torstai 17. joulukuuta 2015

Kivoja juttuja

Useampi kiva juttu on tässä nyt tullut vastaan. Ensiksi linnut ovat tulleet meille syömään, nyt kun on tullut vähän enemmän pakkasta. Niille on nyt tullut nälkä, tässä närhi taiteilee lintulaudalta pieniä siemeniä.
Eilen hain postista arpajaisvoittoni. Kiitos Sari ja Biolan!

Arvontavoitto Sarin Puutarhat-blogin arpajaisissa.  Kiitos! 
Nyt saavat mun kukkaraasut Merileväuutetta kastelun yhteydessä. En ole tuota koskaan kokeillut, joten kyllä näkee nyt alkavatko mun kukat loistaa. Sen kyllä huomaa, jos alkavat! :) Mulla ei ole sisäkukat oikein menestyneet koskaan. Jos ei hengissäpysymistä oteta lukuun :D

Orkideoihin olen tykästynyt kovasti ja olen ajatellut siirtyä kokonaan niihin, kunhan nuo muutamat muut kukat tuosta kuolevat. Nyt saan sitten lannoittaa orkideoitani tuolla niiden oikealla lannoitteella.
Otin kuvat millaisia ovat ennen lannoitusta.

Vasemmanpuoleisessa oli kukkanuppuja, mutta ne kerkisivät kuivua. Siihen vaihdoin kesällä ite tekemän kasvualustan ( männynkaarnaa, puuhiiltä ja rahkasammalta.) On tehnyt lisää lehtiä ja nuo kukkavanat, joihin toivon vielä tulevan nuppuja. 
Oikeanpuoleinen on vielä ostoruukussa, nyt pitäisi siihenkin vaihtaa kasvualusta. Lehtiä on kasvanut, mutta ei yhtään kukkavanaa ole. Lannoittanut en ole, joskus tiputtanut vähän vettä, joskus pitänyt vähän aikaa vesiastiassa. Kasvattajien ohjeet ovat välillä vähän ristiriitaisia.

Kolmas hieno juttu oli tänä aamuna kaunis auringonnousu.


Olisi pitänyt lähteä rannalle kuvaamaan, mutta laiskuus voitti ja leipomukset. Vaikka en tehnytkään kuin muutaman tortun :)

Sitten neljättä kivaa juttua olen miettinyt, kun sain Navettapiialta Älyttömät joululahjat haasteen :) Sitäpä mietin seuraavaksi.

Lasten kotiutuminen on myös ollut oikein kiva juttu ja nyt alkaa sitten joulun valmistelut lopultakin.
Otan ekana sen ikävimmän jutun, eli saunan pesun.Laittelin vähän jo joulutavaroitakin esille.

Viikko enää jouluun.
Hauskaa viikkoa!

17 kommenttia:

 1. Komea aurinnousu ja kuu myös. Pitäisköhän tuota merileväuutetta hankkia, se voisi tehdä terää näille minunkin raakuilleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ainakin on ihan "tömäkän" näköistä ainetta kun kokeilin. Tummaa. Mistäs sen tietää mitä nää mun kukat ovat olleet vailla. Eivät ainakaan ennen tätä ole loistaneet :)

   Poista
 2. Onnea kaikista kivoista jutuista! Täällä ei ole lunta, eikä aurinkoa, eikä lintuja, eikä sitä merileväuutettakaan :D. No, yhtä noista saa kaupasta, mutta muut tulee jos on tullakseen. Toivottavasti juu.

  Jos asuisit lähempänä, voisin lainata mun miestä saunanpesuun. On supertehokas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tarjouksesta. Semmonen mies ois hyvä olla, ei oo kyllä täällä, edes naapureissakaan kukaan ole kertonut. Mut eihän se ole kuin repäistä ittensä tästä pesemään.
   Toivon koko ♥ että saatte lunta sinnekin!

   Poista
 3. Lintujen touhuja on kyllä mukava katsella. Närhet ja tikat ovat jokapäiväisiä vieraita. Tosin siemeniä saa käydä harva se päivä laittamassa lisää, mutta ei tuo nyt niin suuri homma ole.
  Saunanpesu on vielä täällä tekemättä. Ei kuulu suosikkihommiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vielä kerkiis kun menisin pesemään....
   Jännä kun on monta tinttiä kerrallaa, missä lie tähän asti olleet.
   Saatiin tultulta lyhteitä ja kauroja, pääasiassa niitä annan.

   Poista
 4. Ihanat kuvat. Lintujen ruokailua on kiva seurata

  VastaaPoista
 5. Upeat auringon nousu kuvat ja upea kuu:)

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia olet saanut lintuvieraista. Myös kuun kohtaaminen on ollut kaunis <3

  VastaaPoista
 7. Hienot kuvat olet linnuista ja kuusta saanut, tarkat! Merilevä on hyvää kukille, mummini käyttää ja kukat loistaa. Ihanaa jouluviikkoa ja viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 8. Onnea voitostasi!!!! Hienoja lintukuvia ja tuo auringonnousu, ihana :)

  VastaaPoista
 9. Upea kuva närhistä.
  Lintuja on ollut nyt paljon laudalla.Tietääköhän se vihdoinkin talven tuloa ?
  Onnea hienosta voitosta.

  VastaaPoista
 10. Lintuja on kyllä upea seurata.. ja teillä siellä talvi, lunta ja kaikkea - ei täällä vaan. Mukavaa viikonlopun alkua.

  VastaaPoista
 11. Hienot maisemakuvat :) Lintulaudalla säpinää sullakin. Orkideatkin hyvän näköiset. Kyllä ne vielä tekee uutta vanaa ja rupeaa kukkimaan :) Ite olen todennut kokemuksen kautta että runsas valo ja upottaminen veteen jossa lannoitetta n. 2 vkon välein toimii orkideoilla.

  VastaaPoista
 12. Komea aurnkonousu ja myös kuu kuva on kaunis Närhi on kaunis lintu Lintuja on kiva seurata ruokailu paikalla Sinulla on kaunis joulu pannari:)

  VastaaPoista