lauantai 10. elokuuta 2024

Kivi näyttely

 Ehti jo elokuuta livahtaa äkkiä ja kohta on puolessa välissä ensi viikolla. Koulut alkoivat ja jo alkaa taas Blockfestin alueen rakentelu, eli jytinää on tiedossa taas. Alkaa olla jo vuosi täynnä tässä paikassa asumisessa. Vuosi sitten muutin juuri ennen tätä rokkikonserttia ja taas on ollut kiireitä :))

Elokuun 4. päivä loppui Museokeskus Vapriikissa minusta ihan yllättäen Kivi-aiheinen näyttely. Kävin siellä kesäkuussa kaksi kertaa ja nyt viimeisenä päivänä piti vielä käydä uudelleen. Laitan tähän muutamia kuvia siitä näyttelystä.


 Vuorikidesykerö, tämän nimestä huomasin yllättäen englanninkielisen termin "Cluster" sykerö.  Junkjournalvideoissa tekee moni paperista clustereita, joita ite olen sanonut ryhmäksi tai pinkaksi, jee nyt tiedän että se voi olla myös sykerö.

Malakiitti, yllättäen huomasin seinällä olevasta tekstistä, että malakiittipöly on myrkyllistä ja aiheuttaa hengityksen mukana ja ruuansulatuksen kautta myrkytyksiä, mutta valmis esine ei ole vaarallinen sitten

Nefriitti

Akaattikiekkoja


Ametistiä ja sitriiniä

Kupari

Kuparia, en ole ihan varma esiintyykö kupari noin isoina kerroksina jossain. Huhhuh.

Näyttelyssä oli niin paljon kaikenlaista ihmettelemistä. Miten osataan veistää kivistä noin moninaisia veistoksia. Viimeisenä päivänä siellä oli paljon katsojia

Muutama kuva ensimmäiseltä käynnilta tähän vielä, vaikka ukkonen jyrisee.


Ei ollut ihan oikea tämä iso lisko tässä :))


Vettä on tänään satanut kuin sanonko mistä, kuitenkin päätin pestä parvekkeeen lasit ja jotenkin sain ne pestyä. Mutta päätin että kyllä en enää niin halua tällaista hommaa tehdä. Alkaa vanhuus vaivata. Eipä ole hinkua ollut ulkoilla tänään, on koko viikolla jäänyt kävelyt vähiin ja olen vain pyöräillyt. Kuntosalin irtisanoin jo 2 kk sitten ja sekin aika päättyi jo viime viikolla...saa nähdä löytyykö uusi kuntosali jostain.


8 kommenttia:

  1. Kylläpä maailmaan mahtuu monenlaisia kiviä! Harmi, että tuo näyttely jo päättyi, sillä olisin halunnut mennä parin viikon päästä katsomaan, kun tulen Tampereella käymään.
    Mukavaa loppukuuta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onhan siellä Vapriikissa monia muita näyttelyitä, joista voi löytyä mielenkiinnon kohteita. Ja muitakin näyttelyitä, esim Tampereen taidemuseossa Puutarhakadulla on Hyper- näyttely joka kyllä kannattaa nähdä.

      Poista
  2. Kiviäkin on nähtävästi monenlaisia ja eri muotoisia !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä on, ei oikein uskoisikaan. Joku harrastaa ja kerää niitä ihan tosissaan.

      Poista
  3. Kiitos näyttelystä 😊 sinä käyt mielenkiintoisissa paikoissa. Hyvää alkavaa viikkoa sinulle 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Yleensä pyrin käymään katsomassa kaikki näyttely mitä nyt uusia tulee tänne. Paljoa muuten ei tule matkusteltua.

      Taas oli kaksi edellistä kommentia, ensin oli Roskapostikansiossa ja sitten loput Odottaa tarkistusta. Olen pahoillani kun en ole tullut katsoneeksi näitä pois sieltä odottamasta julkaisua.

      Poista
  4. Kivet on hienoja. Ja kun luen tätä näin lopusta alkuun saan vastaukset kysymyksiini. Eli vuosi meni ennen uutta muuttoa.

    VastaaPoista