lauantai 1. heinäkuuta 2023

Uusi kuukausi alkoi

 Kesäkuu huipentui huikeisiin helteisiin. Heinäkuu onneksi alkoi sateisena. Helteet alkoivat jo väsyttää ja hermostuttaa kun yötkin nukkuu huonosti.

Pilviä alkoi kerääntyä taivaalle ja vaikka sateita luvattiin, niin ei niitä vielä paljoa tullut kuitenkaan kesäkuussa. Satoivat jonnekin muualle.

Auringonlaskuja alkaa vähitellen näkyä tässäkin ikkunasta
Tuossa juhannuksen jälkeen sain päähäni kokeilla neulomista. Hih,sehän se onkin sopiva aloittaa näin helteellä. 
Minähän en ollut neulonut silmukkaakaan yli vuoteen, koska silloin oli jotain kumman ahdistusta rinnassa ja ajattelin että tuleeko se neulomisesta tai siitä pölystä mitä langasta kutenkin pölisee. Kun äidille tuli joskus sydänvaivoja 1970-luvulla, hän ei pystynyt enää neulomaan.
Minä kokeilin, ajattelin että neulon vaikka sentin kerrallaan ja jee, hyvin sujui..Aamupäivillä parvekkeella oli vielä vähän varjoisa paikka neuloa.
Tänään sain ensimmäisen sukan valmiiksi. Siitä piti tulla vähän suurempi, mutta en vaan jostainsyystä osaa neuloa isompia. Mutta sama se. Ite en juuri niitä tarvitse, koska on kaapissa monia, mutta voihan niitä lahjoittaa, jos ei mahdu säilyttää. Lankoja olisi neuloa vaikka kuin monia sukkia. En ole vielä päättänyt lahjoittaa lankoja, jos hyvinkin saisi neulottua ite jotain.

Kävelyllä aina näkee jotain outoja, kuten lintuja. Nämäkin varmaan olivat vielä kuumuudesta pökerryksissä.

Eilen tuli käytyä pyörällä kaupungilla. Melkeinpä oli pionien kukinta jo mennyt ohi Hatanpään arboretumissa, kun en muistanut niitä käydä katsomassa aikaisemmin.

Kesäkuun kollaasiin tuli; pörinöitä taivaalla, hävittäjiä sekä järvellä on ollu monenlaista pörrääjää.
Tietysti kukkia...kävelyllä kuvailen kaikkia kukkia joita näen tässä ympäristössa ja muualla.
Yksi kohokohta oli Pirkkalassa järjestetty kesän avaus, jossa esiintyi Pete P.  ai että oli kiva käydä. 
Joensuussa kävin kuukauden keskivaiheella. Sielläkin kuumuus vaivasi. Junamatkat olivat taas vaikeita.
Rantamaisemissa kävelyt ovat tässä asuessa parasta, monenlaista vesilintua siellä uiskentelee ja muita lintuja on paljon äänessä sirkuttamassa.
Uutta asuntoa en ole vielä löytänyt sopivantuntuista, toivossa on hyvä elää...

8 kommenttia:

  1. Huikeita kesäkuunkuvia kollaasissasi ja suloiset sukat olet saanut tikuteltua.
    Meillä on satanut kaatamalla kaksi päivää. Minulla on huonekasvit ulkona varjossa kesävaloa nauttimassa, mutta oli pakko jo nostaa ruukut kuistille kuivumaan. Kukat olivat jo läpimärkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toinen sukka on vasta alussa, ei oikein tarennut parvekkeella neuloa, mutta eiköhän sekin vielä valmistu.
      Viherkasveja ja kaktuksia minäkin vein parvekkeelle varjon puolelle, vaikka nyt ei aurinkoa ole näkynytkään. Kukkia mulla ei olekaan kuin vain pari valkeaa pelargonia siellä. Ne aloittaa nyt kukintaansa.

      Poista
  2. Nätit sukat. Varmasti niille löytyy ottaja, jollet itse halua pitää.
    Kollaasikin täynnä hienoja kuvia.
    Minusta kesällä saa olla lämmin, kunhan välillä sataa riittävästi. Nyt sateettomuutta oli viikkotolkulla, mikä näkyi ankarana kuivuutena niin puutarhassa kuin luonnossakin. Kiitän heinäkuun aloittaneita sateita ja toivon niiden vielä tovin jatkuvan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toiveesi sateista on kyllä toteutuneet, toivoin niitä kyllä itsekin. Ehkä ei ihan tulvaksi asti kuitenkaan. Tänään jo hieman näkyy sinistä taivasta, meinasi usko kesään jo mennä toissapäivänä, kun sataa vaan koko ajan.

      Poista
  3. Mielestäni kävin jo kerran kommentoimassa tätä ja muutamaa muutakin blogipostausta, mutta johonkin ne ovat hävinneet! Kaunis on ollut kesäkuusi, ja toivottavasti heinäkuun alku on sujunut hyvin. Enää ei onneksi ole ollut niin kuumaa kuin aiemmin. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aina kun avaan tään blogin ja katson kommenttien roskaposteja, niin siellä on kommentteja. Hyväksyn ne sieltä, mutta nyt en ole ehtinyt käydä täällä tuon postauksen jälkeen.

      Poista
    2. Nyt ei näkynyt roskapostissa kommentteja! :))

      Poista