. Upeita auringonlaskuja voisi kuvata hyvin usein nytkin.

Tiistaina oli luvassa vieraita ja ajelin pyörällä keskustaan. Mutta eipä heitä kuulunut sinne. Sitten selvisi että olivat tulleet kipeiksi, en tiedä oliko koronaa vai mitä muuta kuumetta. No mulla oli sitten aikaa käydä katselemassa entisiä maisemia Näsijärven rannassa.

Siellä ajelivat jollain pikkupurjeveneillä Näsijärvellä

Oli niin mukava keli ja muutenkin, niin en muistanut lopulta katsella pilviä ja niinpä pääsi ukkonen yllättämään ja kastuin ihan reippaasti lähellä kotia.

Eilen sitten lepäilin vaan, paitsi sain vaihdettua muutaman kukan uuteen multaan....tässä nyt palmuvehka
 
Se oli tuollasessa peltiruukussa, kun en edellisen kerran löytänyt muuta ruukkua. Yllättäen juuret ei olleetkaan niin suuret kuin luulin, vaikka oli ollut monta vuotta tuossa samassa, juurimukulat näytti terveiltä, vähän oli pikkujuuria pilalla... En laittanut sitä isompaan ruukkuun, mutta en samaan peltiruukkuun laittanut kuitenkaan enää.  Pieni osa irtosi ja sen laitoin erikseen. 
Viherkasvit on kummasti vähentyneet, osa on hävitetty ja osa on parvekkeella ja tarkastelen osaa hyvin kriittisesti, että heitänkö pois.
 
Tänään sain itteeni niskasta kiinni ja kävin pesemässä pienen pyöreän virkkaamani maton, joka on odottanut pesua koko kesän
Tässä se on jo pesy ja tungin sitä tuohon mankeliin
Hyvä kun sai vähän vesiä pois siitä, että pystyin kuljettamaan pyörällä sen pois. Isompaa mattoa en läksisi yksin pesemään.

Tuossa kulki kaksi isoa helikopteria, mutta eipähän ne mun kännykällä  näytä siltä

Ilma oli oikein hyvä, eikä matonpesijöitäkään ollut muita kuin minä.

Sai ihmetellä tuolla sitäkin, kun ihmiset jaksavat kuljettaa eväänsä kaupasta rannalle ja syödä ne mutta sitten voimat menee ja muovirasiat ja juomapurkit viskotaan sinne rantaan, eli ruokailu väsyttää varmaan liikaa. Keräilin niitä roskia sitten joutessani pois. Iso roskis oli kyllä ihan lähellä

Kukkia ja lintuja siellä oli kyllä myös, linnunpoikasista kuvat ei taas onnistuneet

Hyvää Elokuun jatkoa!

8 kommenttia:

 1. Kuvissasi kesä on edelleen voimakkaasti läsnä. Meidän lapsuudessa elokuu oli yksi kesäkuukausista ja sitä se on sään puolesta edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa jo tuntua viileyskin, heti kun pilviä tulee. Kyllä se pitkään kesältä tuntui, varsinkin kun koulut alkoi ja sitten tuli aurinkoiset ilmat. Ennen en kärsinyt kuumuudesta, päinvastoin. Alle 10 vuoteen on muuttunut tämäkin. Nyt näin pienessä asunnossa ja lasiparvekkeella liika kuumuus ei ole hyvä.

   Poista
 2. Kätevä mankeli veden poistoon, en oo ikinä nähnyt, mutta empä ole tuollaisessa matonpesupaikassa koskaan käynytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eka kerta mullakin. Enkä kyllä pese muita mattoja, niska, pää ja rintakin tuli kipeeks, että luulin jo että tuli keukokuume tms. Onneksi meni ohi (kai)

   Poista
 3. Hienoja kuvia kauniista maisemista. Koulujen alkua juhlittiin eilen monin paikoin ja varmaan koko viikonloppukin. Ihan rauhallisia vaikkakin äänekkäitä juhlijoita oli liikkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä on ollut musiikkitapahtumia monta tänä viikonloppuna. Soitto kuuluu parvekkeellekin. Sade voi välillä laimentaa juhlimista. Varmaan huomenna voi lukea aamulehdestä. Tekis mieli lähtee keskustaa jo vaihteeksi katsomaan huomenna, jos vaan on sopiva sää.

   Poista
 4. Kuvissasi on vielä ainakin kesäisen kaunista.
  Tuota roskaamisjuttua aina itsekin ihmettelen - minun mielestäni täysi tölkki esimerkiksi painaa repussa enemmän kuin tyhjä, että miten ihmeessä sitä ei muka jaksaisi kantaa kotiin takaisin tai edes siihen lähellä olevaan roskikseen. Ihminen on kummallinen otus!

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia ♡ Näsijärven laineet kimmeltävät auringossa. Niin on kesä edennyt, että koulujen syyslukukausi alkaa ja minulla ns. työmaa kutsuu. Tänä syksynä minulle tulee uudet oppilaat (7. luokka).

  VastaaPoista