maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kevättä ilmassa!

Pajunkissat alkoivat kasvaa maljakossa (ja pölistä) liikaa jo palmusunnuntaina, joten tänään piti heittää nämä jo pois. 
Ihmettelen tätä nopeaa heräämistä, koska ne olivat niin kuivia ja käppyräisiä muuten. 
Taitoin ne kotipihan revenneestä pajusta. 
Samana päivänä otin myös siperianhernepensaasta oksia, eikä niissä näy kuin turvonneet silmut vasta.

Muutenkin keli alkoi näyttää jo aika mukavalta tänään, aurinko paistoi. Autotiet ovat jo sulat ja rapa roiskuu.Kirppareilla käytiin tänään kauppareissulla. Olisihan siellä aika kulunut mukavasti, mutta kun isännän kanssa oltiin, eihän sinne saanut jäädä pitkäksi aikaa penkomaan.
Löysin vain tämän liinan 20 sentillä, jos ompelen siitä syrämmiä Rynttyliisan arvonnan innoittamana (en kuitenkaan niitä arvonnassa voita) :)


Olisi ollut kirpparilla myös punaisesta pitsistä tehty pusero, ihan hyvä ois ollut tuohon "syränten" ompeluun, siinä oli hintaa 1 €, vähän harmittaa kun en ostanut sitä. Muuten näihen kirpparien hinnat olivat aika vaihtelevia, oli ihan kaupan hintoja laitettu tavaroille. Huonekalut olivat minusta aika kalliita, kuntoonsa nähden, vaikka niissä oliskin ollut alennusmyynti.

Kävin sitten ajelemassa polkupyörällä ja vein pääsiäiskortit postilaatikkoon ja kirjastoon palautin "pupukirjan". Otin kyllä kopion pupuohjeesta, jos vielä innostun tekemään niitä.
Jotenkin on sellainen olo, jotta ei oikein tiedä mitä alkaisi tekemään. Bambu-lanka loppui, enkä muistanut sitä edes katsoa kaupasta. Bambu-lanka on kyllä miellyttävää neuloa ja virkata, ihanan pehmeää.
Ei oikein huvita neuloa enää sukkia, eikä mitään muutakaan. Ei huvita ommella, tai jos nyt sit niitä sydämmiä kokeilis tehä.


Nyt on mulla kokeilussa kaksikin "tiskirättiä" (näistä reunimmaiset), toinen virkattu ja toinen neulottu. Jostain luin, että niitä pitää pestä kolme kertaa, ennen kuin arvostellaan. Niinpä en vielä arvostelekaan, uutena niistä lähtee nukkaa jonkinverran.

Tervetuloa uudet lukijat ja osallistukaahan arvontaan kaikki täällä vierailijat!

Mukavaista pääsiäisen odotusta kaikille!


10 kommenttia:

 1. Mä olen tykästynyt noihin bambu tiskirätteihin käytössä. Hiukan saa enemmän rutistaa et saa kuivaksi mut muuten tykkään kyllä käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oon minäkin tykästynyt, vaikka muutaman päivän oon kokeillut. Voi olla että ihan nokisinta paikkaa en raaski pyyhkiä niillä, enkä viskata poiskaan nii herkästi kuin jotain massatuotetta.
   Tervetuloa lukijaksi Niina!

   Poista
 2. Pitää kokeilla jossain vaiheessa noita bambuliinoja,kun monet tuntuvat niistä kovin tykkäävän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäs joskus kokeilla niitä kankaisinakin, kun tulee vastaan pitää ostaa tai tilata.

   Poista
 3. Mää en viitti ikinä laittaa pajunkissoille vettä, ne kun tullee niin äkkiä tommosiks pöliseviks. Ilman vettä säilyisivät vaikka seuraavaan pääsiäiseen. Joskus on käynykki miälesä säästää, sit on tullu semmonen hölmö olo, että mitä mää oikein just aattelin.
  Niin ja kiitos arvonnan mainostamisesta. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minä hölmö, ei tullut mieleenkään tuollanen, ettei veteen laita :)
   Kaadoin veden pois ;)

   Poista
 4. Sama täällä, en koskaan laita pajunoksille vettä, pysyvät kissat valkoisina, eikä tarvitse alkaa aivastelemaan,allergia oireiden takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no en minäkään nyt enää laita vettä!

   Poista
 5. Pyöräilit postilaatikolle? Eikö ollut liukasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, aloitin pyöräilyn taas talvitauon jälkeen. Noin 3 km on kirjastoon matkaa yhteensuuntaan. Pyörätiet on aika hyvässä kunnossa, tasaisen lumiset. Eivät ole vielä sulaneet täällä vetisiksi (ja sitten jäätyneet kirkkaalle jäälle). Hiekkaakin olivat levittäneet siihen.

   Poista