keskiviikko 21. syyskuuta 2022

Viime viikolla...

Viime viikolla olin Joensuussa ja tässä tulee nyt muutamia kuvia sieltä. Vaikka ei paljoa satanutkaan, niin oli aika harmaata ilman puolesta sielläkin.

Muutamia ruusuja kukki vielä Vapaudenpuistossa

Paljoa ei siellä syysruskaa vielä näkynyt, mutta muutamissa puissa oli vähän keltaisia ja punaisia lehtiä.

Arkipäivät näyttivät siellä hyvin hiljaisilta

Joki virtasi aika matalalla täälläkin

Kävelin siellä päivän, melkein, kävin kirjastossa ja monissa kaupoissa, suurinpiirtein oli paikat entisellään. Toki oli joitain keskustan liiketiloja tyhjentynyt ja ihmisiä oli liikkeellä varsin vähän. Kirpputorilla järkytti kyllä se tavaranpaljous...Pitkästä aikaa kävin myös askartelukaupassa...hih, pääasia melkein..

Kun ei enää ole mulla Museokortti voimassa, en käynyt muissa kuin tässä Taidekeskus Ahjossa, jonne on vapaa pääsy. Juuri oli auennut uudet näyttelyt

Satu Kalliokuusen taidetta, PERINTÖ, IN VIRTUAE Luonnon henkisestä sisällöstä
 
Oli tässä huikeita maalauksia ja tuo iso työ, hieno...jotenkin nyt itseä on alkanut viehättää ruskeasävyiset värit.

Leena Pylkön savitöitä
Toisessa huoneessa oli hätkähdyttäviä savitöitä, esim tuo lammas, jonka pää ja sorkat olivat erillään 
Kolmannen taiteilijan Reeta Suvannon töistä ei nyt tullut tähän kuvia
 
Joensuussa käytiin myös Kauppaneuvoksen kahvilassa.
 
Se on tosi tunnelmallinen paikka ja täynnä historiaa, niin siitä rakennuksesta kuin myös Joensuusta. 
Tuo kirja-Annan Albumi, Kauppaneuvos Mustosen tyttären tarina, on tuo Sirpa Sulopuiston kirjoittama kirja, josta voi lukea sen suvun historiasta myös.

Kävin myös viemässä vanhempien haudalle syyskukat ja otin kesällä viedyt pois. Pelargonit eivät enää kukkineet, ne tarvitsisivat vanhojen kukkien poiston. Toisilla haudoilla kukki vielä begoniat hienosti, tosin niitä olikin hoidettu työntekijöiden toimesta.
Oli tosi hyvä kun ei satanut silloin, vaikka sitä oli luvattu ja kävelin sitten entiselle kotikylälle tapaamaan kaveria. 
 
Joensuun ratapihan viereen on valmistunut iso rakennus, jossa on ainakin paikoitustiloja ja R-kioski. Vielä ei tullut käytyä tarkemmin katsomassa mitä siellä on muuta. Linja-autojen lähtöpaikat on tuossa vieressä. Ratapihalla on vielä remontti kesken.
Tumma pilvi ropsautti lähtövaiheessa vettä, juuri ehdin katoksen alla suojaan ja juna oli tupaten täynnä sieltä lähtiessä ja bussikin kuulutettiin olevan lisänä. Ehdin varata mieluisen paikan onneksi, kun olin ajoissa..Muuten saakin matkustaa kuin sillit tynnyrissä, polvet vastakkain tai ainakin kenkien kärjet.
 
Reissun tavoitteet tuli täytettyä, tavata kahta ystävää ja omaa poikaa, käydä syömässä ja kahvilla sekä kierrellä kaupungilla ja myös käydä hautausmaalla. Ehkä jossain vaiheessa pitää miettiä haudanhoitosopimustakin, mutta onhan kyllä muutenkin käytävä joskus entisellä kotiseudulla.

Moi moi taas!

5 kommenttia:

 1. Matka toiselle paikkakunnalle piristää ja on vaihtelua tavalliseen arkeen. Aika kesäiseltä Joensuussa vielä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä vaihtelua tulee ja sai nähdä mitä uutta ja mikä on muuttunut...ei ollut vielä kovin kylmää, eikä satanut. Ei sielläkään paljoa ollut syksyn värejä.

   Poista
 2. Paljon kaunista löysit taas Joensuusta! Omaa kotiseutua ei kannata unohtaa, vaan on hyvä silloin tällöin vierailla siellä ja tavata vanhoja tuttujakin.

  VastaaPoista