perjantai 3. toukokuuta 2024

Vapun jälkeen...

 No niin vappu meni ja toukokuukin on jo monta päivää ollut, hihhii.

On hyvä kuitenkin kun alkaa olla lämmintä. Hyvin tarkenee kävellä ympäri kaupunkia, pyöräkin on sitten saanut "levätä" mutta tänään pitää lähteä ajelemaan.

Leskenlehden kukat näin ensimmäistä kertaa kun olin menossa keskustaan katsomaan vapun juhlijoita

Vappumarsseja katselin ensimmäistä kertaa, ei ole ennen viitsinyt lähteä ja yleensä on ollut huono ilmakin. Vähän karmi sisimmässä, kun jotkut huutelivat marssiessaan kaikenlaista. 
Kävelin sitten vappu markkinoilla ja oli niin järkyttävät tungokset että huhhuh. Parempi oli koettaa kiertää koko hulinat. 
Sain kuitenkin kuvaan Minna Cantin, jolla oli kukkakruunu päässä

Näsinpuistossa kuljeskelin ja olihan siellä kukkia jo

Eipä oikein jaksanut kuljeskella pitkään, vaan kotiin kirjaa lukemaan palasin.
Yksi munkki puolikas/päivä oli vain herkuttelua kahvin kanssa. Jotenkin nyt on suklaanhimokin hellittänyt, mutta en uskalla edes yhtä suklaakonvehtia ottaa, ettei ala taas.

toukokuun alun kunniaksi eilen kävin ravintolassa syömässä ja sai ihailla liikennettä yläilmoista samalla. Vähän kyllä meinas huimata ja pelottaa ikkunan vieressä.

Tänään sitten muuten vain kävelin taas ja kävin katsomassa uutta taideteosta Tammerin vieressä olevassa Tammerlammessa, sitten huomasin Tamperelaisesta että se julkistetaankin vasta huomenna, juu ehdinpä ensin kerrankin. Huomenna on myös Museoiden yö-tapahtuma.

Jarno Vesala; Pysähdys

 

Tosiaan ovat niin oikeannäköisiä, että voisi luulla että ovat tulleet jostain vanhustenkodista ja eksyneet tuonne lammen keskelle. Mutta tässä lammessa on nähty ennenkin monenlaisia kesäisiä taideteoksia, esim wc-pönttöjä...

Heippa vaan kaikille ja hyvää Toukokuuta!

4 kommenttia:

  1. Ai, se on tosiaankin taideteos. Nopeasti katsottuna ajattelin jonkun pariskunnan heittäytyneen vappumielelle keskelle vettä. Suunntelmissa on Tampere-vierailu lähiaikoina. Kiitos kivoista tutustumiskohdevinkeistä.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Tuo viimeinen kuva oli kyllä pysäyttävä, niin aidon näköiset tyypit veden varassa. Siellä Tampereella tuntuu olevan kaikenlaista mielenkiintoista - kiitos näistä esittelyistä.
    Aurinkoista alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Tuo viimeinen kuva on aivan ihana. Mikä suloinen halaus.
    Ihaasti on aurinko paistanut Vappuna. Meillä on ollut tuulista ja koleaa, mutta lumet sentään suli. Kunpa maa kuivaisi vielä, että pääsisi pihaa haravoimaan.

    VastaaPoista
  4. No nyt on kyllä upeaa taidetta - onko pysyvä, vaiko vain jonkin aikaa nähtävillä?
    Tuota pariskuntaa pitäisi kyllä päästä ihan paikanpäälle katsomaan ja kuvaamaan...

    VastaaPoista