perjantai 10. joulukuuta 2021

Ensimmäinen joulukukka

 ...aukesi jo eilen ja tänään lisää. Olen kyllä tyytyväinen tähän.

Kuva aina vähän muuttaa väriä.
Eilen aamulla kävin melko aikaseen kaupassa, vielä aamuhämärässä. 
Hämärää kestääkin pitkään, tänään vielä klo 10 oli hämärää, kun oli pilvessä taivas

Laitan tähän sitten tähän mennessä jouluksi leivotut, niinkun näkyy ei ole paljon kehumista :D

Gluteenittomat piparit tein ja laitoin suurimman osan pakkaseen. Ensin ne maistuivat lähinnä "sahajauhoille", mutta maku on sitten tasantunut pipariseksi. Piparit paranee säilyttäessä kummasti. Laitoin näihin kaurajauhoja osan, jotka olivat liian karkeita. Mutta tuleehan ne syötyä, jos ei muille kelpaa niin minä syön ite. Paremmin onnistuu valmiista glut. jauhoseoksesta, mutta olen itsepäinen ja sekoitan itse. 
Muuten käytin Paraisten piparien ohjetta, jauhot vain gluteenittomia.Gluteeniton rahkavoitaikina ei sitten onnistunut semminkään, ei siitä tullut kaulittavaa ollenkaan. Puolet laitoin pakkaseen ja lopusta tein omenapiiraan, joka kyllä tuli hyvää. Omenalohkojen päälle tuorejuustoa ym. Siitä saa sitten vielä toisenkin piiraan, tuskinpa enää viitsin kokeilla glut. torttutaikinaa ite. 
Perinteinen rommisuklaakakku onnistui kai ihan kuten ennenkin. Nyt jätin rommin pois, koska sen voi laittaa sitten kun sulattaa pakkasesta ja kuorruttaa yms. Kostuttaa voi vaikka appelsiinimehulla jos ei ole rommia. En edes muistanut tutkia onko sitä kaapissa jäljellä.


Tänään tein ihan normaalin piparitaikinan Paraisten pipareita. Jos huomenna leipoisi ne sitten. Tosiaan piparit paranee kun niitä säilyttää, jos ei sitten syö niitä liikaa.


Tänään oli rannalla kyllä vähän erinäköistä kuin edellisessä postauksessa, väritöntä ainakin. Sydäntä kylmäsi kun huomasin jossain kohtaa (lähellä rantaa) pienet jalanjäljet. Huh, joku käynyt kokeilemassa jään kestävyyttä.  Varmana en kykenis pelastamaan ketään jäistä jos näkisi jonkun sinne tippuvan. Pitänee välttää koko paikkaa.
 
Hyvää joulukuun jatkoa ja viikonloppua!
 

4 kommenttia:

 1. Rommi-suklaakakku kuulostaa herkulliselta. Voisitko harkita sen ohjeen julkaisemista?
  Upean värinen amaryllis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitää joskus...en muista mistä olen sen ohjeen löytänyt alkujaan...

   Poista
 2. Kaunis kukka,väri todella hieno.
  Niin just kuuntelin radiosta Oulun korkeudella kolmisen tuntia aurinko näyttäytyy,sininen hämäryys,kietoo koko tienoon suojiinsa,Minä tykkään hullunlailla tästä hämärästä,ja pimeydestä...(hetkin valtasi jo kauhu että valon määrä :(kohta lisääntyy).
  Rommirusinakakku kuulostaa ja herkulliselta.
  Talvi pitää teitäkin otteessaan ❄⛄🌜❄
  8laitoin Sinulle sähköpostia 📧.
  Oikein mukavaa 3.adventti sunnuntaita,Sinulle Emilie!
  ..joko osallistuit Arvontaan (12.12 asti)

  VastaaPoista