torstai 13. toukokuuta 2021

Kesää ilmassa

 Onpa nyt puutarhaharrastajien unelma-aikaa. Kaikilla on niiin paljon puuhailtavaa pihalla. Mulle tämä on melkeimpä vuoden pahinta ikävän aikaa. Ei uskalla katsella menneiden vuosien pihakuvia, vaikka kännykässä "kuukkeli" kuvat niitä tarjoilee vuosienkin takaa. Mennyt on mennyttä, eikä voi mitään. Pitää vaan ihailla kevään ja kesän tuloa tuolla muiden pihoilla ja puistoissa. 

8.5. lokki rannalla

 Viime lauantaina kävin Rauhanniemessä pyöräilemässä vaihteeksi, kun jatkuva kävelykin on niin vaikeeta, kovat asfaltit ja jalat kipeenä. 

8.5.21 Näsijärven rannalla
ei kunnolla paistanut silloin aurinko vielä

Äitienpäiväksi tein juustokakun pitkästä aikaa ja kyllä olen sitä mieltä, että normaali kermakakku olisi ollut parempaa. Mutta oli riittävän pieni tämä, joten tuli hyvin syötyä, kun kävivät "lapsetkin" osansa syömässä :)
Kevään etenemistä kuvattu 10.5.  Pyhäjärven rannalla ja jossain kaupungilla.
Kohta on koivuissa paras lehtien nousu ohi ja tuomet kohtapuoliin, ehkä jo nyt kukkivat. 
 
Eilen tosiaan kävelin vaan tuolla helteessä. Kävin ihan tarkoituksella kysymässä jos pääsisi lääkärille, joka vois nähä itseä paremmin mikä mun jalkoja vaivaa. En tietysti osaa valittaa tarpeeksi, niin sain vaan hoitajallle ajan yli viikon päähän. (seuraavan kerran kyllä täytän netissä "vaiva"lomakkeen, ehkä niin pääsee paremmin)
 
Sain eilen lähdettyä myös etsimään uusia lenkkareita, ja onneksi sattui olemaan myyjä joka sitten etsiskeli erilaisia malleja, joska ei se ihan heti löydy sopiva. Pitää tänään kokeilla miten niillä kävely sujuisi. Olen jo oppinut, että vaikka kaupassa kenkä tuntuu sopivalta, se ei ehkä olekaan hyvä kävellä.

Koetan nyt lisätä särkylääkettä, magnesiumia ja kipuvoiteita yms, jotta saisin edes yöllä nukkua. Viime yönä nukuin kyllä, jes.
 

Sattui kaupassa käydessä olemaan edullisia ruusuja, niin pitihän ostaa kimppu näitä. Vaikka eihän ne pitkään kestäkään, mutta jäähän kuvat jäljelle. 
 
Pitää vielä sanoa, ettei ole edennyt mun muuttoasia vielä. Eli sellainen ajatus tuli eteen, koska luulen tai uskon, että asuminen tässä vaikeutuu, kesäisen kuumuuden lisäksi pölyllä ja melulla, koska samalla pihalla oleva iso kerrostalo puretaan. Siinä menee kesä, ja sitten useampi vuosi rakennetaan uutta isompaa tilalle. Kun ei ole oma asunto, voisi hyvin etsiä uuden kämpän jostain, missä ei olisi kaivuri seinän takana. Paljon on nyt vapaita asuntoja, mutta en halua ihan kauas toisellepuolen kaupunkia mennä, vaan kuitenkin vähän kauemmaksi keskustasta. Anskattoony, jospa se tästä!


Hyvää toukokuun jatkoa ja kiitokset kommenteista!


4 kommenttia:

 1. Ikävää kun olet joutunut pihasta luopumaan ja näin keväällä tuntuu varmaan tosi pahalta. Toivottavasti löydät mieleisesi asunnon. Voisikohan rivitaloasunto olla sinulle sopiva? Ja vielä pidän peukkuja että sopivat kengät löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! Olisihan se rivitalo mukavampi, mutta ei näillä seuduin niitä usein ole tarjolla.
   Olen nyt parina päivänä kävellyt uusilla lenkkareilla, vaikuttaa vielä ihan hyviltä.
   Tänä aamuna tuli vasta mieleen, että voihan nämä mun kummalliset jalkavaivat olla korona rokotuksen sivuvaikutuksia. Niin outoja tuntemuksia jaloissa on ettei ennen ole ollut.

   Poista
 2. Mainio tuo lintukuva ;) topakkana hän siinä katselee.
  Toivottavsti löydät kivan asunnon pienellä etsimisellä.
  Minä valitsen aina juustokakun kermakakun sijaan, jos on mahdollisuus. Rrrrakastan niitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se vaan tuijotti kun sitä lokkia sihtasin kännykällä. :)
   Minä olen myös tykännyt juustokakusta, nyt oli varmaan ohjeessa tai tekijässä vikaa.;)) (unohin pohjasta sokerin kokonaan esim)

   Poista