lauantai 24. heinäkuuta 2021

Heinäkuun kolmas viikko

 menikin nopeasti, koska kävin entisellä kotiseudella Joensuussa. Piti käydä siellä jo kesäkuussa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kuljin junalla ja matkat sujuivatkin nyt positiivisemmin kuin viime kesänä. Ei ollut niin kamalan täydet junat, eikä niin kamalaa hellettä sattunut enää tälle reissulle.

Tässäpä tulee nyt kuvia sitten koko viikon edestä :))

Antin Ahven suihkuttaa edelleenTämä pariskunta istuu edelleen eri penkeillä. Minä yhdistin ne tähän

Tällä viikolla olikin hyvät ilmat, ei ollut hirveää hellettä, eikä satanutkaan kuin sopivasti

Linja-autoaseman pysäköintihalli tehty, mutta rautatieasema oli aivan kamalan sekaisin. Täysin remontissa
Joensuun ratapihaa kunnostetaan vielä pitkään


Hotelli Kimmelin remontti kesken

Pääasia reissulle oli viedä kukkia vanhempien haudalle. No siinä olikin pettymystä, koska eihän enää näin loppukesästä tahdo löytyä kukkia. Mutta vein sitten mitä löysin.  Ei voi mitään. Toisaalta olisivat aikaisemmin vietynäkin kuivuneet niillä helteillä, koska ei ole kastelijaa.

Bussia odotellessa seisoin tienvarressa ja katselin kesäistä idylliä...

eihän siellä tule olemisesta mitään, jos ei ole autoa, tai ainakin olisi helpompaa kulkeminen henkilö-autolla. Sain kuunnella lähimmästä talosta, kun kukko kiekui sydämensä kyllyydestä, keskellä päivää. Olisiko herätellyt emäntäänsä  päiväkahvin keittoon   :D

Aina tulee vaan käytyä katsomassa onko nämä samat entiset patsaat paikoillaan :)Yhdistin nämä Ilosaaren kuvat


Kävelykadulla kilisi mobile tuulessa tuolla ylhäällä

Kävin myös Joensuun Taidemuseo Onnissa katsomassa näyttelyn.

 
Camilla Vuorenmaa
Henkien tarkkailijat näyttely

Lihaa ja luita -ääniteos tuossa värikkäässä huoneessa, huikeat äänet ja värit...
UV -maalaus pleksilasille

Tuosta tummasta veistoksesta/maalauksesta tuli mieleen lastenvaatekuosista tullut kohu, josta Iltalehti uutisoi tällä viikolla. Tuli vaan mieleen...

 
Siellä Oli myös Oskar Parviaisen (omakuva tuossa) 
maalauksia (v.1880-1938)
Bakkanaalit II 1912-16 
näitä versioita oli useampikin ja olivat Isoja maalauksia

Että tulee tästäkin jotain mieleen...
onhan se taiteen tehtäväkin  tuoda elämyksiä

Sitten kävin ihan uudessa paikassa, jossa en ole ennen käynyt
 
Pyhän Johannes Teologin ja Karjalan valistajien muistolle pyhitetty ortodoksinen kirkko
 
Tämä kirkko on upea bysanttilaistyylisesti koristeltu seinämaalauksilla, Ortodoksisen seminaarin tarpeisiin. Mutta on nyt kesällä auki arkipäivisin 6.8.2021 asti klo 10-16. Tämä oli tosi hienoa kun huomasin tämän aukiolon.Tähän tutustumista saattoi jatkaa kotonakin, kun sai mukaan esittelylehtisiä, aivan upeine kuvineen ja kerrottu mitä näissä kuvissa tapahtuu. Tietysti myös kirkon alkuhistoriaa ja kuka nämä huikeat kuvat on maalannut. Nämä on maalattu kankaalle kahden talven aikana Kreikassa. Siellä oli myös hyvin ystävällinen opas joka olisi kertonut paljon lisääkin kirkosta ja maalauksista. 
Toivottavasti pääsen toisenkin kerran tuonne käymään!

Kuvia tuli paljon otettua tälläkin reissulla. Oli hyvät ilmat ja lopulta tuntui hyvältä tämäkin käynti, vaikka kaikki ei mennyt ihan niinkun ajattelin. Sain tavattua yhtä ystävää, joka hänkin on sairastunut viime vuonna vaikeasti. Toivottavasti tavataan vielä seuraavallakin käynnillä. 
Toivotaan että tämä korona-aalto taas helpottaa nopeasti. 

Kiitokset kommenteista!
Hyvää viikonloppua!


13 kommenttia:

 1. Antin ahvenen muistan, kiva että se on vieläkin! Hauska tuo kuva,"pariskunnasta" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kiitos! Taitaa alkaa minunkin kommentointi tökkimään...

   Poista
 2. Mukavat kesäkuvat ☺
  Lämmintä heinäkuun jatkoa Sinulle Emilie ♥

  VastaaPoista
 3. Voi kun kiva oli katsella nuo Joensuun kuvat, on niin upeaa katsella tuttua kaupunkia jossa 17 - 19 vuotiaana siellä asuin ennen Turkuun muuttoa, osa sydämestä on siellä vieläkin, onhan ne maisemat synnyin seutuja, sinne pitäisi mennä tämän kesän aikana kunhan ehditään, ortodoksi kirkossa en ole käynyt, mutta Tampereella kylläkin, joka on lähellä juna-asemaa, noista penkeistä sen verran, otin kerran kuvan Heikki Turusesta, kuva on vielä tallessa.
  On Joensuukin muuttunut niiltä ajoilta, nyt se on paljon avarampi keskusta, ja tietysti paljon on rakennettu uutta, voi vanha idyllinen aseman seutukin muuttuu, miks joka paikkaa täytyy myllätä, jotain vielä kuitenkin on paikallaan, kuten antin ahven, tukkijätkä patsas joen rannalla ynm. Muistan kun kimmeli rakennettiin siihen aseman lähelle, nytkö vasta siellä remonttia tehdään.
  Hieno postaus Joensuun kaupungista !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan se muuttunut minunkin lapsuudesta. En ole Joen kaupungissa asunut, mutta sieltähän sitä vaatteet käytiin ostamassa ja kylässä käytiin, joten ainoa lapsuuden kaupunki oli.

   Poista
 4. Joensuu on kaunis kaupunki, mutta ei osu reitille kovin usein. Oisinko käynyt kahdesti elämäni aikana. Kiitos hienosta esittelystä!

  VastaaPoista
 5. Hituselle kommentoin, mutta eipa onnistunut, alkaako tökkiä täällä minunkin kommentointi, vaikka oma blogi onkin.
  Koetin sanoa, että kyllä..on sinne Joensuuhun pitkä matka, monesti olen miettinyt varsinkin junassa, kun on melkein pelkkää metsää ja pusikkoa näkymät.

  VastaaPoista
 6. Olipas mukava, että sinulla oli noin onnistunut reissu:) Säät vaikuttaa paljon matkustamiseen, kuin myös perillä oloon ja liikkumiseen. Kiitos ihanista kuvista ja ompa komea tuo ortodoksikirkko!

  Joensuusta en paljoa muista, vaikka ostettiin kihlat sieltä 1980 kesälomareissulla:D Sen jälkeen ei olla taidettu poiketa tuonne asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten onkin mieliinpainuva paikka! :)) Siitä on varmaan muuttunutkin paljon. Voi sitten joskus uudistaa kihlajaisreissun:)

   Kokeilen tätä kommentointia nyt, onnistuuko nyt kun äsken ei hyväksynyt tämä blogger kommentointia!

   Poista
  2. Joo nyt hyväksyi, piti joku windowsin suojaus tarkistaa :o

   Poista
 7. Mukavalta reisulta vaikuttaa. Vähän eri maisemissa pyörähdys ja kotiinpaluukin maistuu erilaiselle. Kirkossa on upea kuvitus!

  VastaaPoista
 8. Joensuussa näyttää olevan paljon hienoa katseltavaa.Olisi mielnkiintoista käydä, mutta näin autottomalle turhan kallista. Joutuisi yöpymään jossain hotellissa ja sehän on kallista meillä Suomessa.

  VastaaPoista