maanantai 18. joulukuuta 2023

Vajaa viikko jouluun

 Hip hurraa, olen tässä kolmena päivänä leiponut, vaikka tuloksissa ei olekaan kehumista. Eka kakku meni ihan pieleen, mutta jos sen kermavaahdolla kuorruttaa, niin kai se menee. Tänään vähän paremmin toinen kakku onnistui.  Sen se tekee kun en juurikaan vuoteen ole tullut leivottua, tai edes paljon ruokaa tehtyä. Vähäkin taito ruostuu. Ennen olin ehtoisa emäntä, leivoin jatkuvasti jotain...
Huomenna tekis mieli ihan pullaa tehdä, jos sais tehtyä korvapuusteja, kun ostin appelsiinkuoripaloja ja kirsikoita. En perinteisestä hedelmäkakusta oikein perusta. 
En paljon leivo, kuin sitten jonakin päivänä karjalanpiirakat, joita pitää tehdä gluteenittomana ja riisi- ja perunatäytteellä.Vähän on hankaluutta löytää sopivia jauhoja, mutta pitää kokeilla vaan. Piirakan kuoreen pitää olla aika sileitä jauhoja, että pystyy tekemään ohuita kuoria. Nyt satuin ostamaan kaurajauhoja joissa oli hiutaleina osa.
Onhan tässä vielä aikaa monta päivää, vaikka mitään tarvikkeita ruokiin ei ole vielä ostettuna, huhhuh.


Sattuipa samanlaiset kuvat, perjantaina kävin katsomassa Särkänniemeen asennettuja valotaideteoksia kauempaa. En paikanpäälle olisi jaksanut lähteäkään, kun melkein meni voimat jo tuohonkin kävellessä.
Varmasti oli huikea näkymä tuolla lähellä, vaikka valot näkyivät varmaan avaruuteenkin asti.
 
Amaryllis pienesti alkaa näyttää väriään. 
Eilen laitoin paperitähden ikkunaa valaisemaan ja parvekkeelle valoketjun, tai miksi sitä sanotaan. Muuten ei ole mitään koristeita vielä, ehkä ei tulekaan. Kuusta ei ole ollut 7ään vuoteen. Ehkä ripustelen jotain palloja taas jonnekkin. 
Nyt on ovessa valmiiksi koukku, johon saan laittaa kranssin, jonka joskus 4 vuotta sitten sain lahjaksi, muutamalla naapurilla on hienoja kransseja ovissa.
 
Laitan tähän vielä kuvia korteista joita vein annettavaksi vanhuksille keräykseen ja muutamille tutuille laitoin postissa.



Hyvää Joulun odotusta!

10 kommenttia:

  1. Siinä se Joulu vaan lähestyy. Minulla on kaikki vielä levällään. Kaksi taatelikakkua olen saanut leivottua ja kilon taikinan joulutorttuja.
    Ihania kortteja olet askarrellut.
    Vanhuksille on kivaa askarrella iloa tuottamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, on jo joululeivonnaiset hyvällä mallilla siellä. Kiitos!

      Poista
  2. Siellähän on oikein leivontabuumi käynnissä. Bravo! (Meikäläiselle kerran vuodessa on oikein hyvä saavutus).

    Ja ai että, itsetehtyjä ohutkuorisia karjalanpiirakoita. En juurikaan parempaa tiedä. Kaupan piirakoissa on liikaa sitä puuroa ja kuorikin liian pehmeää. Turhan mössöinen yhdistelmä mulle, vaikken ronkeli olekaan.

    Oletko siis itse tehnyt kaikki nuo kortit? Jos, niin nostan kyllä tonttulakkia korkealle. Ja kaunis teko antaa keräyksiin vanhuksille lähetettäviksi.

    Eipä ole ruokapuolta täälläkään kinkkutilausta lukuunottamatta vielä hommattuna. Eikä mietittynäkään, mutta luotan siihen, että valmiita laatikoita ja rosollia vielä kaupasta löytyy. Niillä on ennenkin pärjätty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, kinkku! Ei ole tietoakaan vielä. Onneksi kaupoissa on valmiina kinkkua. Vaikka pienen jäätyneen ostaisi, mihin se mahtuu sulamaan. Parvekkeella on pakkasta ja jääkaappiin ei mahdu.
      Meillä ei joululaatikot yleensä ole menneet, ehkä peruna- ja bataattilaatikon teen tai ostan.
      Karjalanpiirakoista olen samaa mieltä, tykkään ohuemmista rapeista minäkin ja ehdottomasti suoraan pellilta lämpimänä ja voin kanssa. Menee hyvin kyllä ne Pielispakarin piirakatkin välillä.
      Ostin kyllä kortteihin tarvikkeet, liimailen sitten kuvat miten kuten näyttää sopivilta. :))

      Poista
  3. Onpa hienoa, että teet lahjoitukseen noita kortteja! Kauniita.

    VastaaPoista
  4. Kauniita kortteja! Saajat ilahtuvat varmasti. Ei ne leipomukset aina onnistu, mutta vaikka olis lättänä tai vinossa, maku on sama :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinpä, varsinkin jos harvoin tekee ja gluteenittomia, niin voi olla yllätyksiä :))

      Poista
  5. Noin kauniista korteista vanhukset ja kuka tahansa ilahtuvat.
    Ei ne leipomukset aina onnistu, vaikka useinkin leipoisi. Kermavaahdolla saa hyvin pikkuvirheet naamioitua ja lopputulos on herkullista.
    Mukavaa jouluviikkoa!

    VastaaPoista