maanantai 24. toukokuuta 2021

Odottavan aika on pitkä

 Aloitanpa tämän viikon nyt näissä blogihommissa, kun en oikein osaa tehdä muutakaan. Mitä nyt siivonnut ja laittanut roskiin jotain ja kierrätykseen lasipurkkeja. Kukahan kumma niitäkin keräilee isot kasat. En minä ainakaan säilömistä varten säilytä. 😀😊 

Vaikka tänne muuttaessa hävitin paljon tavaraa, niin huomaan että 2 vuotta ovat varastossa lojuneet jotkut tavarat, enkä ole niitä tarvinnut. Vaatteitakin siellä oli pukupusseissa, ne kävin hakemassa parvekkeelle tuulettumaan. Viime talvena kyllä olisin voinut villapaitaakin käyttää, mutta en viitsinyt lähteä etsimään varastosta.
Nyt on koetettava päästä niistä,  ainakin osasta eroon, kunhan katson edes mitä siellä on. 

Viimeksi ostettu ruusukimppu rupsahti alta aikayksikön, niin laitoin ne varsineen kukka alaspäin kuivumaan, niin nyt ne kestää varmaan muuttoon asti. Hauraita ovat, mutta ei rupsahda nyt enää :)

Olen pakannut ensin talvivaatteita yms, mitä en luule tarvitsevan.  En oikein osaa vielä pakata kunnolla järjestelmällisesti. Olen ajatellut viedä mennessäni sinne jotain, koska kuitenkin siellä on käytävä ensin siivoamassa, vaikka kuinka olisi entinen asukas siivonnut. Sitä vaan olen sellainen, että on pyyhittävä kaapit ennenkuin sinne jotain laittaa. Ehkä nyt laitan paperitkin hyllyille, kun on vähän vanhempi se "uusi"asunto. 

Ajattelin aloittaa tavaroiden roudaamisen näistä kaktuksista ja kukista. Jotenkin tuntuu että ne helposti rutistuu vaikka pakkaisi pahvilaatikoihin. Olen kyllä varannut sanomalehtiä kasan.

Ilokseni huomasin että tuo piikkinen kaktus oli kasvattanut juuret, joilla imee vettä :) Jotenkin on mukavapi kastella niitä altapäin. On ainakin toivoa että se joskus kasvaisikin.

Tämä muorinkukka Peperomia caperata, ei sensijaan pääse jatkoon, vaan kompostiin laitoin sen. Alunpitään pienihän tämä oli ja on nyt opittu, että näitä ei pidä vaihtaa herkästi isompaan ruukkuun jos ei ole ihan pakko. Tässä oli alussa elukoita ja ajattelin että vaihdan siitä miniruukusta, että tuholaiset lähtis helpommin. Näillä on niin pienet juuret, ettei ne herkästi selviä vaihdosta. Olen voinut tietysti kastellakin joskus liikaa, ei sitä tiedä koskaan.

Puiston kukkia ja Panimohevosia näissä kuvissa. 
Lauantaina oli jotenkin enemmän ihmisiä liikkeellä tuolla kaupungilla.

Yhtenä päivänä, tai oikeastaa nyt viimeaikoina on ollut huikeita pilvimuodostelmia taivaalla.Tästä näkyy hyvin kun sade- tai ukkospilvet tulee tännepäin. Seuraavasta asunosta näitä ei sitten näykään niin hyvin enää...

 
Rannassa on jo siitepölyjä tullut veteen ja vesikin on jo paljon korkeammalla kuin mitä oli edellisellä käynnillä tuolla rannalla.
 

Tänään kävin jo aamulla aikaisin verikokeissa. Oli ruuhkaa siellä, vähän sitä ihmettelivät hoitajatkin. Mutta oma vika, mitäs tungin alkuviikosta sinne. Loppujen lopuksi näytteen otto sujuu hyvin nopeasti.
Voi olla että nämä mun jalkakivut johtui siitä koronarokotuksesta. Jotenkin on tullut herkemmäksi nyt pelkäämään kaikenlaisia vaivoja, ja nämä kivut olivat jotenkin outoja, mitä ei ole ennen ollut. Vaikka olen kyllä kärsinyt ennenkin katkokävelystä, polvikivusta ym jalkakivusta. Kun olen liikkuvassa työssäkin ollut. Nyt jotenkin on parina päivänä tuntunut helpottuvan nämä oireet. Saa nähä mitä ne verikokeet kertoo sitten, kohtahan ne saa tietää.
 

Tammet kukkii, vai liekö nuo vasta nuppuja.  Miten lieneekään jäänyt koskaan näkemättä nämä tammen kukat.  En vaan ole niitä älynnyt katsoa keväällä. Tammen terhoja onkin sitten syksyllä joka paikka täynnä. Mutta on nämä niin kauniita ja herkän vihreitä nyt.

Hyvää kevään jatkoa ja kesän tuloa teille!
Kiitokset kommenteista edelliseen postaukseen

18 kommenttia:

  1. Mullakin on jalat välillä outoja, sattuu ja meinaa krampata, vaikka olen syönyt isännän mangneesiumia nyt joka päivä, kun puuhommien jälkeen kramppasi varsinkin toinen jalka yöllä. Onneksi tuo mangeesium auttoi pahiimpiin kramppeihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin olen syönyt magnesiumia ja illalla banaaniakin, ja särkylääkettä illalla ottanut. Niin saa nukuttua edes sinne aamuyölle asti. Ehkä nämä kivut nyt alkaa mennä ohi, tietääpähän seuraavan kerra miltä nämä tuntuu. Ei ole niinkuin entisenlaista suonenvetoa. Miehellä veti ennen niin pahasti suonta jalasta, että huusi tuskasta. Etenkin jos oli liikkunut kumisaappaissa niitä oli.

      Poista
  2. Hieno pilvikollaasi.
    Minullakin tulee välillä haalittua lasipurkkeja ja muitakin juttuja, jos ne on kivan näköisiä :) Ajattelen, että niistä voisi askarrella jotain... mutta miksi kukaan ei sitten tee sitä ;D
    Niin kauan, kun on tilaa säilyttää, ei vanhoja juttuja tule heitettyä pois, jos ne on sellaisia epävarmoja, että tarviiko vai ei.
    Tsemppiä muuttosuunnitelmiin ja toteutukseen hiljalleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin pesin nättejä lasipurkkeja, ja pari maalasinkin talvella kynttilä purkeiksi. Nyt nekin laitoin pois.
      Täällä ei ole tilaakaan, mutta kummasti niitä vaan löytyi. Isot kookosöljypurkit on kyllä käteviä vaikka smoothien tekoon. Niitä aika harvoin tyhjenee.

      Poista
  3. Kyllähän sitä tavaraa kertyy, me ollaan asuttu 30 vuotta samassa asunnossa, nyt kun teemme muuttoa, niin voi arvata miten paljon on roinaa kuskattu eri paikkoihin, todellakin lasipurkeista lähtien, mutta olen jonkin verran niitä tarvinnut, kun teen myös hilloja marjoista ja omenista.
    Ruusut on sellaisia ettei ne tahdo säilyä maljakossa kauan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tunteen kun joutuu taloa tyhjentämään. entisessä me asuttiin vain 15 v, mutta mies oli "keräilijä".Sitten leskenä jouduin kaikki hävittämään. Vieläkin kirpaisee välillä. Mutta ei voi mitään, ei kaikkea voi kuljettaa mukana.

      Poista
  4. Heippa. Heti kun on jonku aikaa käymättä blogissa, niin tapahtuu! Olet muuttamassa ja ymmärrän miksi.
    Kaikki kivut ja vaivat on ihan syvältä! Harvase ilta istun kylmäpussi polvessa ja se vaihtuu välillä lampaan villaan. Särkylääkkeitä joutuu myös syömään. Kävin kans rokotuksessa ja tuli lähinnä pääkipua, vilunväristyksiä ja väsyä. En osaa sanoa lisääntykö jalkakivut, niitä on aina. Rikkikset rehottaa, ei voi mitään. Sateet antaa niille vain lisäpontta! Arvaat että täälläkin on oltu pahalla päällä ja kiukutellu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanheneminen tuo myös kipuja, mutta rokotuskivut olivat tosi outoja. On nuo nyt vähempänä, mutta en saa vieläkään nukutuksi ilman särkylääkettä. Polvet on mullakin nyt menneet, eipä kärsi enää kulkea portaissa kuten vuoden olen kulkenut. Saa nähä kärsiikö enää mennä mustikkametsäänkään.

      Poista
  5. kiitos kommentistasi, ai sinäkin olet muutto puuhissa, emme ihan pohjois-karjalaan muuta, mutta sinne päin.
    Ehkä tulppaanien kasvatus voi onnistua parvekkeellakin isossa ruukussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, nyt on hyvä aika muuttaa ennenkuin opiskelijat saapuvat tännekin. On vuokra-asuntoja tarjolla.
      Minäkin mietin vähän minne muuttaisi, mutta kyllä tulisi näitä Tampereenkin maisemia ikävä. Tänne olen kuitenkin kaivannut jo pitkään. Jos vaan suhtkoht terveenä pysyisi, niin voisihan sitä joskus palata vaikka Pohjois-Karjalaan takaisin. Kunhan kyllästyy kerrostaloelämään. Nyt olen vasta noin kolme vuotta elämästäni asunut kerrostalossa :))

      Poista
  6. Vai olet sinä muuttopuuhissa. Minulla on nyt kyllä tainnut jäädä jotain väliin 🤔😁❓
    Muistan kyllä hämärästi että olet joskus kirjoittanut mutta se on kyllä nyt aivoista kadonnut.
    Eli auta nyt vähän 🤗😁 mihin ja miksi nyt olet muuttamassa ❓
    Muuttaminen on kyllä kovaa hommaa ja hyvä silloin olisi karsia tavaroita pois mutta aina sitä ei tule tehtyä kuten kirjoitit.
    Sinulla on ollut myös kipuja toivottavasti ainakin vähenevät. Aina sitä tulee kipuja kun ikää tulee, minullakin on joka päivä lonkat ja selkä todella kipeä mutta tiedän ne on tullut puutarhan ja pihan töistä.
    Hyvää viikonloppua sinulle sinne ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle! Muutan ihan monestakin syystä, isomman asunnon saan ja saunan. Tässä on vieressä ihan kerrostalon purku, en ihan sitä karkuun päässyt mutta melkein. Pieni asunto on kesähelteillä kuin pätsi. Parveke on yhtä kuuma kuin sauna ;) mutta kiuas puuttuu.
      Ehkä olisin kestänyt kuumuuden ilman tuota työmaata tuossa vieressä.
      En ole varma miten kuuma on uusi asunto, mutta on ainakin vilvoittavien vesien lähellä, kohta se selviää.
      Aina sitä jostain luopuu muutossa, eikä ainakaan säilytä jotain tarpeetonta, kuten parittomia lapasia. Vaikka on kuinka pienet säilytystilat, jotain liikaa sinne tunkee.
      Kipuja näkyy tulevan, tähän asti olen paljolti välttynyt niiltä. Vaikka useinhan sitä jotain vaiva on. Voi olla että se tuo rokote teki nyt jotain, mutta polvikivut on varmaan tullut ihan muuten.

      Poista
    2. Toivottavasti uusi asunto on viileämpi.
      Onnea uuteen kotiin ❤

      Poista
  7. Kaunista.
    Täälläkin todellinen "taivastelija" Olen ihailut tämän kevään taivaita kuten sinäkin.
    Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
  8. Muuton hyvä puoli on, että tulee käydyksi tavaroita läpi. Kummasti sitä kaikkea kertyy. Minulla on suurin osa vaatteista sellaisia, joita en ikinä käytä. Pitäisköhän niistä tehdä jotain muuta? Roskiin on suru heittää mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, mullakin 2 vuotta laatikossa olleita vaatteita. Kokeilin ja kyllähän niistä mahtui, mutta kun en käytä niin vein jotain fidaan ja kirjojakin ja lehtiä. Rikkinäiset leikkaan lattian pyyhintään tasolastan päälle (tai Alle), niin ei tarvitse niitä pölyisiä pyyhkeitä pestä, vaan sitten roskiin. Yhen nukkasen neuletakin laitan suoraan roskiin, ei pitäs ostaa halpoja kun nukkaantuu. Oikeasti ei tarvitse paljon vaatteita, tässä ei ollut edes tilaa säilyttää liikaa.

      Poista
  9. Tavaraa tulee usein säilytettyä helposti yli tarpeen. Olen huomannut. Itsellä tulee usein yllätyksiä kaappeja ja varastoja siivotessa...ai mulla on tällainenkin.

    VastaaPoista