keskiviikko 14. helmikuuta 2024

Hyvää ystävänpäivää

 Onko se jo taas keskiviikko! Niinpä..viikko on vierähtänyt taas...

Paitsi oli muutamia aurinkoisia päiviä, joten ihan pakko ilahtua valosta, jota jo kasvitkin saa. Täytyy pikkuhiljaa alkaa varustautua "multien" vaihtoon, mikä ei niin helppoa ole, kun ei ole kunnolla tilaa millekään. Enkä oikein lattiallakaan kykene köllöttämään, kun taas polvi kipeytyi. Liukkaat kelit, nastakenkäpakko ja epätasaiset tiet varmaan teki, kun tuli viikonloppuna käveltyä enemmän.

6.2. halo ilmiö pakkasella

8.2. muuten loistava ilmiö auringon laskiessa

9.2. oli pakkanen
sääuutisissa sanottiin että tämä on merisavua pakkasella, vaikka meri on kaukana
9.2.
Perjantaina alkoi tuntua että on pakko lähteä syömään jonnekin kunnollista ruokaa.  Alkoi tuntua jotenkin heikotusta, niinpä marssin kokeilemaan uutta intialaista ravintolaa. Helpotti jotenkin oloa.
 
Siinä tuli lintattua tuolla kaupungilla lauantainakin, joten sitten kipeytyi vasen polvi taas.
Sunnuntaina taas piti vaan lähteä äänestämään, kun on vaan jotenkin tottunut siihen että äänestää. Eikä tullut ennakkoon kerrankin äänestettyä, kun ei ollut oikein sopivia, mutta kävin kuitenkin äänestyspaikassa.  Ei ollut jonoja.
 
Harvemmin nyt tulee kuljettua tässäkin kohtaa, johon on "rakkauslukkoja" laitettu.
 
Sunnuntaina innostuin leipomaan pullaa, tai oli tarkoitus leipoa laskiaispullia...
Eikä ole Koskaan niin pahasti epäonnistunut pullan paisto, hiiva ei toiminut. Kuivahiivaa olen käyttänyt varmaan 10 vuotta, eikä se ihan niin vanhaa ollut, mutta varmaan vanhaa, tai oliko liian viileä maito tai jotain, ainakin koetin kohottaa sitä tuon äänestyksessä käynnin ajan. 
Mutta taikina oli kuin kivi eikä kohonnnut, eikä uunissakaan. Kertakaikkian fudut Parhaista kotileipojista olis tullut. Olisi vaan ollut parempi ostaa pullat kaupasta. Kyllähän minä muutaman söin kermavaahdon ja mansikkahillon kanssa, mutta loput piti laittaa kompostiin.
 
(Tänään tein pitsataikinan uudella kuivahiivalla ja heti kohoaa ihan huipusti)
Teen sitten samassa uunissa torttutaikinasta pari "leivosta", niin saa myös herkutella jälkiruuaksi tänään.
 
Muutenkin tämä alkuviikko meni jotenkin niin väsyneessä ja pettyneessä olotilassa jostain kumman syystä. Vaan eipä voi mitään, valittu mikä valittu (enkä tarkoita UMK kilpailua). Sitten vielä nämä kaikki lakot ja muut riitaisuudet yhteiskunnassa. Onneksi on vaaliväittelyt ohi ja toivon että jotain muutakin alkaisi tulla ohjelmiin tv:hen...kuin väittelyitä ja uusintoja.
 
Vain yhden kortin ostin ja lähetin, koska on turhan kalliit postimaksut, eikä edes korttien tekeminen sujunut.
🌷🌹🌸💖 Oikein Hyvää Ystävänpäivää!.💖🌹🌸
 

20 kommenttia:

  1. Hyvää ystävänpäivää Sinullekin Emilie!
    Samanlaiset fiilikset, ei oikein innosta mikään. Terveysaseman takaisinsoittoa odotan kolmatta päivää. Hrrr.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Sinulle! Onpa keljua odotella ja odotella, sitten vielä lisää ruuhkaa jos soittaa uudelleen. En tiedä auttaisiko sekään. Alkaa suututtaa ihan sanonta Hyvinvointiyhteiskunta.
      Eikö ole sitten nettilomaketta yhteydenottoon. Pari vuotta sitten sain sellaisella yhteyden, no se oli ennen tätä "Hyvinvointialuetta"

      Poista
    2. Meillä varataan lääkärin vastaanotto terveysasemalta, josta soittavat takaisin, siinä järjestyksessä kun soittopyynnön jätät. Täällä on hirveä ruuhka, soiton pitäisi tulla samana päivänä, mutta ei tule. Kolmas päivä menossa.

      Sähköisellä lomakkeella saa vain sairaanhoitajalle yms ajan, sillä en tee mitään. Olisi vuositarkastus, kun maanantaina menen labroihin.

      Tilasin jo perjantaiksi s-ryhmän verkkokaupasta ruokaa kotiin. En voi lähteä kauppaan, kun autolla ajaessa ei onnistu puhelimen ja kalenterin selaus.

      On tämä surkea Pirha!!

      Poista
    3. No niin, samahan se on tietysti täälläkin, koska sama Pirha(na) on täälläkin. Onneksi olen pysynyt jotenkin sellaisessa kunnossa, ettei ole tarvinnut noita pirhanoita vaivata.
      Vaikka kyllä välillä tuntuu että oiskohan noihin jalkoihin jotain apua jostain lääkkeestä, mutta en ole kokeillut pääsisikö kellekään näyttämään.
      On mulla pitkäaikaissairaus(kilpirauhanen), mutta olen vaan uusinut reseptiä. Ja koetan tulla toimeen.

      Poista
  2. Onpas ihanat kuvat. Sinäkin olet saanut halo-ilmiön kuvattua.
    Ihanaa Ystävänpäivää Sinulle.

    VastaaPoista
  3. Hyvää Ystävänpäivää sinulle!

    VastaaPoista
  4. Toivottavasti väittelyt eivät enää tule uusintoina! ;D
    Hassun näköinen tuo aita, jonka rakosiin on tarttunut lumi.
    Minulla menee hirveän usein pullat pieleen, vaikka kokeilen mitä kikkoja. Jouluksi taas rupesin yrittämään ja kas kummaa! Sehän onnistui. Ihan häkellyin itsekin :)
    Ystävänpäivää sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhih, minäkin kokeilin taas ja leivoin pitsan. Siis oli kuin taikaa, kun taikina nousi ihan hurjasti. Uusi kuivahiiva! Niin harvoin leivon ettei mulla pysy aito hiiva kunnossa kuitenkaan.
      Nyt ajattelin leipoa taas juustosarvia, mutta voi on lopussa, joten en viitsi kokeilla. Edelliset juustosarvet eivät kohonneet ja niitä "kääpiä" sitten syön vaan pakastimesta, kun niitä on. Tänään ei enää viiti lähteä tuohon lumi/räntäsateeseen.

      Poista
  5. Ihania kuviahan sinulla on täällä, vaikka valitit, ettei tule kuvattua. Ja hyvä muistutus tuo mullanvaihto. Pitäisi minunkin tehdä jotain kasveilleni. Nyt vain on kaikki niin sekaisin ja pissanhaju leijailee ympäriinsä, ettei paljon huvita.

    VastaaPoista
  6. Hienoja kuvia <3 - mukavaa sunnuntaita sinulle :)

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Hello. Unfortunately, I don't speak English very well, but I checked out your blog and it's certainly interesting. All the best!

      Poista
  8. Hyviä kuvia olet ottanut . Nyt on monella fiilikset nollasssa , talvi on ollut todella pitkä .
    Kyllä se hiivassa vika on ollut tai sitten liian viileä maito . Kuivahiiva vaatii lämpimämmän nesteen . Ja ohjeessa sanotaan että pullataikinaan pitäisi käyttää kaksi pussia ja sämpylöihin yksi .
    Minulla on myös aina kuivahiivaa kotona ja pakkasessa tavallista .
    Ajattelin tänään leipoa kääretortun omasta omehillosta . Leipomukset on niin kalliita ja kääretortun maku on omassa ihan toista .
    Koeta piristyä ja saada polvi kuntoon .❤️ .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin kyllä rasvaisempi taikina vaatii enemmän hiivaa, huomasin sen taas kun tein juustosarvia. Nam omasta hillosta kääretorttua, nam. Pitäs ajatella ajoissa milloin leipoo ja muistaa ostaa kunnon hiivaa.
      Tämä on ollut ehkä vaikeampi talvi, vaikka lueskelin että on samoja fiiliksiä edellisessäkin tammi-helmikuussa.

      Poista