tiistai 15. kesäkuuta 2021

Kesäkuun alun jälkeen

On mennyt aika sukkelaan ja kesäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa on mennyt kuin "hukkaan". Ohikulkiessani huomasin ihania kukkia tuolla talojen pihoissa, ei vaan jaksa pysähtyä, monet kukat ovat jo kukkineetkin.

Kävelyt ovat jääneet nyt, kun olen vaan suhannut fillarilla entisen ja uuden asunnon väliä. Nyt alkaa olla siivottu ja tavaroita siellä enää vähän siivoustarvikkeita jäljellä. Helteillä oli tosi tuskallista olla vaikka missä, aamulla ja illalla vain voi liikkua tuolla kuumassa kaupungissa. Ihan meinasi nääntyä kuumuuteen, kun ruokakaan ei niin maistunut, eikä jaksanut tehdä ruokaa, mutta pakko oli syödä jotain. Onneksi on ravintoloita, joihin nyt voi mennä syömään. Mutta jäätelöä on kyllä mennyt, jo pari pakettia tuutteja...

Asuntokin on kuuma, saa nähä miten tässä pärjää oikeilla helteillä. Verhot kiinni, ja yöksi kaikki luukut auki...tuuletin hyrräämään

Tänään kävin jo ihan kävelyllä vähän matkaa, ihan ilman asiaa..

Viikon varrella kuvattuja tuttuja kukkia seuraavassa kollaasissa

Oli vielä kova tuuli kun koetin kuvata tuota päivänkakkara ryhmää.
Eilen illalla tuntui olevan myrskyä niin, että pelotti että parvekelasit hajoaa.

Tätä ihanaa kasvia kasvoi päivänkakkaroiden lähellä, enpä tiedä mikä tämä on...

"suurella" etsimisellä löysin tälle nimen;Kyläneidonkieli eli piennarneidonkieli, joskus myös pelkkä neidonkieli (Echium vulgare), kasvaa kyllä aurinkoisella, kuivalla myllätyllä ehkä täyttömaalla, kuten wikipedia kertoo. Jotenkin tutun näköinen kukka, mutta ärsyttävää kun ei tiedä mikä....Ei ehkä niin ihana, kun mesi sisältää myrkyllisiä aineita?? no ehkäpä tuossa ei ole lähellä mehiläispesiä...


Tässä pari kuvaa vielä muutosta, kukkia pakkasin noihin laatikoihin ja melkein vahingoitta ne kulkivatkin. Mutta tässä asunnossa ei ehkä ole kuitenkaan niin hyvin tilaa ja valoa kukille, kuin entisessä. Olenkin muutamia kasveja vienyt pois, toisaalta onhan minulla muutamia samoja kasveja jotka joutaakin pois.


Oli taas järjestelemistä ja laatikoiden tyhjentelyä paljon. 
Eivät vielä ole oikeilla paikoillaan, eikä oikein löydä mitään, etsiä saa monia juttuja. 
Vaikka näytti olevan enemmän kaappeja ja tilaa, niin ei näihin kuitenkaan mahdu hyvin. Esim kierrätys tavaroiden säilytys pitää vielä miettiä, kun vanhoihin jäteastioihin ei niin hyvin mahdu mitään. 
 
Olen kuitenkin nyt nukkunut tässä asunnossa yöt hyvin, alkuun otin illalla melatoniinia, mutta nyt nukuttaa jo muutenkin illalla. Saan paremmin makuuhuneen nyt pimennettyä ja tuuletusikkuna auki nukkunut.

Illalla kuvattua järveä

Mitä pitempään on bloggaamatta, sitä vaikeampi on taas aloittaa. Jotenkin ei vaan saa aikaiseksi, vaikka en olekaan aikonut lopettaa. 
Pitäisi saada myös lähettyä pyörällä jonnekkin puistoihin ja etsiä uusiakin paikkoja. Kunhan saisi näitä tavaroita järjesteltyä vielä johonkin omille paikoilleen myös.

Hyvää kesän jatkoa teille kaikille!

13 kommenttia:

 1. Voiton puolella taidat kuitenkin olla, kun tavarat on jo yhdessä paikassa. Voi, varmasti oli yhtä tuskaa niillä helteillä siivoilla ja järjestää. Menee varmasti aikansa, ennen kuin tavarat löytää paikoilleen ja paikka alkaa tuntua kodilta.
  Tsemppiä tästäkin eteenpäin. Muista syödä ja juoda :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, helpotti jo se kun sai pahvilaatikot pois lattialta. Ehkä nää epämääräiset tavarat jostain löytää paikkansa. Papereita ois hävitettäväksi.

   Poista
 2. On se piristävää myös uusi asuinpaikka. on siinä kukkien väriloistoa, kesä on vuodenajoista kaikkein ihanin mun mielestä, kun vielä olen kesällä syntynyt.
  Voimia muuttopuuhuiin, loppuviikosta tulee 30 asteen helteet, tosiaankin jos juo paljon helteellä, niin pitää myös suolaista syödä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen keväästä ja kesästä tykännyt eniten. Mutta hirveän pitkiä helteitä ei oikein enää jaksais.
   Kyllä kunnon ruokaa on syötävä ettei ala huojuttaa helteillä :)

   Poista
 3. Oma ruljanssi on muutossa. Siitä se vähitellen elämä tasottuu ja mukava varmasti tutustuu uuteen elinympäristöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, vaikka kuinka olevinaan on jo karsinut tavaroita, niin kuitenkin niitä on liikaa. Nyt päätin etten vie varastoon enää mitään. No jotain sinne oli pakko viedä, mutta vaatteista ja liioista tekstiileistä olen luopunut. Ainakin osittain. Niinkuin tuskin tarvitsen viittä valkeaa pellavaliinaakaan koskaan. Tai 50 v vanhoja verhoja...

   Poista
 4. Ihanaa, että muutto alkaa olla paremmalla puolella. Aikansa kestää ennenkuin tavarat löytävät paikkansa, mutta hissukseen. Helle on hankalaa minullekin nykyisin, mutta varjoisia paikkoja löytyy. Koirapoika ehkä kuitenkin enemmän kuumasta kärsii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on jo, kaikki on vähän outoa, ennenkuin löytää paikkansa asiat. Nyt onkin olleet muutaman päivän hurjan hyvät olot, kun melkein kylmä tulee ulkona. +17 astetta nytkin :) En oikein osaa nauttia helteisestä auringonpaisteesta enää.

   Poista
 5. Muutto on aina iso ja työläs juttu, onneksi olet voittopuolella. Ja tavarat löytävät aikaa myöten paikkansa ja joskus on hyvä käydä tavaroita läpi sillä ajatuksella, että tarvitseeko kaikkia! Mukavia hetkiä uuteen kotiisi.

  VastaaPoista
 6. Onnea uuteen kotiin♥
  Kumman kauan siinä menee, että tavarat löytävät sen oikean paikkansa...tuntuu, että täälläkin vielä sitä hakevat ja jo kohta vuosi asuttu..:)
  Nyt on lupailtu oikein ennätyshelteitä, joten kannattaa sinunkin jättää järjestelyhommat suosiolla tuonnemmaksi.

  VastaaPoista
 7. Voimia muuton loppuun saattamiseen! Ihana tuo sininen kukkija, onkohan joku villi kasvi?

  VastaaPoista
 8. Jäätelöä menee täälläkin ihan kiitettävästi (myös muina vuodenaikoina..)
  Saitpa kukat kätevästi lootaan!
  Onnea sinulle uuteen kotiin. Tavarat varmaan hiljalleen löytävät paikkansa :)

  VastaaPoista
 9. Onnea ja rauhaa uuteen kotiin...kyllä se siitä :)

  VastaaPoista