maanantai 20. syyskuuta 2021

Uusi viikko alkoi

 Tervehdys taas näin uuden viikon alussa heti maanantaina. Keli on pilvinen ja harmaa ja aika kylmää on. Olen ottanut jo kaktukset sisälle parvekkeelta. Kaitpa on pelargonitkin otettava kohta sisälle myös.

Sorsat puljasi kivellä, nyt tänään on jo vesi vähempänä koskessa

Nyt onkin uutuustuotteet taas syöty ja totesin että multa puuttuu vatsasta  joku entsyymi joka hajoittaa härkäpapuja. Tai punajuurta tai molempia. Eli tuskinpa enää ostan härkäpaputuotteita.

Tässä tulee kuvia loppuviikon varrelta, 

sain jopa auringonkukkasukatkin neulottua lopulta. 


Paksuthan niistä tuli, 7 veikkaa ja kirjoneuletta, en tiedä mahtuuko talvikenkiin. Auringonkukan keskelle piti kirjoa ruskealla värillä silmukat. Tämä olikin minun aivan ensimmäinen kerta silmukoida ikinä! 

Lopulta hermot meni ja sain silmukoitua vain yhden keskustan ja toiseen koetin yhdellä langalla, mutta ei tullut hyvä. Sitten sukat meni kaappiin lepäämään, jatkan silmukointia joskus jos tulen sille tuulelle.

 

Perjantaina kävin lääkärissä,  eipä ne polvet siinä väännellessä olleet erityisen kipeät, mutta sitten myöhemmin kyllä vihloo.Toisaalta helpotus kun ei tarvi pelätä tutkimuksia, mutta pelottaahan se taas kun on kipenä jalat sitten kuitenkin, niinkuin eilen illallakin oli taas erityisen kipeät. Kaikkea pitää kokeilla, että helpottaisi.
 
 Sieltä poistullessa kuljin tuosta Sorin aukion kautta Ratinaan, kun siellä oli Shopping festivaalit, muutama tuote kiinnosti ja kokeilin miten on katuremontit edistyneet tuossa...Vielä oli kesken, eli ihan sekaisin.. vielä pitää kiertää tuo paikka.
Muuallakin on vieläkin alkavia katutöitä, ei tiedä koskaan missä on kiinni pyörätiet tai jalkakäytävät siirretty.
 
Lauantaina ajelin pyörällä tästä ohi ja tietysti pitää kuvaamaan pysähtyä kun vähänkin punaista näkyy

Näkymä, kaupungin uutta silhuettia vasemmalla

 
Tammerkosken uoma, eli nuo paikat on tyhjennetty vedestä tänään.
Tilapäinen kevyen liikenteen silta on purettu ja nuo loputkin rautatolpat kai jo nyt. Kunhan tämän saan valmiiksi pitää lähteä katsomaan. Kosken pohjalta löytyy kuulemma kaikenlaista, suosikki tuote voi nykyisin olla sähköpotkulaudat.
Kieltämättä niitä tekisi joka kerta kun pyöräilen tuolla eripuolella jo kavennetuilla käytävillä mieli tekisi potkaista, koska joku ääliö jättää niitä juuri kapeimmalle kohdalle, josta kulkee kävelijät ja pyöräilijät eestaas. Eikö sitä voisi jättää vähän sivummalle, vaan juuri siihen missä on metrin leveä kulkuväylä...se  jää siihen missä virta loppuu tms, vaikka keskelle tietä.
 

Eilen kävin vielä toisen kerran Ratinassa, kun oli joku päivän tarjous ja siinähän samalla tuli kävelyä sitten.  Ilves-hotelli on vielä suljettuna ja remontissa.


Tullessa oli joku kosken portti avattu ja kuohut olivat hienot. Yleensä tässä kohtaa ei kuohuja ole kuin harvoin.

Vaikka viilenee, on harmaata välillä tuulee ja myrskyää, vieläkin on päivänkakkaroita...🎶🎵🎶

Nämä jaksavat kukkia vaan

Kiitokset kommenteista edelliseen ja Hyvää syyskuun jatkoa teille!

8 kommenttia:

  1. Kyllä Tampereen keskusta on niin myllerretty, että siellä on hankala kulkea. Autoa ei saa kuin kauemmas.

    Noista pavuista sen verran, että minulle eivät käy lainkaan. Varsinkin kaikki soijatuotteet, joita soijapavuista on tehty, esim tofu, kipeyttävät vatsan. On kuin ilmapallo ja kipeä monta päivää. Nyt olen lopettanut kaikkien papujen syömisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on ollut koko kolme vuotta myllätty, luulin jo että helpottaa kun ratikkaraiteet saavat tehtyä, mutta näyttää olevan muutakin maan-alaista hommaa siellä sun täällä.

      Mulle ei myöskään soijatuotteet ole käyneet, luulen että jotenkin kilpirauhasen sairaus teki, jo siis ennen kun sitäkään tuli.

      Poista
  2. Mulla samanlaista kipuilua polvessa, mutta kun lääkäri väänteli niin ei auheasti sattunut. Muuten kyllä vaivaa.
    Tampereella taitaa olla hiukan samaa meininkiä kuin Turussa josta Aurajoesta löytyy milloin mitäkin. Olen kerran nähnyt tuon Tammerkosken tyhjennettynä. Taidetaan useinkin tyhjentää?
    Oikein kivaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Huikean hienot syysvärit puissa ja tehtaan seinän villiviinissä.
    Luinkin lehdestä Tammerkosken tyhjentämisestä. Varmaan sieltä nostetaan lukuisa joukko potkulautoja. Niitä on Helsingissäkin mitä omituisemmissa paikoissa.
    Sukista tuli kauniit. Nostan hattua kaikille kirjoneulojille. Itse olen niissä vielä aloittelija.

    VastaaPoista
  4. Kaunista ruskoo Tampereella! Maisteltiin tuota punajuuri-härkäpapu uutuutta ja neljän hengen raati totesi, ei jatkoon. Ei meille vaivoo siitä tullu, vaan punajuuri punajuurena ja pavut omanaan. Makuasia on tämäkin! Mukavia syksyisiä päiviä!

    VastaaPoista
  5. Minä kävin juuri kävelylenkillä ja vasen polvi vähän kipuili...sitä taitaa olla liikkeellä.

    VastaaPoista
  6. Ihania ruskapuita! Kaikenlainen keskeneräinen remppa, olipa mitä hyvänsä, on rasittavaa!
    Komeat sukat tuli. Yritin myös kirjoneuletta, mutta luovutettava oli. En ymmärrä miten saatte langanjuoksut niin, etteivät kiristä tai sitten tulee vastaavasti niitä löysiä silmukoita. Ääärr...mur
    Hyvää syksyn jatkoa Emilie :)

    VastaaPoista
  7. Kauniita kuvia, ruska ja vesi. Minulla koko kroppa temppuilee, joten joku nivelkulkutauti ilmeisesti liikkeellä.

    VastaaPoista