lauantai 7. marraskuuta 2020

Vähän uutta ja vanhaa

 Kiitokset ensinkin kommenteista edelliseen postaukseen!

Tänäänkin oli hieno ulkoiluilma, mutta en nyt jaksanut lähteä pitkälle lenkille.

Aamulla tuntui hienolta herätä valvotun yön jälkeen aamulla aurinkoiseen keliin ja parvekkeelle kahville!
Kävin sitten kaupassa ja olo tuntui tokkuraiselta, kun taas valvoin yön, kun jostain naapurista kuului karjumista useaan otteeseen yöllä, eikä mulle uni tullut silmään ennenkuin joskus klo 2:n jälkeen. 

Väsytti, mutta ei kuitenkaan päivällä saanut nukuttua, kun en yleensäkään pidä ettoneita päivällä.

Mistä saisi sellaiset korvatulpat, että saisi nukkua, eikä ne painaisi?  Ja mistä saisi sellaisen asunnon, että  yöllä olisi hiljaista. Päivisin täällä on hiljaista.

Eilen oli myös aurinkoinen ja lämmin päivä ja kävin pyöräilemäsä, niinpä taas tie vei Plantageniin ja 3 pientä kasvia läksi mukaan.

Mulla on ollut mielessä tehdä lasipurkkiin kasviterraario, mutta en muistanut lähtiessä katsoa sen purkin kokoa tarkemmin. Muistelin sen olevan vähän isompi, mutta olikin 3 litran purkki ja tuli vähän liian isot kasvit ostettua, muttaa jos eivät mahdu niin saahan niitä pois otettua.

Tätä sohrasin eilen illalla :D
Siihen sitten laitetaan kansi ja kasvien tulisi elellä siellä sisällä omissa oloissaan. 
Ei ole kokemusta, en tiedä kuin käy!

Valkea marraskuun kaktus kukkii, 💖😍 laskin ainakin 27 nuppua. 

Eilen illalla kävin pimeällä kävelemässä ja koetin kuvata kaupungin valoja, 
nämä nyt näyttivät ihan entisenlaisilta.



Tänään en sitten jaksanut kunnolla lenkkeillä, mutta hienot pilvet oli kyllä parvekkeeltakin katsellessa.

Piti kuitenkin vähän kaupassa käydessä kävellä puistossa.

Nämä vanhat lehtikuuset eivät taivu tuiskussa eikä tuulessa

Oikein hyvää Isien päivää, jos kellä on isä 
Mulla ei ole juhlien aihetta, en edes haudalle voi vielä kynttilää.

Mukava viikonloppua!




10 kommenttia:

  1. Ihania kuvia🌞 Minulla on 90-vuotias isä,häntä käyn huomenna tervehtimässä. Aikuisten lasteni isä kuoli 3 vuotta sitten.Nuoremmalle pojalle laitan myös onnittelut, on 2-vuotiaan isä.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti purkki-kasvatus onnistuu, en ole itse koskaan kokeillut.Itse olen nyt kaksi kukkaa heittänyt pois, kun niissä oli ihan kuin hometta lehdissä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, olen paljon katsellut asiasta juutuubi ideoita, mutta kun ei kaikkia tarvikkeita ole saatavissa. Mutta kai ne kasvaa vähemmälläkin.
      Mullakin on tullut sitä harmaata (härmää?) siihen tulilatvaan. Kait se menee roskiin, jos ei löydy siihen lääkettä millä saa pois.

      Poista
  3. Hienoja kuvia. Isääni käytiin tänään tervehtimässä, muisti hänellä on jo aika huono. Vielä tunnistaa meijät. Mielenkiintonen kokeilu purkissa kasvattamisessa. Jätätkö ilimaaukon kanteen jotteivat homehu kasvit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää vointia isällesi!
      Vielä en ole laittanut kantta siihen purkkiin. Enkä tiedä pitäisikö sitä kastella vai ei. Yuutubi videoissa ainakin pidetään purkit kiinni. Mutta katsotaan.

      Poista
  4. Kauniisti kukkiva marraskuunkaktus ja hienot kuvat.

    VastaaPoista
  5. Jos keksit, mistä sellaiset korvatulpat tosiaan löytää, jotka peittää ylimääräiset äänet ilman, että alkaa kuulua kohinaa oman pään sisältä, niin vinkkaa ihmeessä :).

    Ja nyt olen kyllä kateellinen, kun sulla on siellä Plantagen pyöräilymatkan päässä. Justiin yhtenä päivänä tässä katselin isoja viherkasveja, joita sieltä saisi mun mielestä järkevään hintaan, mutta lähin myymälä on suuntaan tai toiseen vajaan sadan kilometrin päässä. Plaah.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei oikein tule lähdettyä niitä korvatulppia etsimään, ennenkuin on ihan pakko. Olen niin tumpelo, etten voi tilata niitä mistään. Pitäisi voida nukkua niiden kanssa kyljellään, nyt koetan siirtää yhtä pientä korvatulppaa päällimmäiseen korvaan, ja tietäähän se että se haittaa unta.
      Joo plantagen on ja kyllähän siellä on paljon isoja kasveja. En juuri niitä itse katselekaan kun on niin pieni asunto, alkaa olla nyt täynnä mun paikat kun vielä parvekkeelta pelargonit otan sisään. Peikonlehtikin on mulla ruokapöydällä, onneksi se on vielä pieni, mutta pitäisi sille löytää joku muu paikka. Tai joku valo ostaa jotta saisin sen asunnon takanurkkaan.

      Poista