tiistai 6. kesäkuuta 2023

Kesä kukkii

 Hei vaan taas.

Kesäkuu on mennyt jo viikon ja alkaa olla kaikenlaista muuta puuhaa (siivoamista ja tavaroiden hävittämistä esim). Vaikka ei ole hellettä, onneksi, niin pitää kuitenkin varjostaa ja kastella parvekkeella kasveja. Parveke kuumuu kuitenkin paahteiseksi, kun aurinko milloin paistaa. Tässä nyt ei tule enempää niistä, palataan kasveihin myöhemmin, ihan hyvin ovat kasvaneet kyllä.

Kesä kukkii ja vihertää...
Vielä on niin heleän vihreää puissa. Olin kirjoittaa että käärijän vihreää...:))

Jotenkin vaan minä niin tykkään näistä tammista, paksuja rosoisia tammia kasvaa lähellä useita. En tiedä kuinka vanhoja ne lieneekään. Alhaalta varmaan ehkä 2 metriä voi olla ympärysmitta paksuimmissa, ainakin lähelle.  Ennen kun asuin Itä-Suomessa, siellä ei paljon nähnyt tammia, tai ne saattoi kasvaa hyvin kituliaasti. Minähän vein sinne silloin tammenterhoja, kun muutin täältä sinne takaisin ja kylvin ne syksyllä. Kyllä ne itivät ja sinne jäivät. Toivottavasti on uusi talon asukas ne löytänyt.
 
Tämä "talvinen" harrastus, eli JunkJournalin kasaaminen jää nyt kesäksi tauolle. Tämä onkin niin pullistunut paksuksi, ettei enää voi lisätä mitään. Mutta jos voittamaton halu iskee, niin ainahan voi askarrella irtolehdille ja sitten joskus tehdä niistä uusi journal.
Tällainen tämä nyt on, laitan enemmän kuvia seuraavaan postaukseen.

Viimeksi lisäsin piilotettuja paperiklipsi kukkia tai muuten vaan klipsillä kiinnitettyjä irtokukkia sivuille. 

Lähikirjasto meni kiinni tästä ja minä keräsin sieltä pinon kirjoja kesälukemiseksi. 

Tuo ylin kirja; "Kaktus" on luettu ja oli Tosi Hyvä
  Toki nämäkin pitää sitten jonnekin kauemmaksi palauttaa...Minusta tuntuu tosi vaikealta ajatus ettei pääse kirjastoon enää vaikka kävelylenkillä lehtiä lukemaan tai viemään ja hakemaan luettavaa. En tiedä olisiko lopultakin etsittävä joku sähköinen kirjapalvelu vai mikä lie nimeltään. En ole aikaisemmin tykännyt kuunnella kirjoja.

Moi moi taas tällä kertaa!

12 kommenttia:

 1. Niin kauniit sinivuokot tuolla yläkuvassa, silmiähivelevän ihanat 💙

  Käärijänvihreä vaihe luonnossa aina joka vuosi meidät hurmaa ☘️

  Kirjapinosta osuu silmään Anu patrakka, tykkään ❤️

  Junkjournal vaikuttaa kiinnostavalta, siitä olisi kiva tietää enemmän.

  Olipa paljon kivoja juttuja postauksessa, esimerkiksi tammen lehti ja tammenterho, jotka aina minut hurmaavat 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle. Sinivuokoista olen aina tykännyt, oikea ilo silmälle kun huomaa ne ensimmäiset kukat keväällä.
   Tuota Anu Patrakan kirjaa luen nyt seuraavaksi, muutamia uudempia olen lukenut niistä jo aikaisemminkin.

   Poista
 2. Tammi on minunkin lempipuuni.
  Itse olen vallan siirtynyt lukemaan e-kirjoja. Ei tarvitse kantaa kirjoja kirjastosta eikä palautella. Kuuntelu ei ole minun juttuni, haluan nähdä tekstin. Noita palveluja on jo useita, minulla on Elisa kirja -palvelu, sieltä voi hankkia sekä luettavia e-kirjoja että kuunneltavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, en ole muistanutkaan sitä laitteelta luettavaa muotoa. Joku laite pitäisi ostaa sitten? Täytyy ottaa selvää.
   Jos kuuntelee kirjaa, niin silloin voi tietty tehdä jotain muuta, mutta mulla ainakin ajatus lähtee jonnekin muuanne seilaamaan.

   Poista
 3. Ihania vihreän eri sävyjä kuusessa ja tammessa. Alkukesä on niin kaunista aikaa.
  Kiinnostava lukupino, jossa sinulla riittää hetkeksi ajanvietettä. Lähikirjasto on minullekin todella tärkeä paikka, vaikka lehtiä en käykään siellä lukemassa.
  Mukavia kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa aikaa sinullekin siellä hienossa puutarhassa :)
   Lehtiä lähinnä selailen. Jotenkin ei jaksa niitä enää lukea kunnolla, enkä ainakaan tilaa niitä enää. Tulee vaan selattua ja kuvia katseltua.

   Poista
 4. Rakkauteni tammiin ja vaahteroihin on jäänyt lapsuuteni puistoista Tampereen keskustasta. Ne olivat isoja jo silloin 50-vuotta sitten, kun minä olin mukula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Metso kirjaston lähellä on joitakin isoja tammia, joku niistä kyllä kaadettiin joku vuosi sitten.
   Minun lapsuudenpihassa oli valtava kuusi, johon pääsi kiipeämään, alaoksat olivat niin alhaalla. Lehtikuusi oli myös sellainen vähän erikoisempi puu.
   Minä taas mieluusti lähtisin asumaan takaisin sinne keskustaan, koska ei taida tulla maallemuutostakaan mitään.

   Poista
 5. Tammet on hienoja puita, etenkin suuret ihan kuninkaallisia. Heleänvihreää on monessa pensaassa ja puussa tiälläkin ja kuuset on kerkkänsä kasvattaneet pehmeiksi, kauniin vihreiksi.
  Iso pino on siullaluettavoo, mielenkiintoselta vaikuttavat valitsemasi kirjat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta vihreys muuttuu tummemmaksi, kun kesä etenee.
   Tykkään kirjastosta ihan vaan katselemalla etsiä luettavaa, joskus löytyy sopivantuntuisia ja joskus ei sitten millään. Voisihan niitä kirjoja varaamalla saada, mutta täällä uudempia joutuu odottamaan kuukausia, eikä sitten enää kiinnostakaan, kun sen kirjan saa luettavaksi.

   Poista
 6. Kesä kukkii ja vihertää. Kyllä puut täällä etelässä ovat niin toisennäköisiä kuin Itä-Suomessa, jossa minäkin lapsuuteni ja nuoruuteni olin. Minulle kyllä pihlaja on edelleen rakkain. Onneksi niitä riittää yässä talon ympäristössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoja ovat pihlajatkin, ns.pyhiä puita. Nyt näyttävät olevan hienosti kukassa nekin.

   Poista