tiistai 19. maaliskuuta 2013

Jospa kohta lämpiäisi

Olipa hyytävän kylmä eilen, kun ajelin polkupyörällä kirjastossa ja postissa käydessä. Tulomatkalla kun itätuuli puhalsi suoraan edestä, luulin jäätyväni. Kotipihaan tultua ( on suojassa itätuulelta ) ilma oli ihan siedettävän lämmin. Ei ne säätiedotuksissa turhaan varoittele kylmästä viimasta.
Olokin alkoi tuntua flunssaiselta ja kurkku kipeältä. Keitin auringonhattuteetä ja nappasin D-vitamiinia ylimääräisen annoksen, niin tuntuisi menneen ohi toistaiseksi.

Minulta ne jäivät revontulet näkemättä kokonaan. Oli täälläkin niitä näkynyt. Kävin kyllä katselemassa toissailtana ja eilenkin, eikä näkynyt kuin kuun sirppi ja tähtiä.

Viikonloppuna laitoin oven vieressä olevan kranssin keväisempään kuntoon. Ihmeen hyvin on tuo korallikanukan oksanpaloista liimattu kranssi kestänyt talven pakkaset.


Täällä ei vielä näytä lumet sulavan (maata ei ole vielä näkyvissä). Tämän räystään alta ne alkavat ensimmäisenä sulaa, nyt vaan räystäät tippuu yllä pään...eikä haluta mennä alle seisoskelemaan :)Mukavaa Minna Cantin ja tasa-arvon päivää. Radiosta kuulin näitä vietettävän tänään.
Luulin, että lehdissäkin olisi ollut juttuja Minna Cantista tai tasa-arvosta, Hesarista luin vaan yhdestä kolumnista romanialaisen kerjäläisen tasa-arvosta (tai tasa-arvon puutteesta). Enkä muuta löytänyt aiheesta. En kyllä itsekään tiedä paljoa Minna Cantista, vaikka olenkin Kuopiossa kulkenut monesti hänen entisen kotitalonsa ohi, nähnyt patsaan ja jonkin hänen elokuvansakin katsonut. Varmasti hän on ollut aikanaan topakka nainen.

Paljon kiitoksia kaikille kävijöille, on jo yli 7000 kävijää ollut täällä blogissa. Kohta on vuosi siitä kun aloitin tämän kirjoittelun ja olenkin miettinyt arvonnan järjestämistä pääsiäisen aikoihin joskus viikon päästä.

Mukavaa päivän jatkoa!


7 kommenttia:

 1. Kaunis kranssi. Täällä oli myös eilen ja on tänäänkin ihan hyytävä ilma. Kamalan kylmä tuuli, vaikka aurinko paistaa.

  VastaaPoista
 2. Hyvännäköinen pääsiäiskranssi! Kyllä tosiaan oli jäätävä viima, kun kävelin töihin.

  VastaaPoista
 3. Minäkin luin tuon samaisen tasa-arvoa käsittelevän kolumnin Hesarista, mutta ei siellä mitään muuta Minna Canthista ollut. Radiosta sen sijaan on tullut monenlaista aiheeseen liittyvää.
  Komeita jääpuikkoja, ei tosiaan parane mennä alle seisomaan.

  VastaaPoista
 4. Kranssi on tosi kaunis.
  Hyä etten posti reissulla jäätyny, ihan kauhea tuuli, missä kevät???

  VastaaPoista
 5. Hyvä,kun panit kuvan pirtsakasta kranssistasi. Pitääkin muistaa käydä keräämässä pajunkissoja pääsiäiskranssia varten.

  Eipä ole juurikaan maata näkyvillä täälläkäänpäin :C

  VastaaPoista
 6. Suuret kiitokset kaikille kommenteista! Pajunkissoja minäkin kahlasin hakemaan, vaikka ovat omalla pihalla, sai kahlata tarpeeksi.

  VastaaPoista