maanantai 9. heinäkuuta 2012

Tervehdys

Mullahan noita sormustinkukkia on tänä kesänä kasvanut ennätysmäärin. Katselin vuoden vanhoja kuvia, niin silloin oli ollut noin alle 10 kpl varsia. Johtuikohan siitä, kun viime kesänä kaivoin ja jaoin siinä penkissä keskellä kasvavat narsissit ja tuli lannoitettuakin niitä.


On siinä jokunen nauhuskin (ehkä valtikkanauhus) ja narsissien sekaan istutin keväällä gladiolukset. Hengissä nekin ovat vielä, vaikka ei juuri niitä näykään noiden sormustinkukkien takaa. No ensi vuonna ne sitten jo häviävät varmaan, pikkutaimia on jonkinverran.

Tänään satoi illalla vain vähän täällä. Olisin kaivellut vielä tuota edellistä penkkiä, vielä revin siitä vuorenkilvet reunoista, muokkaan juuret pois ja istutan takasin osan. On jo aika ottaa nekin kasvit pos, kun maa oli ihan kivikovaa niiden alla. Hirveä kasa jää poisviskattavaksi vuorenkilpiä.
Oli pakko lopettaa sen penkin kaivelu, koska mun piti tyhjentää komposti ja siihen penkkiin oli ainoa paikka, mihin sitä voi laittaa. Niinpä laitoin sinne pohjalle lannoitukseksi kompostit sinnetänne.
Ärsyttää kun en ole löytänyt siihen uusia kukkia vielä. Syksyllähän niitä tulee enemmän myyntiin. Täytyy vaan malttaa mielensä.

Laitoin tänään tukikepit maisseille, koska tuuli kaatoi ne, vaikka eivät vielä ole kovin korkeitakaan. Yritän ottaa kuvia, kunhan kerkeän.
Hyvää viikon alkua!

3 kommenttia:

 1. Kerrassaan upeet Digitalikset. Multa on hävinny kaikki valkoiset ja se surettaa. Ilmeisesti noi lilat on jotenkin niin voimakkaita, että valkoiset väistyy :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se olla niinkin, tai sitten ihan miten sattuu siemenet itämään. Ja ne voi hävitäkin, jos kitkee liian innokkaasti taimia pois. Ei koskaan tiedä minkä värisiä sattuu tulemaan.

   Poista
  2. Ja Tervetuloa lukijaksi Amalia.

   Poista