sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Aurinkoa ja kylmää

 On hyytävä kylmyys, vaikka sovellus sanoo että ois -17. Mutta tuntuu kylmemmältä. Kävin aamulla vähän kävelyllä, ei pitkään kärsi siellä olla....


Jotenkin Hyytävän näköistä, kun höyryä nousee sulasta vedestä


Linnut on vaihtaneet puolta Tammerkoskessa, kun Tallipihan puoleinen vesi näkyi jäätyneen

Jäätyyköhän nuo kaksi tuohon kohta. Tuli ihan mieleen Titanic-elokuva noista kahdesta...

Kuvia kännykästä siirtäessä sattui silmiin viimevuotiset kuvat...
Jotenkin tuntui jo kuvistakin, että mulla oli parempi mielentila viime vuonna tähän aikaan. Nyt on jotenkin niin paljon harmaampi, vaikka kuinka yrittäisi ajatella, ettei tässä nyt ole mitään huonostikaan. 
Viime vuonna ei ollut jatkuvia kipuja jaloissa, vaikka silloinkin oli ulkopuolisia "vaivoja" ja unettomuuttakin, niin ei ollut näin toivoton olo kuin nyt.

Vuosi sitten

Viikolla ostin amarylliksen, ja hieman näyttää nuppuja tulevan. Tuon piti olla vaaleanpunainen...Mun piti ostaa nyt punainen, mutta ne  olivat niin venähtäneitä, että otin vähän lyhyempivartisen.  Saa nähä, mitä tuosta tulee.

Hyvää Adventtisunnuntaita!

Minähän en enää osta mitään uusia koristeita enkä kynttilöitä, eli näitä on ollut joka vuosi samoja kuvissani. Osa on vaan kaapissa ja sitten Löydän joskus niitä :D Löydän jos en etsi, mutta monta juttua on vielä häveissä...

Eilen illalla kävin "pimeäkävelyllä"

Aamulehti on täyttänyt 140 vuotta ja ekasta lehdestä kuva Finlaysonin seinään heijastettuHuomenna illemmalla tulee uusia valokuvioita keskustaan, joten pitänee sitten käydä niitäkin katsomassa. Itsenäisyyspäivän kansanjuhla torilla peruttiin jo,mutta valoja heijastetaan eripuolille. 
Mihinkään tapahtumiinhan en pääse, ei ole sitä passia enkä meniskään mihinkään kansanjoukkoihin. Ulkona voi kierrellä ja katsella.
Kiitokset kommenteista!
Hyvää Adventtia ja Itsenäisyyspäivää!

11 kommenttia:

 1. Kaupungissa ei ole koskaan yhtä pimeää kuin täällä maalla. Kauniita valoheijastuksia seinissä. Hienosti olet tehnyt asetelman 2. adventiksi. Minun elämääni tämä korona-aika ei ole hirveästi muuttanut. En matkustelisi muutoinkaan ulkomaille. Kaksi rokotusta olen ottanut ja kolmannen otan helmikuun puolessa välissä. Yksin ei tarvitse olla, kun mieskaveri käy täällä minun luonani talvella useammin ja poika auttaa lämmityksessä ja puiden kannossa. Muita sosiaalisia suhteita ei paljon olekaan mitä nyt kaupalla joskus turisemme me mummot ja papat ja naapurien kanssa postilaatikolla, jos satumme samaan aikaan. Talvella lenkkeilen mieluiten potkurin kanssa. Samoin sinulle hyvää adventtia ja itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Kyllä kieltämättä tulee mieleen, varsinkin illalla kun tuolla kävelee, että olisihan se joku kaveri kiva olla. Vaikka kotona sitten onkin hyvä olla itekseen, saa olla pitkin tai poikin :)
   Täällä hiekoitetaan kadut kyllä hyvin, kun alkuun pääsivät. Muutaman kerran liukastelin tuossa pakkasten alussa, mutta nyt pääsee kävelemään hyvin.
   Mulla ei ole täällä tuttuja yhen käden sormia enemmän, jos sitäkään. Joten turisen vain puhelimessa :) nykyisin.

   Poista
 2. Meilläkin oltiin vielä vuosi sitten toiveikkaita. Mutta kevään myötä toivo stten väheni kun miehen kunto huononi.

  Minulla on kaksi rokotusta ja kolmannen saan tammikuussa. Koronapassikin on, mutta en käy isoissa enkä pienissäkään tilaisuuksissa. Kotona riittää hommaa pakkasella, lämmitys on pakko hoitaa osin puilla, että selviää sähkölaskuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan minäkin olisin rokotuttanut, jos ei olisi tullut vaivoja ensimmäisen jälkeen heti. Jotenkin on usko mennyt.
   Niin minäkin ennen lämmitin uuneja pakkasella, niin ei niin tarvinnut sähköä käyttää.

   Poista
 3. Kylymältä näyttää kuvissasikin. Meillä tänään oli -23 kylymimmillään. Nyt on lauhtuvoo luvassa.
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Teilläpäin kyllä on välillä todella kylmää, siihen vaan tottui.

   Poista
 4. Hienoja hyytäviä kuvia taas kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti nuo sorsat selviää tuolla. Tänään olivat kaikki lähekkäin jään reunassa. Jää alueet lisääntyy, mutta osa pysyy kyllä sulana.

   Poista
 5. Lapsuuteni ja nuoruuteni Tampereella asuneena tiedän, että se on kylmä kaupunki. Muistan, kun kävelimme kouluun, kuinka Nässyltä puhalsi jäätävä viima. Ihmettelin aina, kuinka maalaislasten koulumatkoja siunailtiin. Oltiin aina ihan kulmakarvat kuurassa ja kroppa syväjäässä, vaikkei koulumatka ollut kuin vajaat 2 kilometriä.

  Jouluviikolle ollaan sovittu lapsuudenkaverin kanssa, että menemme käymään lapsuudenmaisemissamme Tallipihoilla, Näsinlinnassa ja kyllä Joulutorillakin pitää poiketa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo on pureva viima pohjoisesta, kerrostalojen välissä sitten voi jopa kävellä, ei niin tuule.
   On se kyllä mukava käydä lapsuuden maisemissa. Teidän asuintalojen paikalle on jo noussut monta uutta rakennustakin. Katselen niitä ohikulkiessa ja ajattelen että oiskohan niissä hyvä asua.:))

   Poista
 6. En kyllä tykkää näistä pakkasista, vaikka aurinko onkin viime aikoina paistanut.Joskus kauan sitten me haimme töihin tuohon Finleissonin tekstiili tehtaaseen, mutta pääsimmekin Bargerin tehtaalle töihin, se meni sit konkurssiin, miten Finleissonin lie käynyt.?

  VastaaPoista