torstai 26. syyskuuta 2013

Kiirettä on pitänyt

Miten tää aika meneekin niin nopsaan, tuntuu ettei kerkiä kirjottelemaan tännekään. Räntäsateiden välillä ja aikanakin olen tehnyt pihahommia, kävin jopa puolukassakin. Raivasin rännien alta vesisankoja pois ja muutenkin erinäisiä kippoja ja kuppeja otin pois pihalta. Nostin perunat ja muutakin satoa on poimittu.


Siinä on viimeiset parsakaalit ja  paprikat on otettu pakkasen tieltä pois kasvihuoneesta. Vaikka ne eivät ole yhtään punastuneet. Kesäkurpitsa tekee vaan satoa, vaikka ei oikein enää tarvitsikaan. Vihreitä tomaatteja jäi vieläkin kasvihuoneeseen. Kurkkujen versot on jo laitettu kompostiin, samoin kaikki tomaatit ulkoa. Niistä ei sitten satoa tullutkaan.

Eräänä päivänä kerkesin selailla sisustus-blogeja ja eräässä blogissa oli  hyllyn päällä ruskeita pulloja. Pitihän minunkin käydä hakemassa kasvihuoneesta ruskeat pullot ja pestä ne. Laitoin sitten ne olohuoneeseen hyllyn päälle ja sain jopa siivottua pölyt pois hyllyjen päältä. Led valot laitoin sinne sekaan myös.
Hyllyjen sisukset ovat vielä aivan pölyssä :)


Toisaalta tekisi mieli myös osallistua Kymmenen kuvaa (ensi)kesään valokuvahaasteeseen, olenkin miettinyt että mistähän kohtaa sitä kuvaisi pihaa, kun ei haluttaisi kuvata naapurin seiniä ;)Sais olla jotain vihreätä talvellakin. Tässä olis havupuitakin, mutta näkyy naapurikin. Kuvaa ottaessa satoi rakeita muuten.
Täytyy miettiä tätä asiaa vielä.

Siinä minun pihalle tiiraillessa kävi punarintakin kaivelemassa. 
Aika hyvin on maaston värinen.


Oikein tunnelmallista syyskuun viimeistä viikonloppua!
11 kommenttia:

 1. Punarinnat ovat niin suloisia lintuja! Upean sadon olet saanut!

  VastaaPoista
 2. Komea on sato :) minulla vielä piha laittamatta talvea varten...nyt viikonloppuna jos vaan hyviä ilmoja niin pitänee raivata kaikki kukkaraasut ja laittaa jotain havuja ja callunoita tms ja leikata nurmikko vielä kertaalleen..sitten saa talvi tulla minun puolestani :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten herkullinen vihannesvati sinulla on:)
  Pihahommat on minullakin edessä nyt viikonloppuna tai alkuviikolla lomaa viettäessä:)

  VastaaPoista
 4. Kylläpä on kaunis vihanneskuva. Ahkerana olet ollut!
  Löytyihän se punarintakin sieltä, kun tarkkaan katsoin;)

  VastaaPoista
 5. Vadillinen herkullisia vihanneksia.
  Pihan tyhjennystä täälläkin, ruukun pesua jne. Meillä on punarinta pesinyt monia vuosia, on tosi kaunis lintu, yks lemppareistani.

  VastaaPoista
 6. Voi mitä ihania syysherkkuja puutarhasta!

  VastaaPoista
 7. Rakeita, kääks, Siperian tuulet puhaltavat. Mulla on sama ongelma usein laajemmissa valokuvissa, jostain pilkistää naapurien seiniä. Ehkä ne kuitenkin häiritsevät vain itseämme !

  VastaaPoista
 8. Rakeita..hmmm ei nytihan vielä..hyi!
  Koskahan tuo valokuva haaste alkaa? Siis joka kuukausi kuvataan samaa kohdetta?

  VastaaPoista
 9. Rakeita tuli täälläkin toissapäivänä ja eilen aamulla mittarissa oli -1 aste. Syksy tuli liian kiiruusti.

  VastaaPoista
 10. Tuohon kymmenen kuvaa kesään haasteeseen olisi varmaan hyvä saada vähän havupuitakin, kuten ajattelit. Talvella kuvat eivät ole sitten niin ankeita. Tuo naapurin katon harja ei minua kuvassa haitannut.

  VastaaPoista
 11. Onnea Emilie ! Voitit arvonnassani ilmeisesti sen halutuimman palkinnon ! Käypä kurkkaamassa ja laita mulle sähköpostissa yhteystietosi postitusta varten.

  VastaaPoista