perjantai 23. helmikuuta 2024

Helmikuista ajan kulumista

 Tervehdys taas!

Viime viikolla lopultakin tuli ostettua tulppaaneita, kun niitä nyt on joka kaupassa tarjolla. 
Paljon ne kyllä "joivat" vettä, joten aina sai olla lisäämässä. Meinasin sanoa että kestivät vain viikottoman pyhän seudun, mutta ei.. pidin kuitenkin viikon niitä pöydällä, vaikka eilen jo olisi voinut heittää ne pois, mutta tänään vasta sain ne silputtua kompostiin.

Vähän niistä oli sinänsä iloa, on jotenkin ollut taas saamattomia ja harmaita päiviä. Vaikka jotain olen koettanut touhuta ja leipoa ja siivota, pestä pyykkiä. Tuntuu jo että alkaa "seinät kaatua, tai katto tippua" vaikka kuinka liikkuisi ja kävelisi noilla liukkailla ja/tai vetisillä teillä. Oli kyllä hyvä kirja luettavana myös ja kerran oli sellainen kiva kahvitilaisuus, jossa sai jutella muiden kanssa.

Sain ostettua myös taimimultaa ja kyllä nyt voisi laittaa tomaatin siemenet multaan. Pitäisi sitten vaan paikka löytää niille, mutta ehtii sen järjestellä myöhemmin vielä.

Kuvia ei vaan nyt ilmaannu kännykkään, ei ole mitään muuta kuvattavaa nyt ulkonakaan. 

Laitanpa tähän vielä kuvat mun tämän vuoden askartelusta. Tein jo tammikuussa kannet junk journaliin, ja kaavailin siihen kolme "vihkoa" vanhoista papereista, joita olen värjännyt useilla tavoilla, kahvilla ym. Käyttää voi myös kirjojen-ja  lehtien sivuja, kirjekuoria ja vaikka paperipusseja sivuina tai taskuina. Kannen tein joulun suklaarasiasta, jonka päällystin kankaalla, mutta se on vieläkin koristelematta.

Ensimmäinen "vihkon" sain nyt täyteen jotenkin, niin vähän vilautin niitä sivuja kuvissa. Tarkoitus on sitten ommella ne "vihkot" kanteen, kun tulevat valmiiksi. Nyt ne sivut on vain kuminauhalla kiinnitettynä. En ole varma mahtuuko tuohon kolme "vihkoa" kuitenkaan, koska ne tuppaavat pullistumaan. 
Toisen vihkon aloitus ei sitten ole luistanut vielä, jumittanut on sekin, vaikka olen koettanut silppulaatikkoa tyhjentääkin.  Tästä tulee sitten mun kolmas Junk Journal joskus.
Pitää vielä sanoa, että ideat, ohjeet ja vinkit olen löytänyt Youtubesta, löytyy varmaan jos kirjoittaa hakusanaksi vaikka junk journal.

Jo on päiviä kulunut helmikuusta, vaikka välillä tuntuu että aika ei kulu, se vaan tuntuu siltä.
Jos vaan pysyisi jossain kunnossa ja pääsisi vaikka jo ensi kuussa aloittelemaan pyöräilyä.

Moi moi taas!

14 kommenttia:

  1. Tulppaanit ovat kyllä kauniita 😊 mulla kasvaa tällä hetkellä ikkunalaudalla valkosipuliruohoa 😁 ja on kyllä hyvää leivän päällä 👍mä en voi laittaa parvekkeelle kasvaan mitään, koska ollaan kesällä niin paljon saaressa.
    Onneksi meidän taloyhtiössä on niin vapaat kädet, että saadaan istuttaa vaikka mitä pihaan ja se on kyllä kesällä kaunis, kun on jos jonkin moista kukkasta 😊

    Näyttää todella ihanalta sinun junk journalisi 👍😊 se on niin rentouttavaa ja mukavaa puuhaa 😊
    ihanaa viikonloppua sinulle 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta kommentista. On tässäkin pihassa kukkapenkkiä, en tiedä mitä sieltä keväällä nousee. Edelliseen vuokra-asunnon pensaan juurelle istutin pikkunarsissit jotka kukki sisällä ensin. Tässä on kyllä harvinaisen kaunis piha :)

      Poista
  2. Voi että, sinä jaksat askarrella noita ihania junk journaleja! Itse en ole ensimmäistäkään saanut tehtyä, vaikka materiaalia olisi kaapit pullollaan.
    Toivottavasti nämä vesikelit ja liukkaat menevät pian ohi, niin pääsisi paremmin ulkoilemaan. Oikein mukavaa ja rauhallista loppukuuta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On nuo jäät aika kivasti sulaneet, mutta kengät ja sukat kastuu kyllä.
      En tiedä mitä tekisin jos en miettisi mitä noihin "vihkoihin" liimailen. Varmaan olisin entistä lannistuneempi. Joten on terveyttä edistävää puuhaa.

      Poista
  3. Kauniita ovat tulppaanit. Miekin kauppareissulla kimpun ostin pyhänseuvuksi. Käsillä tekeminen on mukavoo puuhoo. Kauniita kuvia liimailet vihkoisisi!

    VastaaPoista
  4. Onneksi maaliskuu jo lähestyy, jos saataisiin valoa tähän harmauteen. Samoin nuo jäiset kulkureitit voisivat sulaa. Nyt ei parane mennä kuin autolla, kipeän selän kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos olisikin aurinkoisia päiviä, niin nuo loskat sulaisi paremmin, mutta tietysti lätäköt suurenisi, kun vedet eivät valu mihinkään.
      Kyllä taas liukkailla jalat ja nilkat kipeytyi, kun perjantaina oli vielä jäätä kävelyteillä, nyt on sohjoa sitten.

      Poista
  5. Tulppaanit ovat kauniita. Näin tässä idean laittaa kuihtuvat tulppaanit kakkuvuokaan ja vettä päälle ja pakkaseen. Kauniita oli tulppaanikranssit.
    On kyllä ihana tuo sinun junkkis. Runsas ja ihana kissakin tuolta kurkkaa.
    Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! Onkin kiva tehdä pihalle jääkoristeita pakkasella.

      Poista
  6. Kivalta näyttää sinun askartelut se on varmasti mielenkiintoista . Minun anoppi on koonnut palapeliä aikansa kuluksi . Talvi on ollut pitkä .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kunhan jotain suhertaa :)) Tosiaan, pitää olla jotain mielenkiintoista tehtävää. Mullakin ois yksi tekemätön palapeli, kun ja jos nuo paperit laittas pois pöydältä ja alkas välillä tehdä palapeliä.

      Poista