torstai 28. joulukuuta 2023

Joulu meni

 Tämän vuoden päivät ovat vähentyneet nopeasti.
Pitää miettiä miten taas tekisi tämän vuoden arvion, mutta tähän nyt vain jotain joulusta.
Kuten kuvasta näkyy, pimeää oli minulla asunnossa
 
En tiedä oikein mihin se aika ennen joulua meni, en oikein kunnolla ehtinyt käydä edes Joulutorilla, kuin ohikulkiessa. Jäi tänä vuonna kuvaamatta, kun silloinkin kun kuljin, oli väkeä aika paljon, ettei kehdannut kuvailla.

Samantapainenhan tämä on joka vuosi

Meinasi tosiaan joulustressi iskeä kun kiersin kaupoissa, eikä sitä jaksa kantaa paljon kerrallaan. Jäi sitten kinkkukin ajoissa ostamatta, enkä isoa jaksa kantaa kuitenkaan. Pienet on säilytyspaikat, ettei hyvin aikaisin voi mitään hankkia. Laatikoita en ollenkaan edes ajatellut tehdä tai ostaa, hyvin riitti valmis bataattisoselaatikko. Pienen rullakinkun ostin, hyvin kelpasi sekin, vaikka oli pettymys kyllä. Karjalanpiirakat on kyllä aika välttämätön ruoka olla jouluna. Tämän asunnon  vanha uuni paistaa nekin ihan hyvin. 
Karjalanpaisti oli hyvää ja uunikasvikset ja perunat, salaatit ja jälkiruuaksi se meidän perinteinen rommisuklaakakku. Alkoi jo tuntua että pitää sekin jättää pois tai tehdä jotain muuta. Kaikki ruuat menivät, kun kaikki 3 poikaa oli syömässä.

Muita joulukoristeita en nyt edes ottanut esille, jotenkin ei ollut fiilistä.  Tähti on ikkunassa ja valoketju on parvekkeella. Nekin raivaan pois kunhan tämä viikko on ohi.

Joulukinkun ostin vasta eilen, kun poika oli kantamassa sen kaupasta... Sen paistoin tänään ja vaikutti hyvin onnistuneen. Olipa ihan hyvä alennus lopuilla kinkuilla. 

Suklaata ostin vähemmän nyt mitä ennen, eikä oikein ole maistuneet suklaatkaan. Olen nyt ostanut näitä lapsena harvinaista herkkua olleita suklaita, viime vuonna Kissankieliä ja nyt näitä Mozart kuulia. Hyvin säilyvät suklaat, vielä niitä riittää tammikuulle asti.

Tässä joulukuussa tein päivittäisen joulujournalin, eli liimailin kaikkia joulukuvia aina sivun päivässä. Tässä on kaksi aukeamaa, piilossa taskuissa tai niiden takana on henkilökohtaiset muistot. Yksin kun on niin on aikaa suhertaa näitäkin. 

Nyt sitten on jo syksyllä hankittu uusi ja puhdas kalenteri valmiiksi ensi vuodeksi. Vaikka olen vähän jo aloitellut sitäkin, koska siinä on joulukuukin.

Vaihteeksi taas uusi aukeamaltaan A4 kokoinen kalenteri, vaikuttaa hyvältä.

Tämän vuoden loppu häämöttää jo muutaman päivän päästä. Katselin tämän alkuvuoden kuvia ja häikäistyin niiden valosta, hyvin pimeää on ollut tämä loppuvuosi.

10 kommenttia:

  1. Kuudennella yrityksellä pääsin tänne.
    Hatunnosto piirakoiden leipomisesta. Pitäisi varmaan minunkin joskus kokeilla. Tosin tuo vnha kaasu-uuni on tois hankala kaikkeen leipomiseen. Kinkkua ei onneksi tartte edes yrittää. Minulla olikin sellainen joulu, ettei ollut yhtään kinkkua, eikä mitään laatikoita, eikä mitään muutakaan erityisruokia kuin riisipuuroa - ja sekin päivää liian myöhään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut roskapostissakaan tällä kertaa.
      Ai sulla on kaasu uuni, siinä paistaminen olisikin mulle ihan käsittämätöntä.
      Sitähän sitä pitää hankkia mitä itse tykkää syödä. Saa nyt nähdä miten tuo kinkku menee.
      Riisipuuroa tekisi mieli, mutta en juurikaan viiti itelle keittää, muuten kuin karjalanpiirakoihin täytteeksi, nam ja rusinasoppaa..

      Poista
  2. Kivoja jouluaiheisia kuvia. Joulusi tuntui menneen ihan mukavasti, kun lapsiakin kävi kanssasi ruokailemassa. Aika pimeää on ollut. Toissapäivänä aurinko näytti hetken säteitään ennen laskua. Nyt päivät vähitellen pidentyvät. Jospa saisimme enemmän aurinkoakin.
    Vuoden viimeiset päivät ovat käsillä. Toivotan sinulle Hyvää Uutta Vuotta 2024!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meni ihan nopeasti joulu, ei tarvinnut yksin olla.
      Näytti minuutin pidentyneen päivä tänään, hahhah, eipä sitä huomannut, oli harmaa päivä.

      Poista
  3. Ihana on joulusi ollut kuvista päätellen. Kaunis tuo amaryllis. Minulla vielä nuppu aukeaa, mutta tummanpunainen on tulollaan.
    Onpas iloisen näköiset sivut tuossa journalissasi.
    Yhdessä oleminen on Joulussa parasta. Mekin oltiin tyttären kotona aattona ja poikammekin tuli kanssamme syömään.
    Mukavaa LoppuVuotta ja AlkavaaVuotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toisessa vanassa kukat aukeaa nyt aika valkoisena. Punaiset ovat kyllä jouluna kauniimpia.

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Lapasten ohje löytyy https://www.taito.fi/kasityoohjeet/neulonta/kainuun-kukkalapanen/

    VastaaPoista