lauantai 19. huhtikuuta 2014

Sitäsuntätä

 Krookuksia, rahkapiirakkaa ja liivatteella tehtyä juustokakkua tässä kertomuksessa :)

Olen ihaillut näitä läppärin taustakuvana ja pihalla. Niitä kukkii nyt ihanasti vähän joka penkissä.
Aurinko on paistanut ja lämmintä ollut ainakin +15 . Kukkapenkit on siivottu ja nurmikkoa haravoitu.

 Keltaisia krookuksia avautui tänään, ne ovat vähän heikommin kasvavia.


Ei enää niin hirveästi harmita vaikka jäin ilman narsisseja :)

Leivoin pullaa ja lopultakin sain rahkapiirakan itselleni. Pullataikinpohja on paras, vähän liikaa paistui pohja, mutta hyvää on.
 Kinkku on tässä vielä uunissa, nyt se on jo kohta syötykin :)
 Kaunis salanova salaatti-kerä, voi kun näin kauniita osais itse kasvattaa.
Tässä on toinen salaattisekoituksesta tehty salaatti, ekaa kertaa söin valmiiksi pilkottuna pussissa ostettua salaattisekoitusta.

Sitten seuraa opetustuokio. Liivatteen käyttö ;D

 Laita sopiva määrä liivatelehtiä kylmään veteen, katso että ne ovat veden peitossa. Tässä on kolme liivatetta. Liota niitä ainakin 5 minuuttia. Niitä voi välillä käännellä ja katsoa että ovat vedessä.

Kuumenna neste, juustokakkuohjeesi mukainen määrä, tässä kattilassa on ½ sitruunan mehu ja vähän vettä.
Kun neste on kuumaa, sekoita liotetut liivatteet  kuumaan nesteeseen. Purista niistä ensin liotusvesi pois, muuten tulee liikaa nestettä.

 Sekoita liivatteet kuumaan nesteeseen, jos neste ei ole tarpeeksi kuumaa niin liivatteet eivät sula, sitä voi kyllä kuumentaa lisää. Tässä näytti kamerakin höyrystyvän :) Liemen tulee olla juoksevaa ja tasaista.
Vatkasin 2 dl kermaa, vähän sokeria+vanilijasokeria, lisäsin purkillisen philadelfia tuorejuustoa ja rahkaa purkillisen, nämä sekaisin ensin.
Kun liivate-mehuliemi on vähän jäähtynyt, mutta on kuitenkin vielä juoksevaa, lisää se nauhana vatkattuun kerma-rahka-tuorejuustoseokseen. Sekoita hyvin.

 Laitoin ensin ½ täytteestä ja vähän tyrnihyytelöä väliin, kun ei muuta hilloa ollut, ja loput täytteestä päälle.
Tästä kakku menossa jääkaappiin useaksi tunniksi hyytymään.
Pohjana mulla oli Karppaus ja perhe-blogista napattu pohjan ohje. Vähän pidempään paistettuna, kun tämän päällisen nyt tein hyydytettynä. 
Tuo leivipaperi on sitä varten ettei paistaessa rasva valu irtopohjavuokan pohjalta uuniin. 
Olishan tuon paperin voinut ennen täytteen laittoa ottaa pois, mutta mua ei haittaa vaikka kakun ulkonäkö kärsii noista paperin poimuista.
Jos tämä ei onnistuntut en ilkeä kertoa lisää :D Sen näkee sitten kun tää hyytyy :)


Jos kuka haluaa katsella  pääsiäisohjelmaa Pääsiäisperinnettä idässä ja lännessä Mukava ohjelma vuodelta 2005. Ortodoksista perinnettä Joensuusta :) ja läntistä perinnettä Jalasjärveltä.
Television Pääsiäisyön ortodoksinen jumalanpalvelus tuleekin tänä vuonna Valamosta, katselen sitä ainakin jonkin aikaa ensi yönä.

Hauskaa pääsiäisen viettoa teille kaikille!

15 kommenttia:

  1. No nythän täsmäohjeen laitoit :D.
    Tarvii harkita, josko nyt kaikkien vuosien jälkeen uskaltautuisin kokeilemaan painajaisliivatteen käyttöä :). Mutta jos ei tällä(kään) kertaa onnistu, lentää liivatteet kuin lintu ikkunasta pihalle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) mikähän siinä menee pieleen? Ohjeet on pussissakin. Jauhemaista liivatetta en ole minäkään oppinut käyttämän. Pohja tuottaa mulle ongelmia, kun en voi yleensä tehdä keksinmuruista, kun musta tuntuu ettö niissä on transrasvoja ja sun muita kovetettuja kasvisrasvoja. Aina pitää joku muu pohja yrittää tehä. Joskus onnistuu paremmin ja joskus huonommin :)
      Mulla on varman sata juustokakun ohjetta, mut harvemmin katon niitä ollenkaan :D

      Poista
  2. Niin kauniit krookukset,ja mitä herkkua olet tehnyt.Iloista Pääsiäistä.♥

    VastaaPoista
  3. Niiin kauniit nuo krookus-kuvat - ihania<3
    Huomenna mä teen rahkapiirakkaa - nam!!!

    VastaaPoista
  4. Sinullahan jo kukkii kovasti krookukset ihania. Olet kovasti tehnyt herkkuja pyhäksi
    En ole koskaan juusto kakkua tehnyt, jos nyt kokeilisi sinun ohjeen mukaan tehdä.:)

    VastaaPoista
  5. Kauniit värit krookuksissasi!
    Nyt nappaan tuosta ohjeen, itse kun olen aina paistanut juustokakun, kiitos ohjeistuksesta!

    VastaaPoista
  6. Rahkapiirakkaa ja juustokakkua, nams!

    VastaaPoista
  7. Herkullista syötävää ja silmän ruokaakin :)

    VastaaPoista
  8. je maakt ons wel lekker ,wij komen zo.

    VastaaPoista
  9. Juustokakkua pitäisikin tehdä!

    VastaaPoista
  10. Ihana, kaunis ja maukas postaus♥ Iloista pääsiäistä sinne sinulle♥

    VastaaPoista
  11. Kauniita krookuksia. Herkullinen postaus. Nam!

    VastaaPoista
  12. Ihanat krokukset ja piirakka näyttää herkulta! Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
  13. Ihanat krookukset ja herkullisennäköinen kakku!!!!

    VastaaPoista