tiistai 23. toukokuuta 2023

Kukkia ja taimia

 Nyt alkaa olla kukkia täälläkin, vaikka tämä asuinalue ei ole hyvin kukkaisa. 
Eilen huomasin ensimmäiset omenapuiden kukat.
Tämä ihanuus on erään kerrostalon pihalla

Eilen vielä illalla oli auringonpaistetta

Tämän lähipuiston omenapuitahan ei kukaan huolla eikä kasvata, vaan jaksavat kukkia kuitenkin. Omenat ovat sitten mitä tulee ja linnut nauttivat niistä syksyllä. 

Lähinnä puisto on koirien ulkoilupaikkana,joka askeleella jos kulkee vaikka polkuja pitkin, voi vain toivoa että olisi jätökset korjattu.

Mutta on hienoa kun ei ole tilaa tässä rakennettu täyteen kerrostaloja (vielä)

Kotiliesi-lehdessä on Lemmikki valittu äänestyksessä kauneimmaksi kesäkukaksi tänä vuonna 

Seuraavaksi kukkivassa puussa onkin paljon kukkia

Tänä aamuna ei enää aurinko paistanut, hyvä välillä vähän jäähdytelläkin
 
Puistossa on tulppaanit kukassa. 
Vielä on vähän vaiheessa tämän ympäristön laitto, kun on pääasiassa rakenuustyömaita paljon.

Kukkia en ole (vielä) ostanut itselle parvekkeelle
Jotenkin on sellainen väsynyt ja "mitä välii" olo, ei oikein jaksa "ihan sama", parvekekin tulee olemaan niin kuuma, että siinä palaa. Pitäisi taas viritellä verhoja. Jonakin vuonna olen ajatellut että pitäisi vaan hankkia tekokukkia jotka jaksaisivat kukkia helteessä.

Ostin nyt kuitenkin taimia, koska niitä ei tullut kasvatettua. Totesin kyllä että kannattaa kasvattaa itse, koska ei täällä ollutkaan niin suurta taimivalikoimaa kaupoissa. Pyörällä on vähän hankala kuljetella niitä kauempaa.

Siinä on Tiny Tim, vihreä kesäkurpitsa, paprika ja Tanskan vienti
Ei ollut valikoimaa lajikkeista. Toisaalta ihan sama, tulee mitä tulee jos tulee. Osassa on raakileita.

Mulla on yleensä ollut keväällä paljon virkeämpi olo, oikein innostus. Nyt jotenkin on nuutunut, oisko tämä vanheneminen jo tehnyt sitä. Varsinaisesti ei ole mikään huonosti, mutta ei niin hyvinkään. Kevät on ollut lempivuodenaika, nyt ei vaikuta mikään olevan. 
Olen kyllä useana keväänä harkinnut muuttoa, ja muuttanut sitten. Olisiko se ollut jo jonkun nuutumisen karkoitusta. Jospa tässä taas alkaisi suunnitella muuttoa, jos sitten virkistyisi :D 
Mutta muuton jälkeen sitten on taas ihan naattina rasituksista.

Ps. Kävin katselemassa muutaman vuoden ajalta toukokuun postauksiani, niin huhhuh, olen todella ollut enemmän liikkeeellä, kuvannut kaikenlaista ja ollut paljon virkeämpi. Nyt todella on tullut nyykähdettyä enemmän asuntoon ja ei ole ollut ulkopuolisia virikkeitä, muuta kuin Youtuben katselua. 
Alkaa kyllä huolestuttaa jotenkin.
Nyt pitää reipastua!

8 kommenttia:

 1. Aina ei tarvitse jaksaa ja olla pirteänä. Itsekin aion kotona jättää takapihan ilman istutuksia. Harmittaa, jos eivät pärjää paahteessa. Mökille sit laitoin, mutta vähemmän kuin ennen. Sovitaan, että vähempikin riittää 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, voi niitä toistenkin istutuksia ihailla, kun ei ole omia mihin laittaa.
   On mulla astioita ja multaa, mutta kun tuntuu ettei ne kuitenkaan kestä tuota hirmuista kuumuutta tuossa parvekkeella, tai sitten pitää ottaa ne päiväksi sisälle viileämpään :)

   Poista
 2. Olet saanut upeita kuvia kukkivista omenapuista! Meilläkin alkoi eilen kukinta - aamupäivällä en vielä nähnyt yhtään kukkaa, mutta iltapäivällä olikin auennut jo monia. Paljonhan sinä olet saanut taimia laitettua. Minulla on vain siskon tuomat paprikan ja tomaatin taimet. Kesäkurpitsaa olen joka vuosi laittanut, vieläköhän se ehtisi? Siemeniä on kyllä viime vuodelta.
  Ei ihme, että lemmikki on valittu vuoden kesäkukaksi. Muutama vuosi sitten huomasin pihamme laidalla ison pläntin lemmikkejä, mutta nyt siinä oli enää muutama. Vuohenputki oli vallannut alueen, enkä jaksanut vielä ryhtyä sitä raivaamaan.
  Aurinkoista loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin! Omenapuut on hienosti kukassa, mutta joku näyttää olevan ihan ilman kukkia. Kai ne lepää nekin jonkun vuoden, varsinkin kun ei kukaan hoida niitä.

   Poista
 3. Toivotaan, että virkeys palaa tänäkin vuonna. Minun mielialaa kohottaa kummasti tuo palstalla raataminen. Se väsyttää kyllä ruumista. Olisko ruumiillinen väsyminen henkisen vireyden edellytys minulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, olen samaa mieltä omalla kohdallakin. Liikaa on istumista sohvalla, vaikka kuinka koetan liikkua.
   Eilen kävin keskustassa pyörällä, varmaan 5 tuntia meni. Sain monenlaista virikettä, ja liikuntaa. Ja näkee ihmisiä ja paikkoja, kävin katsomassa entisten asunpaikkojen ympäristöä, aikalailla näytti samalta. Jokapuolella rakennetaan kerrostaloja tai kaivetaan katuja. Tämä nykyinen asuinympäristö on liian passivoiva.

   Poista
 4. Löysit todella paljon upeita kukkia ympäristöstäsi. Parasta, että niistä saa vapaasti nauttia tarvitsematta kaivaa ja kuopsuttaa.
  Toivottavasti kesän eteneminen tuo virkeyttä elämääsi. Aina ei tarvitse olla niin tehokas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suurinpiirtein kaikki kukat pitää kuvata, joita näkee kävellessä :)
   Jos tää väsymys jatkuu vaan eikä helpota, pitänee käydä verikokeissa, jos niistä näkyis jotain syytä tähän oloon. Näin paljoa ei ole ennen väsyttänyt, suorastaan lamaannuttanut. Olen yötkin nukkunut nyt viimeaikoina.

   Poista