keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Tervehdys!

Onhan tuota puuhaa riittänyt. Puuhommia ja kukkapenkeille olen kärrännyt multia, nurmikon tasoittelua ja haravointia on riittänyt. Ja haketusta, tuntuu ettei risut lopu ollenkaan :)

Tänään näyttäisi olevan enemmänkin "lepopäivä", ainakaan ei hakettamaan ole asiaa sadepäivänä

Talvi rikkoi monta terijoen salavaa, joten puuhommia on tehty. Mies kaatoi useamman salavan, osan kokonaan pois ja osan tapille ja muutamaan jäi laiha ruipelo, josta sitten näkee tuuhettuko se vai kaadetaanko sekin. Jos jättäisi sellaisen torson pystyyn, siitä kasvaisi sellainen "luuta", niitähän näkee tuolla joissakin pihoissa. En oikein tykkää siitäkään.
Unkarinsyreeniä piti myös kaataa rankasti, saanpahan siihen lisää tilaa istutella jotain muuta :)

Ice Follies
 Tähän minä olen nähtävästi ajatellut sini-valkoista "teemaa", vaikka eihän nämä narskut olekaan valkoisia. Kauniita ovat kuitenkin nämä ensimmäiset narsissit. 
Vieressä on valkeat tulppanit nupuillaan

Koivuihin oli viime yön aikana tullut vähän lehtiä. Ainakin tähän koivuun, ei kaikissa ole vielä tämän kokoisiakaan lehtiä. Kirvatkin ovat tulleet. 
Mahlaa ollaan valuteltu nyt vain yhdestä puusta, vaan ihan riittävästi on tullut, pari viinipullollista/pvä. Vaan kohtahan se tiputus loppuu.


Näytti aamulla jo paljon vihreämmältä kun ulos katsoin :)

Kirjosiepot ovat tulleet etsimään pönttöjä, ensimmäisen näin äitienpäivänä 10.5.
Samoin ensimmäinen pääskynen lensi ja liversi silloin, voi ihanuus. 
Nyt on ilma kylmennyt ja sateinen, eikä ole näkynyt enemmän pääskysiä.

Tuntuu ettei mikään kasva. Nämäkin samettikukat ovat olleet tämänkokoisia varmaan kuukauden.

Tomaatit ovat vielä aivan ruipeloita
alkaa vähän tympimään nämä esikasvatukset.

Eihän täällä ei voi vielä mitään ulos laittaa, vielä on liian kylmä kasvimaatakin laitella. 
Rikkaruohoja olen kaivellut sieltäkin pois.
Kukansiemeniä kylvin vähäsen, kehäkukkaa, ruiskaunokkia, kirjokakkaraa ja silkkiunikkoa.
Kehäkukat ainakin pärjää, näkyy niitä jo kasvavan jossain kasvimaalla itse kylväytyneenä.

Gladioluxet ovat kyllä kasvaneet ja liljan alut ovat vielä mulla myös purkissa kasvamassa, kun en ole päättänyt mihin niitä istutan.
Penkissä kyllä ovat melkein kaikki puuliljat ja muutkin nousseet. 
Joten toiveissa on tuoksua kesällä:)

Näyttää tuo sade jo menneen ohi, pitää lähteä taas risuja kärräämään, siinä ne kuivuvat :)
Moi vaan!

12 kommenttia:

 1. Jospa se kevät tästä hiukan lämpenisi. Aikalailla koleaa ja tuulista on ollut.
  Onneksi on kuitenkin sellaista hommaa pihalla,että pysyy hyvin lämpimänä,kun niiden parissa hääräilee :D

  VastaaPoista
 2. Sinulla onkin jos jonkinlaista askaretta meneillään siellä ja niinhän se tuppaa olemaan näin keväällä. Täällä meilläkin on kaikki kasvu todella paljon myöhässä näiden surkeiden ilmojen vuoksi. Pihankin on saanut haravoida useampaan otteeseen, kun puista irtoaa tuhottomasti oksia ja risuja näillä tuulilla.

  VastaaPoista
 3. Juu ei kyllä raski vielä mitään laittaa ulos kasvamaan, kun kelit on niin hyytäviä. Mutta eipä tarvinnu kuin yhden aurinkoisen päivän väliin, niin koivut muutti hetkessä muotoaan kauniin vihreiksi. Se on aina niin ihanaa. Eikä mikään muu vihreä oo niin kaunis kuin se mitä luonnosta just keväällä löytyy.

  Monenmoista kasvua on sulla siellä tuloillaan. vähän nöyräksi vetää mun kolmen siemenperunan istutukset :D

  VastaaPoista
 4. Toivotaan parempia säitä, minäkin kun pääsen muutamaksi päiväksi taas kotiin tässä välillä, niin olisi kiva olla pihalla :)

  VastaaPoista
 5. Vihreää on meilläkin mutta nyt tuntuu näiden muutaman kylmän päivän jälkeen, että kasvu pysähtynyt. Vettä on satanut reilusti. Nyt kun tulisi lämpöä, niin kyllä kasvit tykkäisi.

  VastaaPoista
 6. Kylmää, viimaa, sadetta kaikkea muuta täälläkin kuin aurinkoa..ei ole paljon tehnyt mieli mudassa möyriä..mutta lämpöä ootellessa oli mukava katsella kuviasi..kiitos!

  VastaaPoista
 7. Tässä vaiheessa taimipurkit alkaa tosiaan tympiä. Varsinkin, kun lämmöstä ei ole lupaustakaan. No, on tämä kevät aika ihanaa nopeudesta huolimatta.

  VastaaPoista
 8. Täälläkin on aika koleaa, mutta luonnon vihreys etenee kovaa vauhtia

  VastaaPoista
 9. Mukavia kevätpuuhia ja kuvia.
  Ai, ihana, sinulla on gladioluksia kasvamassa. Ne ovat kyllä upeita!

  VastaaPoista
 10. On se kyllä todellakin hidasta tämä kevään eteneminen, heh, mennäänköhän me suoraan syksyyn ja kesä jää välistä kokonaan ;-P
  Ja sama täällä, kuukauteen ei ole tapahtunut mitään taimirintamalla, onneksi sain purkit ja purnnukat vappuna kasvariin, jurokoot siellä!

  VastaaPoista
 11. Ihania tekstejä kaikilla muillakin...jurotusta jurostusta ja ykskaks kaikki ovat valmiina maahan laitettavaksi...näin meilläkin joka vuosi ja sen tietää mutta aina tuo jurotus on niin kestämätöntä, lieneekö malttamattomuudella joku osuus asiaan? Muovihuoneeseen tai avomaalle ei taimia voi vielä laittaa, viime vuonna oli hyytävän kylmää vielä juhannuksena, joten meillä siis Pirkanmaalla kesäkurpitsat pääsivät avomaalle heinäkuussa ja se on enkka! Mutta meilläkin taimet ovat kaikki lasihuoneessa, toivotaan että ilma alkaisi lämmetä eikä tulisi takatalvea!

  VastaaPoista