Jossain vaiheessa kesää huomasin tv:ssä ohjelman, jossa S-ryhmän Suomalainen menestysresepti -kilpailu etsii jälleen seuraavaa kotimaista ruokahittiä. Kyseessä on kilpailu ja televisio-ohjelma, jossa etsitään uusia ruokainnovaatioita S-ryhmän kauppojen hyllyille. Muutaman viimeisen jakson ehdin katsoa ennenkuin kilpailu oli ohi.
Odotin paljon näiden tuotteiden maistelusta, koska ruokavalio on liikaa yksipuolistunut yksinasuvalla, ja enkä oikein tykkää enää ruuanlaitosta itselle. Samaa ruokaa ei oikein halua syödä peräkkäin montaa päivää. Vaihtelua tarvitsisi ja jotain uutta!
Mutta kun olen uteliasta sorttia niin kiinnostuin tietysti kokeilemaan näitä heti kun vaan löysin nämä kaupasta. Toista voittaja Fallero"makua" en ole vielä löytänyt, eikä ole vielä näkynyt silmään kaupassa käydessä Bean-better härkäpapusuikaleita, eikä Leikkala leikkeleitä. Niitä ehkä vielä ostan kunhan näen.
Elokuun lopussa ostin nämä tuotteet
Ateriakippo Komero olikin menossa vanhaksi, joten se oli maisteltava ensin
Kun avasin purkin, sieltä löytyi nämä, maustekastikepussi ja eri kippo savukirjolohta. Ohje oli laittaa kiehuvaa vettä tuohon aaltoviivaan asti. Sitten antaa hautua kannen alla minuutti sitten sekoittaa ja hauduttaa vielä 2 minuuttia, sitten vasta sekoittaa kastikepussi ja nauttia.
Ehdottomasti olisin ostanut sitä toista Falleroa jos sitä olisi ollut kaupassa, mutta tätä maistelin nyt. Punajuuri ei ole ollut mulle pitkiin aikoihin lempi juures. Vaikka se olisi kuinka terveellistä.
Lämmitin hitaasti paistinpannulla, kerran käänsin fallerot. Pienellä virralla lämpisivät hyvin ja pysyivät koossa. Mieto maku oli, joku hyvä kastike olisi hyvä olla lisänä. Ehkä tulee vielä jotain reseptejä näihin lisäkkeeksi.
Tein vaan jugurtista kastikkeen ja vähän ketsuppia lisäksi. Söin nämä 7 kpl ja loput laitoin pakastimeen. Joku maku tässä annoksessa ei ollut hyvä mun vatsalle, tai se maistui sitten lopun päivää suussa. Syön kyllä loputkin Fallerot pakkasesta ja aion ostaa sen vihertävän lehtikaali Fallerot vielä kunhan löydän.
Kaurakas pastaa söin samalla aterialla
Keitin pastaa n. 9 min, maistelin välillä ja lisäsin suolaa veteen. Pasta on itsessään mautonta, tarvitsee hyvän ja maukkaan kastikkeen. Varmaan siihen löytyy vielä ohjeita. Paketista riittää tätä tuotetta yhdelle syöjälle pitkään, enkä ole ollut pastan/makaronin ystävä ennenkään.
Sitten nämä Foodinin Luomu Chia Good välipalat;
Seuraavaksi maistelin Chia good- Mango välipalan. Tämän purkin muovikansi aukesi paremmin ja olikin mango erikseen pohjalla ja chia-puuro päällä. Ne voi sitten itse sekoittaa kokonaan tai kuten minä-vähitellen. Tykkäsin tästä itse enemmän kuin marjaisasta. Sopivasti makeutta, näissähän ei ole muuta kuin luontainen makeus. ei sokeria, mutta erytritolia oli (enkä syö sokeroituja jugurttejakaan koskaan)
Itsekin katsoin muutaman jakson tuota kilpailua ja pitihän näitä sitten maistella. Kaurakas-pastaa kokeilimme ja tykkäsimme, kun ei tarvitse erikseen keittää vehnäpastaa ja gluteenitonta, vaan voimme molemmat syödä samaa. Mutta tosi on, että vaatii maukkaan kastikkeen (niinkuin pasta yleensäkin).
VastaaPoistaLeikkala yrtti- ja savu -makuja kokeilimme myös, ja pidimme molemmista. Bean better -härkäpapusuikaletta kokeiltiin myös, mutta sen rakenne oli outo ja jotenkin "mössöä" koko tuote. Maku oli liian mausteinen minun mielestäni, joten taitaa jäädä tähän yhteen kertaan. Nuo chia-jutut on vielä kokeilematta ja samoin voittaja-Fallerot, joita tosin on jääkaapissa jo odottamassa punajuurisena. Itse tykkään punajuuresta tosi paljon, joten luulen pitäväni myös noista Falleroista.
Kiva on kyllä saada tällaisia uutuuksia kokeiluun, kun töihin on joka päivä tehtävä eväät, niin helposti kyllästyttää samantapaiset pöperöt. Kippo-ruokaa en valitettavasti voi kokeilla, kun en syö vehnää.
Kiitos vastauksesta, pitää kokeilla tuota pastaa vaikka jauhelihalaatikkoon joskus. Tai jos löytyis tuota Beanbetteriä, ja yhdistäisi niitä. Täytyy katsella kaupassa.
PoistaMielellään kyllä maistelisin noita uutuustuotteita ensin vaikka kaupassa, jos joskus järjestäisivät niistä esittelyitä.
Juu blogiini laitoinkin tuon kaurakkaan, ostin sitä, vihdoinkin kaurasta tehtyä, samajuttu, en halua syödä vehnää, mutta vielä se on laatikossa.
VastaaPoistaMuita en ole ostanut, mut hyvä kun kerroit noista kaikista, niin tietää paremmin, milloin törmää noihin prismassa, kaurakas ei ollut mitenkään kallistakaan, mikähän noiden muiden hinta on ?
Leikkalaa ehkä ei tule ostettua.
Etsin Kaurakkaan paketista tietoa että onko se gluteenitonta, mutta en löytänyt. Mutta Ateriakipossahan on sitä nuudelia, joten se ei käy jos ei vehnä käy, se olikin näistä tuotteista kallein , lähes 5 e. Chiavanukkaat oli n. 1,50 €. Fallero maksoi vähän alle 3 €, Kaurakas 2,15€. Nämä löysin Prismasta, hinnoissa voi olla vähän eroa muissa S kaupoissa, en ole varma.
PoistaNyt on loput Falleroista lämpiämässä taas, joten maistelen uudemman kerran niitä :)
Mielenkiintoisia kokeiluja. Kaurakas kiinnostaa, mutta en ole löytänyt vielä.
VastaaPoistaKiitos, kyllä niitä sinnekin kauppaan tulee ennenpitkää.
PoistaEi ole tullut seurattua ja täytyy kyllä sanoa, että olet rohkea kokeilija! Minulla olisi varmaan jäänyt kauppaan. Tuota Komeroa voisin joskus kokeilla, kun nyt näytit mitä siinä on. Ainesosia on tosiaan valtava määrä.
VastaaPoistaNiinhän se täytyy olla varovainen ostoissa, että tulee kaikki syötyä. Olen maistellut ennenkin monenlaista, eikä niitäkään ole tullut enää toista kertaa ostettua :)
PoistaOlikin just eilen tuota Komeroa -30 prossan hinnalla kaupassa niin ostin kanan- ja kalan makuiset. itse söin tuon kanan. Soosia maistoin ensin lusikan kärjellä ja totesin, että ei minulle. En käytä nuudeleissakaan sitä soosijauhetta, mikä siinä pussissa on. Laitoin suolaa ja söin sen niin. Ei ollut pöllömpi maku, vaikka puolikypsät kasvikset olivatkin vähän outoja aluksi. Mies ei tykännyt kalanmakuisesta. Minä aion kyllä kokeilla joskus toistekin tätä.
PoistaPirteät nuo sinun auringonkukkasukat. Jälkipistely on kamalan vaikeaa. En saa koskaan tasaista. Tuollaisia pieniä osioita vielä vähän jaksaa pistellä.
Olen huono television katselija ja ohjelma on minulle vieras samoin nämä kaikki tuotteet. Emme käytä juurikaan valmisruokaa mutta ei kuitenkaan ihan jyrkkä ei.
VastaaPoistaYmmärrän kyllä kun olet yksin ja syöt pääasiassa yksin on vähän hankalaa tuon ruuan valmistus kun ei oikein kiinnosta mikään. Jos olisi joku kenen kanssa aterioida kiinnostus heräisi toisella tapaa. 🤗❤
Mutta kiitos näistä kokeilusta 😁
En minäkään syö juurikaan valmisruokia, joskus kokeilen jotain tarjoustuotetta. Ainoat on valmissalaatti boksit joita ostan kun ovat tarjouksessa, lemppari on kreikkalainen salaatti.
PoistaLämmitettäviä annoksia estää ostamasta kun ei ole mikroa :)
Niin pitkään olen tehnyt ruokia perheelle ja leiponut ja paistanut, että ei enää juurikaan innosta. Ei niin pieniä annoksia kannata tehdä, varsinkaan uuniruokia. Ainoa on jota voisin tehdä olisi Lanttukukko :))