sunnuntai 25. syyskuuta 2022

Viimeinen viikko syyskuusta alkaa

 Tervehdys taas!

On mennyt viikko taas...joo nopeasti, mutta aika keljua on ollut. Edellinen viikko meni matkalla ja seuraava "taudissa"

 

Keskiviikon auringonlasku

Tuli nimittäin flunssa keskiviikkona. Saa nähä kestääkö vielä pitkään. Ei ole sellainen olo kuin koronassa oli, nyt vaan nenä vuotaa/on tukossa. Tuskin on kuumettakaan ollut. Höterö olo. En ole tehnyt k-testiä, kun on niin normiflunsssan oloinen. Mutta siitä on aikaa kun on ollut tavallinen flunssa, ehkä viimeksi oli joulukuun 2019 alussa, silloin oli pientä lämpöä. Nyt on hienoa kun ei tarvitse arpoa kykeneekö töihin vai ei, kun Saa olla kotona.

Olen kävellyt ulkona, viileä raikas ilma tuntuu hyvältä

Olen käynyt kaupassakin, kun ei yskitä, enkä ketään siellä tapaa. Ei ole ruuhkia, kun ei mene ruuhka-aikaan. Pakko on käydä kaupassa, kun ei kukaan muu meillä käy.

Eilen kuvasin sieniä, näyttivät niin söpöiltä. Kärpässieniä kuvasin jo useana päivänä ja hyvä niin, kun eilen ne oli hajotettu jo. oli nämäkin "hattivatit" jo vähän kärsineet

Keskiviikkona ehdin jo vähän järjestellä huonetta ja otin yhden hyllyn parvekkeelta sisälle, jotta saan kohta kukkia ottaa sisälle, samalla sain nurkkia siivottua. Kyllä on siivoaminen sitten nihkeää. Pitäisi kaapit järjestellä, jotta sieltä jotain löytäisi. Joutaahan ne kesävaatteet taas kaappiin, enää ei helletä.
Samoin on ruuanlaitto yhtä nihkeää, ei oikein tee mieli mitää (muutakuin suklaata ja jäätelöä) Tänään tein puolukkavispipuuroa vaihteeksi.

Vähän olen tehdä sohrannut noita paperisuikaleita, ja liimannut jonkun pätkän päiväkirjaan. On tosi koukuttavaa liimailla papereita ja kuvia noihin suikaleisiin.

Pitkästä aikaa otin ompelukoneen esille, kokeilin ommella niiden reunoja. Ihmetteli kyllä kun kerrankin ompelu sujui ihan hyvin, ei "turannut" eikä katkoneut lankaa. Koska on vanha kone, niin siitä ei tiedä ompeleeko vai ei.
Viime yönä en taas saanut unta, ja luin yhden kirjan loppuun;  Sanna Wikström, Elämä ensin. Olipa aikamoinen kokemus, tosi hyvä.

Eipä muuta tälläkertaa. Toivottavasti alkaa parantua tämä olo, alkoi jo tuntua kuntosali viime maanantaina hyvälle. Mutta nyt se taas jää käymättä, kunnes parantuu.

Moi, Moi!

9 kommenttia:

 1. Kivat kuvat. Syyskuu on hurahtanut mekkoisella vauhdilla kohti loppuaan. Onneksi aurinkoisia päiviä on mahtunut mukaan runsaasti.

  VastaaPoista
 2. Flunssia on ollu liikenteessä tiälläkinpäin. Onneks ollaan vältytty. Muita kuin syötäviä sieniä on noussu tännekkin, nurmikolle. Hyvä kun kone ompeli turaamatta!

  VastaaPoista
 3. Paranemista sinulle.
  Kohtahan on taas influenssarokote ajankohtainen, samoin minulle viides koronarokote. Niitä kannattaa kyllä ottaa.

  VastaaPoista
 4. Paranemista sinulle. Ihania sienikuvia olet ottanut. Minä ostin suppilovahveroita ison korillisen. En oikein uskalla keinolonkkineni mennä metsään.

  VastaaPoista
 5. Ihana auringonlaskukuva! Ja sienet myös. Itse en enää tunnista edes syötäviä sieniä, mutta kuvailen myös, kun on monesti niin nättejä ja kasvupaikat siinä ympärillä myös. Olin vaan aika järkyttynyt, kun kuulin yhdeltä golfkaverilta, että pääkaupunkiseudulla kuulemma narkkarit käy keräilemässä myrkkysieniä nimenomaan golfkentiltä. En tiedä miksi justiin sieltä, mutta ainakin on helppokulkuista maastoa ja helppo erottaa sienet nurmikoista. Niitäkin kun siellä näin syksyisin paikoin kasvaa. Esim. justiin noita hattivatteja. Niiden myrkyllisyydestä en tiedä.

  Pikaista paranemista ja kauniita syyskuun loppupäiviä Emilie.

  VastaaPoista
 6. Paranemisia!
  Mietin, mihin laitat noita koristenauhoja, mutta käytät niitä siis nk. koristenauhoina askartelussa? Nauhat näyttävät erilaisilta ja kivoilta, kuin jos liimaisia kuvia suoraan vihkolle.

  VastaaPoista
 7. Syksy on usein myös flunssaista aikaa ja nyt se iski sinuunkin. Koetahan parantua!
  Minäkin laitoin kesävaatteita jo säilytykseen, villasukat on nyt poikaa 😊

  VastaaPoista
 8. Paranemista sinne. Hyvin noi maskit piti flunsatkin loitolla. Saa nähdä, miten tämän maskittoman elämän kanssa käy. Siivoaminen ei suju täälläkään. Ei sitten yhtään!

  VastaaPoista
 9. Hyvät sienikuvat. Pienet askartelut tms. tuo kyllä hyvää mieltä:)

  VastaaPoista