maanantai 19. elokuuta 2024

Elokuu on jo pitkällä

 Tervehdys taas täältä, tekisi mieli sanoa pitkästä aikaa, vaikka eihän tästä ole kuin vähän yli viikko.

Olen rientänyt sinne ja tänne...pääasiassa pyörällä ja kävellen. Tässä oli hulinaviikonloppu täällä, kun oli festivaalit, Blockfest, oli vähän enemmän porukkaa liikkeellä ja poliisiautoja, kulkuteitä oli aidattu monesta paikasta, jotta piti vähän katsoa mistä pääsee kauppaan ym. Mutta ohi on..

Laatasta lähtee liimateipit voilla.

 

Ettäpä arvaa mitä minä nysvään. Joo paikkoja asunnossa, taas, siivousta katosta lattiaan. Eli muutan taas yksiöstä isompaan asuntoon. Olen 2 viikkoa raahannut kukkiani ym pientä tavaraa toiseen kämpppään. Alkaa olla pikkutavarat siirretty, huonekalut ja koneet sitten muuttoautolla. Päätimme näinä säästöjen kurittamina aikoina yhdistää asumisen perillisten kanssa. Monesta tämä tuntuu oudolta, mutta kokeillaan tätäkin. 

Samalla pitää hävittää tavaroita ja talvi on sitten aikaa hävittää lisää, koska nyt ei tässä vaiheessa jaksa ottaa kirpputoria tai edes Tori myyntiä. Monta pussillista olen vienyt hyväntekeväisyyskirpputorille ja roskiin. 
Jokseenkin rauhallisesti olen ollut tässä 2 viikkoa muuttamassa, koska ei ole kiire. Väsyttää kyllä iltaisin jo jopa ennen klo 21, eikä nukkumaan uskalla mennä kun joka yö herään joskus puoli 5. 
Vähän hermostuttaa kaikki nämä netissä tehtävät ilmoitukset ja muutokset ja sopimukset, kuten sähkö-. Tänään tein niistä kolme, sitten kävin vähän ulkoilemassa, sain esim tuon kuvan noista kauniista punahatuista ja kävelyä. Loppu ilta voi mennä tvn katselussa sitten, eli jotain rentoutusta.

Lauantaina näin lentäviä esineitä, miten lie tuo väri tullut kuvaan ja tuo lintukin samaan kuvaan, hih.

Kasveja parvekkeelta pitää laittaa roskiin tai kompostiin, tomaatteja yritän kypsyttää ja pilkkoa sitten kompostiin.


Tänä aamuna sain maistella ruukusta mansikankin :)) ja kukkii vielä

Hyvää elokuun jatkoa teille!

lauantai 10. elokuuta 2024

Kivi näyttely

 Ehti jo elokuuta livahtaa äkkiä ja kohta on puolessa välissä ensi viikolla. Koulut alkoivat ja jo alkaa taas Blockfestin alueen rakentelu, eli jytinää on tiedossa taas. Alkaa olla jo vuosi täynnä tässä paikassa asumisessa. Vuosi sitten muutin juuri ennen tätä rokkikonserttia ja taas on ollut kiireitä :))

Elokuun 4. päivä loppui Museokeskus Vapriikissa minusta ihan yllättäen Kivi-aiheinen näyttely. Kävin siellä kesäkuussa kaksi kertaa ja nyt viimeisenä päivänä piti vielä käydä uudelleen. Laitan tähän muutamia kuvia siitä näyttelystä.


 Vuorikidesykerö, tämän nimestä huomasin yllättäen englanninkielisen termin "Cluster" sykerö.  Junkjournalvideoissa tekee moni paperista clustereita, joita ite olen sanonut ryhmäksi tai pinkaksi, jee nyt tiedän että se voi olla myös sykerö.

Malakiitti, yllättäen huomasin seinällä olevasta tekstistä, että malakiittipöly on myrkyllistä ja aiheuttaa hengityksen mukana ja ruuansulatuksen kautta myrkytyksiä, mutta valmis esine ei ole vaarallinen sitten

Nefriitti

Akaattikiekkoja


Ametistiä ja sitriiniä

Kupari

Kuparia, en ole ihan varma esiintyykö kupari noin isoina kerroksina jossain. Huhhuh.

Näyttelyssä oli niin paljon kaikenlaista ihmettelemistä. Miten osataan veistää kivistä noin moninaisia veistoksia. Viimeisenä päivänä siellä oli paljon katsojia

Muutama kuva ensimmäiseltä käynnilta tähän vielä, vaikka ukkonen jyrisee.


Ei ollut ihan oikea tämä iso lisko tässä :))


Vettä on tänään satanut kuin sanonko mistä, kuitenkin päätin pestä parvekkeeen lasit ja jotenkin sain ne pestyä. Mutta päätin että kyllä en enää niin halua tällaista hommaa tehdä. Alkaa vanhuus vaivata. Eipä ole hinkua ollut ulkoilla tänään, on koko viikolla jäänyt kävelyt vähiin ja olen vain pyöräillyt. Kuntosalin irtisanoin jo 2 kk sitten ja sekin aika päättyi jo viime viikolla...saa nähdä löytyykö uusi kuntosali jostain.


torstai 1. elokuuta 2024

Elokuu alkoi

 ...ihan vahingossa ja "huomaamatta". Vaikka alkoi heti tuntua syksyiseltä ilma, en minä sitä valita, ihan raikkaalta tuntui välillä pilvinen ja viilempi sää.

Tässä tulee kuitenkin heinäkuun lopun kuvia, en tunnista tietenkään tuota pörriäistä tuossa siankärsämön kukalla. Kuvaan kuitenkin mitä vaan huomaan ja kerkiän.

Tänä aamuna läksin aikaseen verikokeeseen. Eilen olevinaan varasin ajan,mutta sössin sen koneella, eikä se tallentunut, enkä ollut varma tallentuiko se, eli ei. Mutta kuitenkin pääsin labraan jonottamalla, eikä ollut jonoa, joten sain sen suoritettua.  Kertakaikkiaan joku on muuttunut koneessa, kännykässä tai mun päässä, ettei oikein suju nämä netti hommat, vaan tulee sössittyä, useampia lomakkeita lähettelen tai en yhtään esim.

Viikonloppuna oli järvellä soutukilpailut.

Huomasin parvekkeella uuden kukan

Keväällä kylvin kukkien siemeniä ruukkuihin useanlaisia, niinpä pienenpieni sininen ruiskaunokki pilkisti orvokkien kanssa ruukusta.

Tomaateista olen saanut nauttia nyt, parvekkeella useassa sankossa niitä kasvaa

Paljon parempia kuin ostotomaatit kun malttaa antaa kypsyä ne. TinyTim lajike, eikä ole pieni ollenkaan.


Hatanpään arboretumin kukkapenkkejä

Nyt on ollut taas monenlaista kiirettä ja päänvaivaa, eli käyntejä siellä sun täällä. Mutta eiköhän tää kohta rauhotu vähäksi aikaa. Viikko on mennyt sukkelaan, tai liian nopeastikin torstaihin asti.
 
Senverran kotona sain aikaiseksi, että lopetin sen kirjekuorista tehdyista vihkoista aikaansaadun "junkkarin", siihen tuli nyt kolme "vihkoa" ja kannen tein paperikassista. 

Vihkot edestä

ja takaa

Kynä on merkkinä niiden koosta
Siinä ne ovat kansineen, sidoin ne nyt vain ohuella kuminauhoilla, enkä viitsinyt ommella.
Kannesta puuttuu vielä päällyskuva, mutta se voi jäädä tekemättä. Tulisi liikaa kuvia jos kaikki olisin kuvannut, loput jää mielikuvituksen varaan.
 
Ihan huvikseni etsin kaikki tekemäni junkjournalit tähän kuvaan
Ensimmäinen on vasemmalla ja uusin oikealla.
Vähän vilkaisin ensimmäistä, joskus keväällä v. 2023 olen aloitellut tämän harrastuksen, miten niitä näin monta onkaan tullut tehtyä! Ideoita ja ohjeita olen löytänyt YouTubesta, hyvin hyvin monta tubettajaa olen seurannut varmaan pari vuotta. Pääosin ilmaisista papereista ovat tehtyjä, joitain kuvia tietty olen ostanut, silikonisia leimoja ja värejä ja liimaa. Kismittää kyllä kun ei ole tulostinta eikä leikkureita eikä paljon mitään välineitä, pitää vaan koettaa keksiä ite.
 
 Oikein hyvää elokuun alkua!