tiistai 6. helmikuuta 2024

Uusi kuukausi alkanut

 Helmikuu on jo kivassa alussa, on ollut lämmintä ja nyt taas pakastuu. Olen koettanut pysyä pystyssä joka toinen päivä sulaneilla ja joka toinen päivä pakastuneilla kävelyteillä. Alkaa tuntua että oiskohan parempi muuttaa talveksi jonnekin muualle, vaikeaa sanoa, koska entisestä ulkomaanmatkasta on jo 40 vuotta, jos nyt ei lasketa nopeita naapurimaissa käyntejä.

Aloin jo "hoidella" kasveja heti kuun alettua, yhdistin kaksi pelargonia samaan ruukkuun, kun oli hyvin epävarmaa jaksaako niistä toinen kasvattaa mitään lehtiä. Nyt on ne yhdessä ruukussa pyöriteltävänä paikasta toiseen, missä sattuisi olemaan paremmin valoa.
Pistokkaana pitkään olleet kaktuksen lehdykät kärsivät ja kurtistuivat, olivat muutosta lähtien kai vedessä ja sitten reiättömässä ruukussa.  Tiputtavat vaan lehtiä, ehkä tapan kaikki kasvini kuivuuteen, kun kastelen vain kerran viikossa niitä kuun mukaisina päivinä. Huoneen kosteus on yleenä 10% vain, että kaikki kuivuu nopeasti. Nyt voi noitakin liottaa välillä altapäin vedessä, imekööt sitten mitä haluavat.
Muut kasvit saavat vielä odottaa lisääntyvää luonnonvalon ilmenemistä.

Oli tässä muutamana päivänä edullista sähköä, niin innostuin leipomaan taas vaihteeksi. Tein vanhan ohjeen mukaisia juustosarviakin, kun teki mieli, vaikka ei niistä tullut niin hyviä mitä oli muistikuva.

Ruuneja tein, kun oli eilen Runebergin päiväkin, enkä oikein ole tykännyt ostotortuista, kun olen kerran tai kahdesti maistanut. Ei nämä tule ihan ohjeen mukaisesti ja syön näitä sitten vielä muinakin päivinä, kun oikeita torttuja ei kuulemma Saa syödä kuin 5.2. oikeana päivänä (hehheh, ½7 ohjelma)
Menee ihan hyvin kahvin kanssa ilman päällisiä. 

Liikkuminen on vähentynyt viikko viikolta ja kuukaudelta. Ei vaan huvita lähteä tuonne liukkaille muuta kuin minimit ja pakon edessä. Kävin aamulla kävelyllä ja ei voi kunnolla ottaa askelia, vaikka pakkasella monesti ei ole niin liukasta ollutkaan. Varoo kai tavan vuoksi kun näkee jään tiellä. Ei ole kiva kemahtaa, koskee se vaikka ei poikki meniskään. Tämä talvi on ollut vaikeampi kuin edeltävä.

Vaihdoin bannerikuvan ja  kävin kirjoittamassa parista kirjasta tuonne sivulle: Luen 2024.

En ole vielä käynyt toista kertaa äänestämässä, pitää miettiä vielä ja katsella tenttejä, ehkä en mene ennakkoäänestykseen tällä kertaa.

Jotain ruokaa pitäisi taas laatia ja alkaa lukea seuraavaa kirjaa loppuun...

Moi moi!

7 kommenttia:

 1. Moi vaan! Liukasta on, saa todella varoa. Me käytiin äänestämässä miehen kanssa, kumpikin äänesti omaa, siis eri ehdokasta, niin säilyi tasapaino :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, niin se onkin hyvä äänestää, ei tule liikaa ääniä kummallekkaan.

   Poista
 2. Siellä jo vedet vapautuvat jäästä.
  Meillä oli hyvät jäät, mutta tuli niin lauhaa, että Pielisellä oli jään päällä vettä. Onneksi tänään oli 22 astetta pakkasta, joten saadaan vielä hyvät kelit ulkoiluun jäällä. Maaliskuussa vietän päivät jäällä. Hankin myös pilkkivehkeet viime talvena.
  Upeita leivoksia olet paistanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lahti, vai mikä lie, ei ole kunnolla jäätynyt koko talvessa. En tiedä miten lie muut talvet menneet, kun en ole tässä liikkunut aikaisemmin niin usein. Tammerkosken uomasta tulee kokoajan virtaavaa vettä, joten sorsilla on uiskentelupaikkoja. Toisellapuolen Pyhäjärveä oli ainakin viime talvena paljon jäällä kulkijoita ja pilkkijöitä.
   Vaikka lapsuudessakin asuin rannalla, ei koskaan ole pilkkimis-innostus purrut minua :))

   Poista
 3. No moi itsellesi! ;) Mietin eilen, mikä sen mausteen nimi on, jota kaupan tortuissa on usein ja nyt muistin, että sehän on karvasmanteliöljy. Se ei varsinaisesti kuulu herkkuihini. Yhden Runebergin ja yhden laskiaispullan olen syönyt, molemmat kyläreisulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, on ne vähän oudonmakuisia, kai niitä menee kaupaksi, vaikka nytkin oli paljon vielä jäljellä Runeberginleivoksia puoleen hintaan kaupassa. Joskus olen maistellut niitä ja laskiaispulliakin ja muitakin herkullisen näköisiä leivoksia, mutta ei sitten toiste enää tee mieli. Jotain outoja aineita niissä on paljon.
   Eiköhän vaan pitäne ostaa kermaa ja hilloa ja paistaa jotain itse. Mulla on muuten vielä voitaikinaakin pakkasessa, siitä tulee hyvät leivokset.

   Poista
 4. Hyvää Ystävänpäivää ♥

  VastaaPoista