sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Kevät alkaa olla ohi

Niinpä alkaa keväiset ihanat kukkaset olla jo rupsahtamaisillaan, kuten tulppaanit ja uudet lajit aloittavat, kuten tämäkin hevoskastanja puistossa.

Tänään kuuklekuvat ehdotteli vuoden takaisia kuvia taas, niin piti lähteä katselemaan miltä ne paikat nyt näyttävät.

Tammerkosken rantamilla vanhan kirjastotalon puistossa kukkivat kauniisti, jotkut näistäkin olivat jo kukkineet ja toiset aloittivat


Tulppaanit ovat jo kukintansa loppupuolella.  Oli aivan ihana kävellä aamulla auringossa, ei ollut kuuma eikä kylmä, kuuri ketään ei ollut liikkeellä missään.Ihan älyttömästi ei ollut roskiakaan kaduilla. 

Eilen kävelin Pyhäjärven rannalla, sielläpä olikin silloin aika paljon ihmisiä nurmikoilla aurinkoa ottamassa ja vedessäkin kruisaili joku. Eilen oli viileämpi, melkein kylmä tuli. Tänään on vielä toinen kävely tehtävä, kun aamulla ei tullut tarpeeksi käveltyä.

Tässä päivällä olen muutaman pahvilaatikollisen pakannut "joutavia" tavaroita, siis mitä nyt en ehkä tarvitse ruuanlaittoon tms. Ehkä Pitäisi vaan osa hävittää, mutta ei vaan jaksa oikein ajatella.

Eilen erehdyin kulkemaan kukkakaupan "ohi" kun vein kortin postiin, niin tämä siellä pisti silmään.

 

niin en voinut jättää sinne. Kääk, ei mitenkään järkevää ole ostaa lisää kasveja, kun entisissäkin on muuttamista yllinkyllin. Mutta en ole nähnyt näitä täällä koskaan myynnissä ja oli vielä -20% ale. Tämä on varmaan joku kultaköynnöksen muoto, huomasin kotiin tultua, ettei siinä ole nimilappua. Pitää kysyä kaupasta kun menen seuraavan kerran.

Kuvasin kaikki mun viherkasvit muistaakseni, että millaiset ovat ennen muuttoa ja miten alkavat voida sitten uudessa paikassa. Ihan kaikki ei mahtunut tuohon kollaasipohjaan, Auts, tuo lasipurkissa oleva Asparagus hienohelma, unelma, on vahingossa tullut kahteen kohtaan. No olkoon...

Kevätkaktukset ja pullojukka jäivät pois tuosta kun eivät mahtuneet. 

 

 

Tuoksuherne kokeilu ei oikein loista parvekkeella. 

Saa nähä viitinkö tuota säilytellä pitkään. Huvikseen pistin vanhat siemenet multaan..








 

Vähän vielä yksi loppuun saattamani käsityö, joka on ollut yli vuoden kesken ja roikelehtinut parvekkkeen lattialla. Nyt sen tein tähän kokoon. Ainahan sitä voi jatkaa, jos siltä tuntuu.
 On siis vanhoista pussilakanoista virkattu  matto.

Jassoo nyt alkaa olla toukokuu lopuillaan ja kevät muuttuu kesäksi. Huomisen jälkeen pääsee tulevaan asuntoon sisälle katsomaan  ja tutkimaan miltä siellä näyttää. Kyllä vähän jännittää, että mitä sitä tuli tehtyä...Onko hyvä ja sopiva.

Hyvää vointia ja kesän alkua teille kaikille,   Kiitokset kommenteista!




7 kommenttia:

  1. Ihanan keväisiä kuvia. Nuo tulppaanit ovat todella kauniita ja niissä on hieno väri. Onpa sinulla paljon viherkasveja. Muakvaa tulevaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Hieno kuvasarja, jotkut kuvat ihan satumaisia ☘️

    VastaaPoista
  3. Kaunista on siellä kukkaistutuksissa. Kyllä varmaan jännittää tuo muutto, toivottavasti suat hyvän kodin. Hyvinvoivat kukat näyttää siulla olevan.

    VastaaPoista
  4. Onpa muuttamista noissa kasveissa :)

    Aamulehdessä oli kuva siitä purettavasta talosta.

    VastaaPoista
  5. Kevään kukkijat ovat saaneet loistaa tavallista pidempään viileiden säiden vuoksi.
    On sinulla viherkasveja. Kivasti monia erilaisia lehtimuotoja. Onneksi muuttosi osuu lämpimään ajankohtaan, niin kukkia ei tarvitse moneen paperiin kääriä.
    Anna tuoksuherneellesi mahdollisuus. Se ehtii kyllä pörhistyä, eikä kukkimisen aika edes vielä ole käsillä.

    VastaaPoista
  6. Meillä on hevoskastanja pihassa ollu kymmeniä vuosia. Ärsyttää se lehtien määrä ja parina vuonna olen parturoinut sen niin hyvin, että luulin kuolevan (oli vähän toiveenakin...), vaan sepä innostui lisää ja on alkanut tekemään parit kukat ja pallerotkin, mitä ei ennen ikinä ollut.
    Kaunis matto, farkkuinen.
    On sinulla kukka poikineen!

    VastaaPoista
  7. Ihan huippu tuo tekemäsi matto. Matot keräävät nykyään niin helposti huomioni.

    VastaaPoista