tiistai 12. joulukuuta 2023

Viikon 49 kuvia

 Aika kuluu vaan, vaikka tuntuukin niin pimeältä ja kylmältäkin, vaikka ei täällä kovia pakkasia olekaan ollut. Aurinkoa kaipaisi taas ja jotain muutakin piristettä. 

 Viikon kuvat on jossain järjestyksessä nyt tässä kuitenkin.

Tais olla 4.12. kun oli viimeksi valoa ja auringonlaskua...
 

Vähän tuntuu ettei mikään huvita, ei tee mitään ruokaa mieli, pitää pakottaa syömään ja kävelemään välillä, mutta sekin on vähentynyt. Vain suklaa ja puolukat menisi mieluiten. Päivänvalo on vähäistä ja sähkö kalliinpuoleista. 

Tiistaina 5. päivä oli kiva päivä. 
Oltiin kaverin kanssa torilla ja saatiin riisipuuroa ja rusinasoppaa, nam. 
Käytiin kaupoissa ja kahvilla.
Itsenäisyyspäivän iltana oli Torilla konsertti, Viivi ja Konsta Hietanen lauloi, sekä pari kuoroakin oli esiintymässä. Oli vähän kylmä, mutta ei hirveitä pakkasia ollut. Kesti vain n 1/2 tuntia, niis sen jaksoi seisoa. Tosi paljon oli väkeä.
Syttyivät sitten torin valot, joita on ollut jo monena vuonna, parempi tämäkin kuin ilotulitus (mun mielipide). Kerran olin siinä ilotulituksessakin joskus n. 4 vuotta sitten. Paljon käryä ja savua tuli ja vain hetken kestää.
Nyt kun asun lähellä keskustaa on kyllä mukava käydä jossain, viime vuonna ei vaan tullut lähdettyä, kun tiesi että bussit on täynnä kuitenkin, eikä muuten pääse talvipakkasella.
Kotona sitten nautin tekemääni mammanmarjapiirakkaa ja teetä yms. 

Kuvattavaa ei ole talviaikaan, tai ei viiti joka kerran ihan "samoja maisemia" laittaa,vaikka mitäs muuta nämä onkaan.

en ole samaa mieltä, mutta tulee vaan tehtyä

Kirjastossa kävin sunnuntaina ja samalla kävin ostamassa Amarylliksen, kun muita ostoksia ei voi sen kanssa juurikaan ostaa.
Toivottavasti saa nähä mitä tästä tulee

PS. Katoin vähän mitä olin kirjoittanut viime vuonna tähän aikaan,
 ihan samaa kylmyyttä ja pimeyttä ollut, tosin lunta taisi olla enemän silloin.

6 kommenttia:

  1. Aurinkoa ei tosiaan ole liiemmin viime aikoina näkynyt. Ensi viikolla on talvipäivän seisaus. Siitä se päivä alkaa hissukseen pidetä ja kenties vihdoin aurinkokin ilmestyy.
    Ehdottomasti mieluummin tuollaisia valotaideteoksia ilotulituksen sijasta. Kiva, että Tampere panostaa asukkaiden viihtyvyyteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuntuu olevan rahaa kuitenkin näihin. Tänään pitäisi taas tulla uusi valotaidetapahtuma, muutamaksi illaksi vain, joten jos/kun vielä on terveenä pitäs mennä katsomaan.

      Poista
  2. Kauniita kuvia todistamassa, että aurinko tosiaan ON joskus näyttäytynyt näilläkin leveysasteilla, vaikka tuntuu, että siitä on ikuisuus.
    Onneksi on sentään lunta kaunistamassa maisemaa.

    Ei taida oikein olla Emilien paras vuodenaika tämä, mutta välillä se vaan on semmoista ja jonkun ajan päästä sitten taas toisenlaista, kun herää ikäänkuin henkiin.

    Tampereella on kyllä paljon kaunista katseltavaa, jollaista itsekin kaipaisin kävelyetäisyydelle, mutta täältä on turha hakea.

    Puolukat on niin parhaita! Itse syön niitä joka päivä. Tai paremminkin juon, koska teen niistä smoothieta. Rakastan sitä raikasta kirpeää makua.
    Ja yhtenä päivänä ostin myös Arctic berries-nimistä puolukkasuklaata. Suosittelen :). En piittaa makeasta, mutta huomaan, että näihin aikoihin sitäkin tekee toisinaan mieli. Justiin sellaisen yhden palan verran kerrallaan, enemmästä tulee paha olo.

    Koitahan jaksella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ei oo mun vuodenaika marraskuu etenkään, siinä vaan ikääntyy, no joulua kun lähestytään niin vähän helpottaa. Syntyessäni ei todellakaan ole ollut näinkään paljon valoa kuin nyt.
      Nyt tähän "pimeyteen" vaikuttaa myös niin moni muu tekijä...
      Voi, puolukkasuklaata, en ole kuullutkaan, tai nähnyt. Pitää koettaa katsella löytyskö.

      Poista
  3. On siellä ollu valoja! Aika harmaita päiviä on meilläkin ollu, nyt lupailee muutamoo aurinkoista päivee.

    VastaaPoista
  4. Hienoa, että siellä kaupunki järjestää kaikenlaista silmäniloa! Ja itsekin olet näköjään järjestänyt sellaista, tuo pallovaasi on tosi kaunis ympäristöineen.
    Rauhallista joulunalusviikkoa sinulle!

    VastaaPoista