lauantai 17. heinäkuuta 2021

Heinäkuun toinen helleviikko

Huh, onneksi jo hieman helle hellitti. Ihan tuntui oudolta miten voikin muutaman lämpöasteen väheneminen helpottaa, aurinkokaan ei enää tuntunut niin paahtavalta.

Tuntuu että läppärikin alkaa kuumeta liikaa ja puhelin... Ainakin tänään otin niin paljon kuvia tuolla Hatanpäällä, jotta kännykkää piti välillä jäähdyttää :)  Kuvia tulee nyt tältä viikolta muitakin.

Augusta Luise oli tämän kerran mun lempiruusuni

Kukkii muutkin kuin ruusut, ihan yllätti miten jo leimukukatkin kukkii ihan kuin syksy olisi jo

Nyt en jaksanut kuvata niin paljon yksittäisiä kukkia, vaan isompia määriä. Oli jo paljon kärsineet ruusut kuumuudesta ja järkyttävästi kimalaisia oli kuolleina puiden alla ja myös ruusussa...Tämäkin oli suloinen ruusu


Oli näitä paljon 

Oravanpoikasia koetin syöttää, mutta eivät tulleet kädestä syömään,en jaksanut houkutella tarpeeksi.

Kävelylenkeillä viikolla kuvasin myös muita kukkia kosken rannoilla. Kyllä se vaan tuo vesi vilvoittaa, vaikka en uskalla sinne uimaan mennäkään. 
Ei tietenkään tuohon kohtaan kukaan menekään, mutta rannoilla on paljon uimareita koko vuoden avoinna olevalla uimapaikalla ja Näsijärven rannassa. 


Tampereen Taidemuseossa kävin 9.7.2021
Ylemmät kuvat; Matti Kalkamo RAW-näyttelystä

Vuoden nuori taiteilija Joel Slotte 
Suuria hyvin tarkasti maalattuja kuvia ihmisistä ja luonnosta
Tähän nyt sattui nuo kaksi taulua.
 
Maan kehoon painettu mustelma vasemmalla ja Maisema I oikealla.
Toivottavasti näkyvät paremmin kun klikkaa suuremmaksi


Viime yönä sain jo nukkua pitkästä aikaa koko yön, kun yleensä heräilen sellaisessa hikilammikossa tai sitten jonkun mölyapinan kadulta kuuluvaan mölyyn tai jonkin kulkuvälineen kaasutteluun. Pakkohan on yöllä pitää ovea ja ikkunaa auki, joten sieltä kuuluu kaikki, myös lokit kirkuu aamuyöstä sitten. 
Jalkakivut vielä jatkuu...olen hidas ottamaan yhteyttä terveyskeskukseen, katsotaan nyt taas kun alkaa uusi viikko. Ensi viikko onkin ehkä taas erilainen, jos suunnitelmat toteutuu ja pysyn "terveenä".

Hei vaan teille kaikille ja hyvää kesän jatkoa!

9 kommenttia:

 1. Upeat väriloistot kukissa siellä. Sama juttu titsikka kuumeni helteellä, ja onpa helpompi hengittää kun vähänkin on viileämpää. Sama juttu myös täällä lokit kirkuu näköjään iltaisin, täällä on tuota kortteli ajoa, mutta enempi keskustassa päin, kuuluuhan se mopojen ääni kauaskin, muuten on aika rauhallinen ympäristö.
  Jossain vaiheessa on tarkoitus lähteä Joensuuhun päin, niin en kaipaa tuota hellettä.
  Hyvää kesän jatkoa myös, toivottavasti jalkasi paranee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että ei ainakaan pahene nämä jalkakivut. Jos sitten joskus tottuisi niihin, tai saisi jotain helpotusta jostain.
   Joskus tuntuu että ihan tahallaan kaasutellaa, jotta varmasti herää kaikki talojen asukkaat. GRRR...
   Kylläpä se on tarkoitus käydä Joensuussa, olisi pitänyt mennä jo kesäkuun alussa laittamaan haudoille kukkia. Vaan tuli tämä muutto sotkemaan. Nyt voi olla kuivuus vaivana, jotta kasvaako mikään. Tosin nyt juuri taitaa olla ukkos-sateet siellä Itä-Suomessa päin.

   Poista
 2. Komealle näyttää Hatanpäällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä yleensä kukkii jotain joka kerran kun käy :) Jotenkin vaan olen niin kukkaihminen, jotta aina pitää vaan katsella kukkia.

   Poista
 3. Ruusut tykkäävät auringosta, vaikka toki helle niiden kukkimista kiirehtii.
  Kummasti lämpötilan lasku +32 asteesta +26 asteeseen viilensi olotilaa.

  VastaaPoista
 4. OOOOHHHHH mitä ihanuuksia olet kuvannut. Ei ihme jos kännykkä kuumenee.

  VastaaPoista
 5. Kaunista!❤️ Onneksi nyt on ollut pari päivää "vain" 20 astetta.... ei oo tottunu noihin megahelle päiviin...

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 6. Upeaa kukkaloistoa!
  Kuumuus on saanut aikaan ihmeellisiä asioita. Me ollaan töissä huomattu, että jotkut pehmeäpintaiset haavasidokset ja esim. avannelaatat alkaa pehmetä ja sulahtaa kovassa lämmössä.

  VastaaPoista