maanantai 30. syyskuuta 2024

Syksyn reissu

 Tervehdys näin syyskuun viimeisenä päivänä.

Viileätä on, hyvin hitaasti tämän talon patterit lämpiää, vasta tänä aamuna hieman oli tunnettavissa lämpöä putkissa.  Mutta ehkä se tästä korjaantuu. 

Muutenkin tuntuu olo hyvin väsyneeltä, suorastaan uupuneelta vieläkin, vaikka olen jo kolme yötä nukkunut omassa sängyssä paremmin kuin reissussa.

Käytiin nimittäin viime viikolla Tukholmassa erään "kaverin" kanssa. Edellisestä käynnistä on pitkä aika, ehkä jopa 20 vuotta, silloin mieheni hoiti kaikki järjestelyt.  Kävimme tämän kaverin sukulaisten luona, eikä ollut paljon tilaisuutta käydä Tukholman keskustassa, mutta  kerran käytiin kuitenkin katsomassa maisemia.

Mennessä esiintyi Eino Grön Viking Gracen ravintolassa ja oli kiva seurata tanssiakin.

Näköalapaikalla käytiin katselemassa Djurgårdeniin ja samalla sai nähdä Tukholman keskustan autoruuhkia.

Muutamia kuvia napsin auton takapenkiltä käsin. Oli hurjan upeita rakennuksia, kuninkaanlinnoja ja kullalla koristeltuja oopperataloja ym.



CinderellaII  :D
Sillä ensimmäiselläkin joskus seilattiin aikoinaan
 
 Pois tultiin uudemmalla Viking Glorylla, hytit ja käytävät olivat kuitenki ihan samanlaisia molemmissa laivoissa
Syksy ei ole parasta aikaa matkustaa tuonne, koska ulkona oli pimeää ja sateista. Yhtään ei tullut käytyä kannella katsomassa maisemia, kun satoi. Eikä kummastakaan laivasta voinut ottaa ulkoapäin kuvia (harmi). Glory näytti Tukholman satamassa valoineen hienolta.

Tämä Viking Gloryn kahvila/esiintymispaikka näytti hienolta. Toisessa ravintolassa esiintyi tangokuningatar Heidi Pakarinen, joka orkestereineen piti huikean shoun, mutta juuri kukaan ei mennyt edes tanssimaan silloin eikä kuvatkaan onnistuneet.

Turussa näin junaa odottaessa ekan kerran aamulla Turun linnan, jota ei pimeydessä mennessä voinut nähdä.

Tukholmasta jäi mieleen hirmuiset autoruuhkat ja pitkät matkat kulkea paikasta toiseen. Jossain kauempana kaupungilla yövyttiin, eikä sieltä voinut liikkua muuten kuin autolla. Monenlaista ruokaa ja paikallisia "herkkuja" saatiin ja muutamissa kaupoissa käytiin ja sain vähän ihmetellä edullisempia ruuan hintoja.
Ehkä tästä huokuu pienoinen pettymys, mutta en toki odottanutkaan että menen bilettämään ja kävelemään jonnekin vanhaan kaupunkiin. Ei toki, muuten oli hyvä reissu kuitenkin. Ja ainakin opin paljon ja seuraavan kerran on helpompi mennä Ruotsiin joskus. Saa nähdä. 

Täytyy vain koettaa palata takaisin normaaliin ja enempään liikkumiseen
 
Lehdet putoaa Arboretumissa
ja Viimeisä ruusuja voi kuvata Hatanpään arboretumissa
 

1 kommentti:

  1. Upeita on laivat nykyisin. Kävin vuosia vuosia sitten Tukholmassa ja kauhistuin laivan meininkiä. Kun laiva irtosi satamasta, alkoi hillitön ryyppääminen ja biletys. Oli viikonloppu ja varmasti se vaikutti.
    Tukholma on kaunis kaupunki. Minä värien ystävänä ihailin niitä vihreäksi muuttuneita kuparikattoja.
    Meillä on ollut yöpakkasta nyt. Kyllä tuntuu hyytävän kylmältä tämä kesän loppu.

    VastaaPoista