torstai 20. heinäkuuta 2023

Heinäkuusta

 Niin se vaan on mennyt heinäkuukin tänne asti, vaikka joskus on tuntunut pitkältä tämä kuukausi. On ollut aika erilainen kuukausi tähän mennessä tämä. Vaikka oikeastaan vuosi sitten olikin erilainen heinäkuu, kun olin siinä korona-taudissa.  Nyt ei onneksi ole isompia vaivoja ollut.

Kylvin vanhoja kehäkukan siemeniä ruukkuun keväällä ja taas tuli hyvin pieniä kukkia. Varmaan puute ravinteista siinä ruukussa. Tuokin kukka oli n 2 cm halkaisijaltaan.vaikka kuvassa näyttää normaalikokoiselta. Kaksi kukkaa on tähän mennessä tullut :D

Auringonlaskuja on ollut
Näin heinäkuun helteillä innostuin kokeilemaan taas neulomista, että kärsiikö neuloa tai tuleeko siitä jotain oireita. Ensimmäisten sukkien neulomisesta ei tullut pöly tms oireita. Noista keltaoranssi raidallisista jo alkoi tulla nenän tukkoisuutta tms. Minä kyllä neuloin ne aika kiireellä, mitä nyt aamu ja iltaviileyden aikaan ehti parvekkeella neulomaan. Liekö värissä tms joku oireita aiheuttava juttu. Samoja 7 Veikka lankoja on kaikki olleet. Nytpä saa taas olla neulominen tauolla. Keränloppuja olisi viellä jäljellä moniin sukkiin.
Yhtenä iltana sai bongata kuumailmapallon

Tulee mieleen jo syksy, kun alkaa tulla kävelylenkeillä näitäkin sieniä ja tatteja eteen. Senverran on satanut lähiaikoina
Nämä on kyllä kylvetty viime kesänä tehdylle tienpenkalle
Tänään kuvasin kauppareissun varrella olleita luonnonkukkia
siankärsämö oli kyllä kaunis vaaleanpunainen

Täällä ympäristössä ei ole istutettuja kukkia (eikä puistojakaan), asuinalue on kesken rakentamisen, ei ole tosiaan kuin keskeneräisiä rakennuksia ja joskus niitä joku valmistuikin. 

Minä vaihdan kuitenkin taas asuinpaikkaa, saa nähdä tuleeko parempi vai ei. Saan vähän isomman asunnon, jos viihtyisi ja mahtuisi paremmin...ja siihen saisi ottaa lemmikin!

Olen ollut hyvin rasittunut kaikista muutoksista ja epätietoisuudesta, öitä on valvottanut taas. Mutta nyt aion levätä ensi viikon, rauhoittua ja rentoutua. Sitten alan pakata ja toivottavasti hävittää jotain tavaroita vähitellen. Pitkä lista on jo valmiina tehtäviä, mutta onhan se muuttaminen mulle jo tuttua. Entisen muuton jäljiltä on vielä jotain paketeissaan.

Hei vaan ja hyvää heinäkuun loppupuolta!

6 kommenttia:

 1. Ihmeellinen kesä on ollut. Meillä ei kasva mikään vaikka kuinka olen yrittänyt lannoittaa ja kastella, ei auta. Se mikä vähänkin nousee, kotilot pistelee poskeensa. Vaan hätäkös meillä kun vertaa Välimerenmaihin jossa lämpö lähenee jo 50. Mahtaa siellä olla raskasta tehdä töitä ja luonto kuihtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Luulisi tuommoinen kuumuus vähentävän kaikkea satoa kasvihuoneissa, oliiveissa ja muissa puissa.
   Tässä parvekkeella ei onneksi ole ollut tuholaisia, mutta ei ole satoa tullut tässäkään, esim amppelitomaatin ostin ekaa kertaa, ehkä vajaa 500 g on tullut tomaattia, ne kypsyy mitkä raakileet oli ostaessa, uusia kukkia ei ole tullut. 2 muutakin tainta ostin tomaattia, hyvin vähän on kukkia ja raakileita. Ei kannata taimien osto, korkeintaan itse kasvatettuja seuraavina vuosina.

   Poista
 2. Paljon on kaunista ja kivaa ollut heinäkuussa. Kaunista ja kivaa elokuullekin.
  Ja taasko sinä muutat. Minunkin pitäisi varmaan muutta, jotta tulisi noita tavaroita vähennettyä. Koko ajanhan minä yritän, mutta on se hidasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuli taas tehtyä sellainen päätös! Olen miettinyt että mikä minussa on vikana kun en viihdy oikein missään. Ei voi entiseen palata, joten pitää vaan etsiä jotakin...
   Kyllä vaan jo vuodessa kerääntyy kaikenlaista tavaraa, mitä nyt laitan roskiin ja kierrätykseen. Ja jos ei vuoteen ole tarvinnut niin pois vaan, sitten sitä alkaa tarvita jossain vaiheessa. Hih. Tämä viherkasvi harrastus kerää liikaa kaikenlaista. (en minä :D)

   Poista
 3. Kiva kun saat isomman asunnon:) Voimia muuttoon! Mainitsit tuossa tuon, että muutokset rassaa. Itselleni tuttua, että pienetkin muutokset voi tuntua ahdistavalta, kun kaiken pitäisi olla niin tasaista mun luonteelleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla ainakin kaikki "paperityöt" netissä nostaa karvat pystyyn. Nykyisin pitää kaikki sopimukset ja hakemukset tehdä netissä.

   Poista