keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Lämpöä on ollut "riittävästi"

 On taas yksi kuukausi kohta ohitse. Eilen kerrottiin uutisissa, että oli 25 hellepäivää. Voi ollakin...ei sitä muista kuinka paljon on ollut helteitä muina vuosina tähän aikaan. Mutta kyllä kirjoitin monena päivänä HELLE tässä kuussa.

Viime kesältä talven yli säilynyt pelargoni kukki tässä kuussa. Tänään leikkelin nuo kukat pois kun kuivuivat. Toivottavasti uusia tulee. Valkoinen monivuotinen "nikolai" kukkii myös. En nyt saanut aikaiseksi ostaa uusia kukkia parvekkeelle, koska oli nyt tämä muutto hyvin raskas kuuman aikaaan vielä. Ehkä syksymmällä innostun taas.

Minusta tuntui että liikkuminen väheni tämän kuumuuden kanssa, ei vaan jaksa päivällä lähteä mihinkään kun on niin paahtavaa kadulla. Mutta Fit sovellus ei kerro kylläkään hyvin suuresta liikunnan vähenemisestä verrattuna muihin kuukausiin. Pyöräillyt en ole nyt pitempiä (yli 5 km) matkoja päivässä monestikaan. Kävelyt on jääneet n. alle 5000 askelta/ pvä. Ei vaan jaksa.

Lehmustenkukkien tuoksusta on saanut nauttia.

Kesäkuu on ollut minulle ennenkin surun kuukausi, miehen kuolemasta tuli tässä kuussa 5 vuotta.
Tänä vuonna tuli surua lisää kesäkuulle, kun hyvä ystäväni, kasvinkumppanini lapsuudessa, menehtyi vaikeaan sairauteen. Hän sairastui vuosi sitten, syksyllä piti olla kaikki hyvin, mutta nyt taas keväällä joutui sairaalaan. Viime vuonna kävin hänen luonaan viimeksi, kun hän
täytti 70 v. Sitten tuli korona, eikä voinut tavata.
 
Sitten tämä muutto oli raskaampi kuin edellinen muutto, vaikka oli muuttokin ostettu ja kantajia useampi.  Hyvä kun sain pahvilaatikot lattialta pois, niin en jaksanut laittaa tavaroita paikoilleen. Nyt sitten pikkuhiljaa koetan keksiä oikeita paikkoja. Nyt olen siivonnut ja luovuttanut entisen asunnon pois, joten se ei ole enää painamassa...

Kesäkuuhun kuuluu syreenien kukat ja alppiruusut ym ruusut ja veden viilentävät kuohut. Juhannus yönä saatiin ihailla auringonlaskusta,  kaipa se täällä laski horisontin taakse, vaikka lyhyitä on yöt olleet( ja valvottuja). Nythän ne alkaa pidentyä.
Seuraan omia sisäkukkiani, kuinka ne sopeutuu uuteen paikkaan, kun valoisuus muuttuu (verhot pitää pitää kiinni päivällä, kun paahdetta liikaa) 
Niinpä toiveikkaana sanon "baibai" kesäkuulle, enkä ikävöi tätä kuuta. Toivottavasti jollainlailla tottuisi kuumuuteen, jos vielä on heinäkuukin helteinen.

Hyvää kesää teille ja hyvää heinäkuun alkua!

7 kommenttia:

 1. Juu ei päivällä oikein paljonkaan voi olla ulkona, mutta aikaisin aamulla ja illalla myöhällä käyn koiran kanssa kävelyllä.Mutta kanadassa lähes 50+
  astetta,miehen veljen poika asuu Filippiineillä, ja siellähän on aina yli +30 astetta ja monissa muissa maissa myös, mut oisko ihmiset siellä tottuneet +30 asteen lämpöön.
  Niin tää Loimaa on Tampereentien varrella, pieni rauhallinen kaupunki.

  VastaaPoista
 2. Kyllä on hellettä riittänyt. Ihan pitää miettiä, milloin lähteee ulkoilemaan. Juomisesta on huolehdittava. Otan osaa ystäväsi poismenon vuoksi. Ne ovat aina surullisia tapahtumia.
  Hyvää heinäkuuta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Osanottoni suruusi!
  Minusta kesällä saa olla lämmintä, mutta nämä helteet kyllä uuvuttavat. Tekeminen jää vähiin, joten täytynee ottaa levon ja loman kannalta.
  Mukava kuulla, että muuttosi on ohi ja voit ryhtyä asettautumaan uuteen kotiisi.
  Leppoisaa heinäkuuta sinulle!

  VastaaPoista
 4. Voimia ja lepoa..sopivassa suhteessa :)

  VastaaPoista
 5. Lämmin osanotto ystäväsi poismenon johdosta ♥
  Nyt helle hellii oikeen kunnolla, eikä tee mieli mennä pihalle töitä paiskimahan.
  Aurinkosita heinäkuuta Sinulle Emilie ♫

  VastaaPoista
 6. Läheisten poismeno saa aina mielen haikeaksi. Osanotto suruusi.
  Kauniita kuvia olet taas ottanut Tampereelta. Kiitos!
  Leppoisaa heinäkuuta sinulle!

  VastaaPoista
 7. Osanottoni suruusi!
  Hellettä on piisannu ja se uuvuttaa. Muuttokin varmasti kesähelteellä on rasittavvoo ja onneks oot jo laatikoita suanu tyhjenneltyy.
  Mukavoo heinäkuuta.

  VastaaPoista