lauantai 13. syyskuuta 2014

Väriterapiaa

Ihana viikonloppu on taas koittanut, ja aurinko paistaa. Puut näyttävät vielä aika vihreiltä, vaikka osa lehdistä onkin jo pudonnut ja joissakin on kauniita ruskan värejä.

Paljon kiitoksia kommenteista edelliseen kirjoitukseen, miten lie viikko taas hurahtanut, etten kaikkia blogeja ole kerennyt lukemaan, mutta hyvä kun on taas yksi viikko takana.

Eilenillalla ja yöllä satoi, joten pitää vielä odotella ennenkuin lähden metsään katselemaan löytyiskö puolukoita.
Jotenkin minusta nyt näyttää niin kauniilta tää vaaleanpunainen väri, pidän melkein joka päivä vaaleanpunertavaa puseroa :) Kait se vähentää sitten aggressiotakin.
"vaaleanpunainen
Vaaleanpunainen rauhoittaa ja lisää hellyyden tunteita. Vaaleanpunaisen on havaittu vähentävän ruokahalua.

Vaaleanpunaista on käytetty mm. rauhoittamaan aggressiivisia vankeja. Erään tutkimuksen mukaan erään kellertävän vaaleanpunaisen sävyn (Pepto-Bismol) ympäröiminä vankien on lähes mahdotonta ilmaista aggressiivisuuttaan, mutta aggressiivisuus kuitenkin kasautuu ja purkautuu myöhemmin voimakkaampana.

Vaaleanpunaisen inho kertoo pahasta olosta ja läheisyyden ja turvallisuuden puuttumisesta."
Lainaus coloria.net  sieltä löytyy tietoa myös muista väreistä.
Vihreä on toinen väri, jota joskus kaipaa ihan kummallisesti.


Tässä vielä viimeviikkoisia kukkijoita,  ihanasti vielä kukkii, kun on ollut lämin ja aurinkoinen viikko.Inhottu kurtturuusu on kyllä kaunis sekin ja pikkupensaassa alkaa marjojakin olla. Pitänee maistella noitakin :)
Eilen keitin kaalisoppaa ja nyt lähden syömään sitä :)
Ulkonahan olisi vaikka mitä puuhaa, joten sinnehän sitä on suunnattava sitten. Kotisiivouksetkin ovat ihan rempallaan ja ikkunat pesemättä. "Suutarin lapsella ei ole kenkiä :)"
Yritän tässä aktivoitua tämän bloginkin kanssa ja lukea teidän kuulumisia enemmän :)

Hienoa viikonloppua teille kaikille!


10 kommenttia:

 1. Kauniita kukkia! Tykkään vaaleanpunaisesta ja vihreä on ehdoton lempivärini. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Pinkki ei ole ihan lempivärini, mutta kukissa se on kauneimmillaan.

  VastaaPoista
 3. Kaunista väriterapiaa.
  Ihanaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 4. Kyllä nyt pitää nauttia näistä kauniista syyspäivistä ja väriloistosta, kerkiää näitä blogeja lukea ja päivittää sittenkin kun on pimeää ja kurjaa:))
  Oikein ihanaa viikonloppua

  VastaaPoista
 5. Tuntuu, että kaikista kukista saa väriterapiaa. Väriin katsomatta. Pinkistä kyllä tykkään. Pidän myös kurtturuusuista. Niitähän on monenlaisia. Eihän se oikeastaan ole kurtturuusun vika, että siitä on tullut haitallinen vieraslaji. Tuskin kasvit ajattelevat, että lähdenpä nyt tästä leviämään ja valloittamaan Suomea ja viemään tilaa alkuperäiskasveilta. Eiköhän tässäkin ole ihmisellä oma osuutensa.

  VastaaPoista
 6. Kyllä nyt on ollut niin kauniita ilmoja ainakin täällä etelässä päin kannata olla ulkona
  sitten syksypimeellä kerkiää olla koneen äärellä. Vaalean punainen on kyllä kukissa kaunis
  vihreästä pidän enemmän.Kukissa kaikki värit ovat kauniita.Mukavaa lauantai iltaa Emilie

  VastaaPoista
 7. Kurrtturuusu on minunkin mielestäni turhan paljon parjattu kasvi. Se kukkii remontoivasti lähes koko kesän ja kukkien tuoksu on ihana ja kesäinen. Kimalaiset ja mehiläiset rakastavat sitä myös. Kurtun marjatkin ovat yksi parhaimpia C- vitamiinin lähteitä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos tuosta linkkivinkistä täytyypä käydä kattomassa. Nyt kyllä riittää kukkijoita vielä kun on niin mukavan lämmintä!! Hienoa! Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 9. Kaunista! Tykkään vaaleanpunaisesta kukkien värinä. Ilmankos sitä kevättalvella jo kovasti odottaa nurmikon vihreyttä:)

  VastaaPoista