lauantai 25. toukokuuta 2024

Alkuvuoden askarteluja

 Tässäpä tulee sitten lukuisia kuvia, kuvat ovat aina aukeamasta ja useampi kuva samassa kollaasissa. Muuten olisi tullut liikaa kuvia. Tarkoitus oli laittaa tämä "vihko" jo edellisiin kansiin, mutta näillä on taipumus paksuuntua liikaa, ettei se mahtunut. Nyt tein tälle ja seuraavalle vihkolle kannet keksipaketista ja päällystin sen farkkukankaalla ...

Tämä vihko on nyt ommeltu jo siihen kanteen ja seuraavan "vihkon" teen ohuemman siihen samaan kanteen ja sitten laitan taas kaikki askartelu silput kesäksi pois näkyvilä. Kansi ei ole vielä valmis päältä, laitan siihen tuon kuvien alla olleen pitsiliinan jotenkin siihen päälle.

Mulla ei ole näissä paljoa ostotarvikkeita, vain liimat ja värit, leimasimia, ja sabluunoita ja jotain pastaa. Ja muutama washitarrakin näkyy olevan ja pitsiä ja sideharsoa jossain.

 Kansi... ja ylemmällä aukeamalla  on viime syksyinen punainen lehti jostain pensaasta, vanhaa vesiväripaperia takana

Kuvat näkyy tulevan huonoja, mutta roskaahan nämä onkin.

 
 
Viime vuodelta tammen lehti ja toinen ylempi kuva on unelmien luola, jonka avain on kadonnut
Sitten on struktuuripastan ensimmäinen kokeilu ja toisella puolen kahvilla värjätty tausta muovisen pöytätabletin läpi. Kirpputorilta löysin ilmaisen ruotsalaisen kasvikirjan josta olen ottanut nuo kasvikuvat. Minusta siinä oli tosi hyvä tukeva paperi.  
 
 
Paljon en harrasta taskujen laittamista ja tageja, mutta jokunen niitä on, perhoset olen leimannut ja värittänyt
Joskus perhoset ovat ilman väriäkin, tai stukruuri pastaa myös kokeilin. 

Tässsä on taas ikkunallinen kirjekuori ja toisella sivulla kokeilin akryymimaalilla värjätä tammenlehdillä, joita viime syksynä keräsin ja kuivasin. Taustaa tein kuplamuovilla, jota lopultakin löysin muovinkeräyslaatikosta
 keskellä
 Vasemmanpuoliseen tuli idea erään taiteilijan taulusta

ja vieressä on kirpputorilta halvalla löydettyä pitsipuseroa taskuna ja mainoksesta leikattu ja leimattu tagi

ja siellähän se on se kadonnut luolanoven avainkin
Kuplamuovilla leimattua, ei vaan jaksanut enää koristella ja vieressä kahvilla värjättyä kirjan lehteä ja taitaa olla akryyliväriäkin kukkien alla 

Vanhasta ranskalaisesta kirjasta sivu, on jo valmiiksi tummunut

Noiden ympyröiden vesivärillä maalaaminen on vaan niin meditatiivista, niitä tekee vaikka kuinkapaljon

Ja toisella sivulla sain laitettua postimerkkejä lopultakin, kun niitäkin on kertynyt. Postimerkin takaa vähän kortista tullutta kirjoitusta.

Kun kirjan sivun repii ennen kahvilla värjäystä sopivaan kokoon, niin siihen tulee sopivasti tumma reuna


sabluunalla vähän valkeaa akryylimaalia taustassa

perhosten takana on värjäyskokeiluja vaikka ruusunmarjateellä tai vastaavalla 

ja sabluunaa taustalla

 

 

Alapuolella, ensimmäiseksi aikaansaatu kollaasi, punainen kukka

neljä aukeamaa samassa kuvassa

Monenkin sivun tai aukeaman työstäminen on ollut vaikeata, ei vaan meinaa millään syntyä, varsinkin jos alkaa miettimään.
Seuraavaan "vihkoon"  tein jo etukäteen kollaseja erilliselle paperille, ne saa liimata enempää miettimättä sivuille.
Mutta saa nähdä sitten kun saa valmiiksi senkin


8 kommenttia:

 1. WAUUU. On kyllä upea ja ihanasti olet keksinyt erilaisia pintoja vihkoosi. Tuokin kuivuneiden lehtien käyttö on aivan huikean kaunis idea. Pitsiä ja ompeluakin löytyy ja ihanat pastalla tehdyt pinnat. Ei todellakaan ole roskaa tämä taideteos.

  VastaaPoista
 2. Kertakaikkiaan upeita teoksia, eikä mitään roskaa! Hienoa, että luovuutesi on puhjennut kukkaan! Jatka vaan tuota harrastusta, siitä on varmasti vielä paljon iloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On mennyt mukavasti aikaa noita sommitellessa.

   Poista
 3. Nää on niin hienoja kaikki! Ihan aistin, miten mukavaa sinulla on ollut noita tehdessä. Tällaisia vihkoja/ kirjoja on kiva selata muidenkin. Olen ajatellut, että jossain palvelutalossakin tuollaiset olisivat mukavaa viihdykettä selaillessa. Minä en ole saanut edelleenkään tehtyä kansia siihen omaan skräppikirjaani, jota tein aiemmin, aakkosiin. Suunnitelma on, mutta toteutus antaa odotella.
  Hienoa, että jaksat käydä kuntosalilla! Minä tunnusta käyneeni tässä kuussa vain kerran... tuli kaikenlaisia sairauksia ja sitten ei ollut aikaa jne. Maksu menee kuitenkin koko ajan. Ehkä se on sopiva kannustin jatkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ajankulua ja mielen virkeyttä niistä saa, ja kun etsii lehdistä tms kuvia ja tekstejä, ei tule maksamaankaan kuin ehkä liimapuikon ja sakset. On tullut mieleen että vois joku vanhuskin ;))en ite vielä ole) harrastuksesta saada iloa.
   Nyt on kuntosali käynti taas vähentynyt, kun polvi kipeytyi. Piti hyvin varoen liikkua. Eilen kävin salilla, niin soutaminenkin oli vähän hankalaa. Pyöräily ei onneksi koske niin paljoa.
   Kuntosali nyt vaatii lisäksi sovelluksen, joten en ole innokas sitä ottamaan.

   Poista
 4. Todella ihana 👍 on upeuksien "vihko" 😊👍👍

  VastaaPoista