tiistai 22. kesäkuuta 2021

Kuumuus vaivaa

 Kesä on parhaimmillaan, mutta ite en ole. Jotenkin vaan on uupunut oli eikä tämä hellekeli helpota sitä, tai sitten se olo johtuu juuri siitä. 


En ole oikein löytänyt viileää paikkaa tässä lähellä, vaikka luulin että rannassa olisi viileämpää. Aurinko paahtaa kadut hirmuisen kuumiksi, eikä varjoa tunnu löytyvän, tai edes istuskelupaikkaa varjossa. Joku muukin on valittanut että varjon penkit on poistettu kaupungilta. Ennen oli Hämeenpuisto lähempänä, niin se kyllä eilenkin vaikutti olevan kuin kaupungin keuhkot. Toivottavasti tämäkin aika menee ohitse, saisi sataa ja tulla pilvistä, kunhan ei ihan hirveitä myrskyjä ja ukkosia tulisi.

Eilen oli käynti Hatanpäällä, joten vähän aikaa oli aikaa patsastella katselemassa rantaa.


Ei näkynyt lintuja

En ole oikein kotiutunut tähän asuntoon vielä, kuumuus ja kaikki on erilaista. On tietysti tilavampi keittiö ja erillinen makuhuone. Olen onneksi saanut nukutuksi yöllä melkein koko ajan suurinpiirtein. Parvekkeella olen juonut aamukahveja, muuten päivällä se on myös käyttökelvoton kuumuuden vuoksi. Muuta en ole saanut laitettua kuin pimennysverhot ikkunoihin ja siivosin eilen ekaa kertaa. 

Kukat ovat kokeneet varmaan shokin, kun kuumuutta on tullut lisää ja valoa vähentynyt, koska pitää pitää verhot kiinni päivällä. Yöllä olen kyllä pitänyt sitten verhot auki, mutta osa viherkasveista on alkanut kellastua.

Tässä yksi jota mietin laittasko roskiin, onko nää valkeet pilkut jotain tuholaisia, entäs ruskehtavat korkkiumat, kääk.

 

Finlaysonilla alkoi Art Arean näyttelyt, hienoa!

18.6.-22.8.
ti-pe 11-18, la-su 12-18 
Maalauksia, valokuvia, videotaidetta, veistoksia, taidegrafiikkaa, installaatioita, lasitaidetta, katumaalauksia
Vapaa pääsy

Siellä pitää varmaan käydä monta kertaa tutkimassa. 

 

Kävin sisäpihalla kävelemässä  silloin avajaispäivän iltana :);D uudenlaisia katumaalauksia ...

Juhannuskin on taas tulossa. Kaupat tarjoaa makkaroita ja grillattavaa juhannukseksi, Ei käy, Koiran viilennyspatja vois olla hyvä itellekki :)  Tuntuu ettei mikään ruoka kiinnosta...Muutama päivä tässä on aikaa miettiä mitä söis juhannuksena,  muuta ei tule mieleen kuin jäätelö...Sitä olen kyllä ostanut enemmän kuin moneen vuoteen.  Välillä pitää ottaa vähän suolakurkkuja :)
 
Tämän kesän kukka-astiat on tällaisia
 
Jospa se tästä vielä iloksi muuttuis tai ainakin vähän paremmaksi...
Heippa taas ja hyvää kesän jatkoa ja juhannuksen odotusta!

3 kommenttia:

 1. Ei ole helle minunkaan mieleen. Jos olisi pilvistä niin runsas parikymmentä astetta olisi juuri hyvä. Toivotaan että rupeat viihtymään paremmin!

  VastaaPoista
 2. Niinpä - en tiedä montaakaan tällaisen helteen ystävää! Lämpö on kivaa siihen 23-24 asteeseen asti, mutta nämä kolmekymppiset ovat uuvuttavia. Tosin onhan se kiva, kun aamulla on jo niin lämmin, että tarkenee ulkona syödä aamupalaa.
  Toivottavasti kasvisi selviävät, mutta ennen kaikkea toivon, että itse jaksat nämä helteet. Ei minullekaan paljon ruoka maistu helteillä, ja illalla sitten huomaakin, että on kamala nälkä.
  Iloista juhannuksen aikaa! (Tuo jäätelö kuulostaa ihan hyvältä juhannusherkulta)

  VastaaPoista
 3. Joo, kyllä nyt on lämpöä riittänyt liiankin kanssa. Yöt varsinkin sairaan kuumia, kunnes joskus aamuyöllä vähän jäähtyy, jos herää yöllä laittamaan ikkunan auki. Pikkuhousuissa olen vaan nukkunut.. pieni tuuletin puhaltaa koko yön, mutta ei paljon auta.Tänään pistin pyykit koneeseen, että kerkiivät kuivaksi , jos tulee ukkosia...vielä on ainakin aurinkoa vaan ja mittarimme varjon puolella näyttää noin 31 astetta. Koitetaan jaksella!

  VastaaPoista