sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Talvinen viikonloppu

Tämä toinenkin Lintujen Pihabongaus-päivä alkaa hämärtyä.  Ainahan se on niin, että silloin niitä lintuja ei olekaan niin paljoa kuin muulloin. Itseasiassa ruokatarjoilukin väheni, kun pähkinät loppuivat, enkä muistanut ostaa. Mutta vielähän nuo jotkut linnut ovat vierailleet kuitenkin. Keltasirkkuja, pikkuvarpusia, sini-ja talitiaisia, käpytikka ja eilen pölähti ensimmäistä kertaa tänä talvena iso parvi tilhiä tuohon puskaan.

Eihän niitä mitenkään saa kuvattuaSää onkin ollut lauhaa, katolta ovat lumet taas pudonneet, 
eikä oikein kunnolla enää näe ulos mistään ikkunasta

Siinä on mun ainoa pelargoni, joka alkoi kasvattaa ohuita versoja. En oikein tiedä mitä sille pitäisi tehdä, valo on mikä on ja mullat kyllä vaihdoin eilen. Meni syteen tai saveen :)

Lumitöitähän tässä on saanut tehdä monta tuntia päivässä, raskasta lunta lapioida, kun on pakko päästä uloskin. Pitäisi kulkureitit olla jotenkin kulkukunnossa. Ei ole ollut tällaista lumikaaosta muita talvina. Monestikohan olen taas päättänyt muuttaa kaupunkiin ennen seuraavaa talvea, Hyvin monesti!

Siinä sitten väli/lepoaikojen  tekemistä. 
Muutama kirja luettavaksi, hain loppuviikolla kirjastosta.
Tuntemattoman naisista olen jo lukenut melkein loppuun. Aika rankkaa luettavaa on, mutta näinä aikoina muutenkin muistellaan menneitä aikoja 100 vuotta sitten.

Tammikuu on lopuillaan ja hyvä niin.
Kuuta olen viimeaikoina kuvailut tosi vähän, kun en ole nähnytkään. Paitsi tämän, nyt jo tuosta kasvaneen kuun jonakin pakkaspäivänä näin.

Tänä iltana sitten selviää lopullisesti kuka valitaan Suomen presidentiksi seuraavaksi kuudeksi vuodeksi. Itseasiassa  nuo vaali-haastattelut aamusta iltaan ovat jo alkaneet tympiä. Silloin loppui kiinnostus kun kävin ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä piirtämässä numeron.
Tään illan jälkeen sitten alkaa se jälkipuinti, toivottavasti se ei kestä lopputalvea.
Hei, hei ja koettakaa pysyä liukkailla keleillä pystyssä!


4 kommenttia:

 1. Jep, tänään selviää. Täällä on nyt ollut monta harmaata päivää putkeen.

  VastaaPoista
 2. Taisi kaikki linnut tulla bongauspäiväksi teille, kun siellä on noin paljon lintuja. Eilen näin sentään ihan mukavasti lintuja. Onneksi, sillä tänään anti oli surkeaa.

  VastaaPoista
 3. On sinullakova homma lumitöissä. Minä jouduin ne jättämään kokonaan miehelle, kun selkäni meni niin kipeäksi.

  Yhtään vaaliohjelmaa en katsonut, ääneni kävin antamassa ja arvasin, että näin käy, Sauli jatkaa.

  VastaaPoista
 4. Kyllä teillä on siellä lintuja. Ja lunta tuntuu olevan riittävästi. Hyvää alkavaa viikkoa .

  VastaaPoista